Įspūdingai spindintys Druskininkai dovanoja saugias šeimos Kalėdas tarsi iš pasakos

Druskininkuose jau kvepia Kalėdomis – beveik mėnesį trukę kurorto puošybos darbai baigti, šį savaitgalį bus įžiebta daugiau kaip 20 metrų aukščio stulbinanti karūnuota didžioji miesto eglė, apšviesta specialiais lazeriais, o šalia jos suspindės beveik 60 originalių, verslo ir bendruomenės sukurtų kalėdinių eglučių parkas, nustebinsiantis netikėtais sprendimais.

„Kiekvienais metais galvojame, ką įdomaus pasiūlyti kurorto svečiams – šie metai ne išimtis. Kartu su verslu, su bendruomene pasistengėme, kad Druskininkai spindėtų kaip niekad ryškiai. Pandemija diktuoja, kad Kalėdas šiais metais švęsime ne gausiame draugų būryje, o su šeima – todėl gražiausias metų šventes Druskininkai pasitinka kaip tikras ŠEIMOS Kalėdų miestas, kur kiekviena šeima ras ką pamatyti, kur pasivaikščioti, iš ko pasisemti stebuklingo švenčių laukimo“,   - sako Druskininkų savivaldybės meras Ričardas Malinauskas.


Žada inovatyvius sprendimus ir.... sniegą!


Žiemos švenčių sezono pradžią Druskininkai skelbs gruodžio 4 dieną, penktadienį  – transliacijos    Druskininkų kultūros centro Facebook paskyroje metu bus galima stebėti šventinius pasirodymus ir karūnuotos eglės įžiebimą Pramogų aikštėje.  „Kviečiame visus likti namuose ir iš jų stebėti šventinį renginį. Pasigrožėti Druskininkais galėsite visą šventinį laikotarpį, tad saugokime save ir savo artimuosius, tegul Kalėdos būna jaukios, gražios ir saugios “,  – sako Druskininkų savivaldybės meras Ričardas Malinauskas.

Druskininkai – vienintelis miestas visoje Lietuvoje, galintis garantuoti, kad kalėdiniu laikotarpiu sniego tikrai bus! Jei sniego nepadovanos gamta, tuomet sniegu pasirūpins „Snow Arena“.

Šiais metais kurortas ypač orientuojasi į inovatyvius sprendimus: šventinei nuotaikai sukurti bus pasitelkti garso ir šviesų dronai, lazeriai, specialus apšvietimas.

Specialiai šioms šventėms Druskininkai sukurs Instagram filtrus, o visi norintys pasigrožėti kurortu galės tai padaryti virtualiame ture.

Druskininkų turizmo ir verslo informacijos centro direktoriaus Rimantas Palionio teigimu,  gruodžio mėnesiui lietuviai aktyviai rezervuojasi nakvynę kurorte. „Didelis Druskininkų privalumas – išnaudotos erdvės, tad poilsis čia saugus ir žmonės tai vertina“,  – sakė R. Palionis.


Žėrintis kurortas abejingų nepaliks


Magiškos instaliacijos pasitiks visus, vos įvažiavus į Druskininkus: papuošta pagrindinė kurorto gatvė, spindi parkai ir skverai, pagrindinėje miesto arterijoje ─ Vilniaus alėjoje ─ žiba žvaigždynai, o Druskonio ežero pakrantėje  praeivių žvilgsnius traukia spindintys medžiai, magiškos burtininkės ir grojančios fėjos, šokėjų iš pasakos pora bei specialiai žiemos šventėms sukurtas išskirtinis kurorto simbolis – trys karūnuotos pušys.

K. Dineikos sveikatingumo parkas lankytojus pasitinka šviečiančių paukščių alėja, o parko centre galima pamatyti tris įspūdingas iliuminacijas – paties Kalėdų senelio elnius.

Šalia M. K. Čiurlionio meno muzikos mokyklos esantį muzikinį skverą puošia trys grojančios fėjos.  

Įspūdingą efektą mieste kuria ir žvilgantys žiemos fontanai Gydyklų parke ir M. K. Čiurlionio gatvėje - ten, kur vasarą buvo galima atsigaivinti vandens srovėmis, visą šventinį laikotarpį  bus galima pasigrožėti žėrinčiomis instaliacijomis – švieselių „vandens srovėmis“.

Visą gruodžio mėnesį įvairiose papuoštose erdvėse bus galima sutikti kalėdomobiliu ar spindinčiu kalėdiniu traukinuku pralekiantį ir patį Kalėdų senelį!

Kurorto centre – Kalėdų senelio rezidencija


Šalia didžiosios Kalėdų eglės skaidriame kupole įkurta ir Kalėdų senelio rezidencija – visi einantys pro šalį tarsi pro padidinamąjį stiklą matys paslaptingą ir magišką  Kalėdų senelio pasiruošimą didžiosioms šventėms. Skaidriuose kupoluose įkurtos ir specialios kalėdinės vitrinos.

Mažųjų kurorto svečių čia pat lauks ir prakartėle su tikromis, gyvomis avelėmis!

Devintus metus tęsiama Druskininkų savivaldybės originalių kalėdinių eglučių parko  iniciatyva  – Gydyklų parke, šalia muzikinio fontano naujomis spalvomis ir nežabota fantazija nušvis druskininkiečių sukurtas Kalėdinių eglučių parkas – jau dabar aišku, kad iš vietinio verslo ir bendruomenės galima tikėtis pačių netikėčiausių sprendimų, kuriais galės pasigrožėti kiekvienas norintis .  Šiais metais parke bus sumontuotas inovatyvus apšvietimas, padėsiantis sukurti šventinę nuotaiką.

Specialios kalėdinės edukacijos


Šįmet aktyvus ir smagus pasiruošimo šventėms gyvenimas persikels ir į internetinę erdvę. Druskininkų kultūros centras  kartu su floristais ir amatininkais parengė kalėdines edukacijas, kurių metu pasigaminti kalėdinius papuošimus eglutei ir akcentus namams, gražiai supakuoti dovaną, pasidaryti kalėdinį vainiką, pasisiūti šių metų mūsų mažųjų draugą ─ medžiaginį Nykštuką, pasigaminti senovinį Kūčių patiekalą, iškepti vitražinius sausainius.

Mažųjų kurorto svečių laukia ir daug siurprizų ─ konkursų, darbelių, virtualių susitikimų ir video-skambučių su Kalėdų seneliu, kuris perskaitys pačius gražiausius ir nuoširdžiausius gautus laiškus ir palinkėjimus!
Druskininkai kviečia šventes pasitikti saugiai, jaukiai, optimistiškai, kartu su mylima šeima grožintis stebuklinga ir išskirtine, būtent Jums sukurta pasaka.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Klasiskā Itālija jau 24.03.! Latvia Tours
Garantēts ekskursiju ceļojums! 24.03.-31.03. Grāca, Venēcija, San Marino, Roma, Florence, Pyramidenkogel | Skatīt vairāk
no 469.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 08.03.2024 - 26.03.2024 TURCIJA no 280 € CelojumuBode.lv
Sezonas sākums jau pēc dažām nedēļām. Visu tūroperatoru piedāvājumi un akcijas! | Skatīt vairāk
280 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 21.03.2024 Pirts rituāli pie Dzintras Abarones TAKA
Pirts rituāli un meistarklases dažādiem pasākumiem .Meistarklašu formāti parasti pielāgoti atbilstoši pasūtītāja vēlmēm. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.96930218sec.