Šiauliuose pradedama centrinio parko estrados renovacija

2020 m. balandžio 24 d. Šiaulių kultūros centras ir UAB „Aukstata“ pasirašė Šiaulių miesto centrinio parko estrados modernizavimo darbų sutartį. Estradoje numatyta atlikti darbus už beveik 1,4 mln. eurų. Planuojama, kad miesto gyventojai ir svečiai atnaujinta parko estrada galės naudotis jau kitų metų vasarą. Tikimasi, kad atnaujinta estrados erdvė taps daugiafunkcė ir patraukli tiek kultūros, tiek švietimo, tiek sporto renginių lankytojams.


Šiuolaikinė visuomenė kelia vis didesnius reikalavimus kultūros paslaugoms ir tikisi įdomių edukacinių programų bei modernių erdvių joms įgyvendinti. Kultūra yra neatskiriama Šiaulių miesto dalis, tačiau esama infrastruktūra mieste dažnai neužtikrina įvairesnių organizuojamų masinių kultūrinių renginių prieinamumo ir kokybės, todėl kultūros paslaugos, nors ir turi paklausą, ne visada yra patrauklios.

Atsižvelgiant į susidariusią problematiką, Šiaulių kultūros centrui patikėta įgyvendinti projektą „Šiaulių miesto centrinio parko estrados modernizavimas ir pritaikymas visuomenės poreikiams“, kuriuo siekiama sukurti šiuolaikinės visuomenės poreikius atitinkančią kultūros infrastruktūrą Šiaulių mieste. Dar 2019 m. patvirtintas projekto finansavimas ir pasirašyta projekto įgyvendinimo sutartis, o 2020 m. balandžio 24 d. pasirašyta statybos rangos sutartis su konkursą laimėjusia įmone – UAB „Aukstata“. Projektui įgyvendinti skirta 714 344,81 Eur Europos Sąjungos fondų lėšų ir 743 501,76 Eur Savivaldybės biudžeto lėšų.

Šiaulių miestas jau kurį laiką atsinaujina, tvarkomos ir kuriamos erdvės įvairioms iniciatyvoms, tačiau masiniams, didelės apimties renigniams puikiai pasitarnaus surenovuota centrinio parko estrada. Šiaulių kultūros centrui priklausiančios, miesto centrinio parko teritorijoje esančios, estrados komplekso įrengimas pagal šiuolaikinius standartus išspręs masinių renginių vietos organizavimo klausimą ir atvers daugiau galimybių organizuoti masinius renginius – numatoma, kad renovuotoje estradoje bus apie 5000 sėdimų vietų.

Estrados kompleksas yra išsidėstęs centrinio Šiaulių miesto parko teritorijoje, esančioje tarp Žemaitės, Dobilo, Vaisių gatvių ir individualių gyvenamųjų̨ namų, išsidėsčiusių prie Maironio ir Vaisių g. sklypų. „Šiuo metu estrados kompleksas yra morališkai pasenęs, renginiams skirta erdvė apleista ir seniai nebeatitinka renginiams keliamų reikalavimų ir saugumo normų, todėl estrados teritorija jau kuris laikas buvo uždaryta. Lietuvoje sutvarkytų didžiųjų estradų nėra daug, o estradų, kurios turėtų absoliučiai sutvarkytą infrastruktūrą, vargu ar rastume.  Renovuota estrada savo erdve taps didžiausia regione, apstatytas plotas 1214 kv. m., pastatas su persirengimo, grimo, pagalbinėmis patalpomis ir viešaisiais tualetais – 192,31 kv. m., scenos diametras – 14 m., scena su stogu ir 5000 sėdimų vietų amfiteatras leis visuomenei pristatyti kultūros, švietimo, sporto iniciatyvas, atvers duris nacionaliam ir tarptautiniam bendradarbiavimui. Erdvės patrauklumą salygos ir aplink ją tvarkoma miesto centrinio parko infrastruktūra. Po projekto įgyvendinimo mūsų taps moderni, šiuolaikiška ir prieinama visiems“, – sako Šiaulių kultūros centro direktorė Deimantė Bačiulė.

Projekto įgyvendinimo metu numatoma rekonstruoti estrados kompleksą, suformuojant naują kokybišką renginiams skirtą aplinką (estradą, tribūnas, aptarnaujantį pastatą). Buvusios estrados vietoje numatoma erdvi scena, pridengta lengvos konstrukcijos balno formos stogu. Numatoma, kad žiemos metu lygi estrados danga galės būti pritaikoma čiuožyklos įrengimui.Galinėje estrados pusėje bus projektuojamas aptarnaujantis pastatas, kuriame bus įrengti grimo kambariai, sanitariniai mazgai, poilsio kambarys, techninės, persirengimo ir viešojo tualeto patalpos. Pakeliui į rūbinių korpusą planuojami laipteliai ir nuovaža, pritaikyta žmonėms su negalia. Planuojama įsigyti reikalingus baldus bei interaktyvų lauko stendą.

Naujai sutvarkytame objekte iniciatyvas pristatyti galės ne tik Šiaulių kultūros centras, bet ir kitos organizacijos. Sutvarkyta estrados bazė įgalins tęsti esamus kultūrinius projektus ir vykdyti naujas kultūrines iniciatyvas. Bus organizuojami renginiai, kurie iki šiol dėl infrastruktūros trūkumo negalėjo būti organizuojami arba vyko mažesne apimtimi tam nepritaikytose erdvėse.

Atnaujinta erdvė puikiai pasitarnaus ir vaikų bei jaunimo iniciatyvoms, ir profesionaliojo scenos meno renginiams, bus orientuojamasi į įvairių interesų grupių poreikius. Planuojama, kad čia galės vykti mėgėjų meno renginiai, profesionalusis menas, edukaciniai/kūrybiniai užsiėmimai, interaktyvios pramogos, festivaliai, meno pasirodymai, konferencijos, sporto renginiai ir kt. Estrada potencialiai galės būti ta vieta, kurioje veiks, mokysis ir bendraus įvairios neformalios grupės.

Tikimasi, kad sutvarkius apleistą ir nusidėvėjusią estrados infrastruktūrą, teikiamos kultūrinės paslaugos bus įvairesnės ir kokybiškesnės, o pati estrada savo erdve taps didžiausia regione irleis visuomenei pristatyti įvairias iniciatyvas, atvers duris nacionaliniam bei tarptautiniam bendradarbiavimui ir taps populiaria susibūrimų vieta.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47277808sec.