Lietuvoje renkama patraukliausia turizmo vietovė

Šiandien Valstybinis turizmo departamentas prie Ūkio ministerijos (VTD) paskelbs, kuri Lietuvos vietovė šiais metais bus pripažinta patraukliausia turistams. Jau 4 kartą vykstančio projekto EDEN (angl. European Destinations of Excellence) konkurse šiais metais varžosi 21 turizmo objektas iš visos Lietuvos. Išrinktajai vietovei bus suteiktas „Lietuvos turizmo traukos vietovės 2011“ vardas.

„Šis konkursas yra puiki proga pristatyti įdomiausias ir patraukliausias Lietuvos vietas ir taip pritraukti čia daugiau turistų . Šiais metais projektas sulaukė ypač daug dalyvių. Jie įrodė, kad mes tikrai turime kuo didžiuotis ir ką parodyti šalies svečiams. Be to, projekto nugalėtojo laukia reklama visoje Europos Sąjungoje. Patraukliausia Lietuvos vietovė bus pristatoma net 27 šalių turistams ir kvies poilsiauti būtent čia“, – teigia VTD direktorė dr.Raimonda Balnienė. 

Šių metų konkurso tema – atstatyti ir turizmui pritaikyti statiniai. Lietuvoje gausu turistų reikmėms pritaikytų dvarų – iš jų sulaukta daugiausiai paraiškų. Tarp konkurse dalyvaujančių statinių yra ir vėjo bei vandens malūnai, Kauno ir Biržų pilys, Kurtuvėnų, Rokiškio bei kiti dvarai, Tytuvėnų Bernardinų vienuolynas, buvusi Druskininkų Gydykla, Senoji Utenos pašto stotis, laivų statybos dokas ir kiti turizmo objektai. Dabar juose įkurti muziejai, rengiami kultūros ir meno renginiai, pristatomos įvairių meno šakų parodos, vykdoma edukacinė veikla.

„Pastebėjome tendenciją, kad lietuviai stengiasi būti patrauklūs ne tik Lietuvos, bet ir užsienio turistams. Jie siekia patenkinti kuo įvairesnius svečių poreikius ir pomėgius. Daugelyje vietovių galima ne tik patogiai bei turiningai pailsėti, bet ir paragauti kulinarinių to krašto patiekalų, dalyvauti ten vykstančiose šventėse, koncertuose, išbandyti įvairias pramogas, kurių populiariausios – kelionės pažintiniais maršrutais, važinėjimas dviračiais, jodinėjimas žirgais, žvejyba, gėrimų ir maisto degustacijos“, – sakė VTD vadovė dr.R. Balnienė. 

Kiekvienais metais Europos Komisija, glaudžiai bendradarbiaudama su nacionalinėmis turizmo įstaigomis, paskelbia EDEN projekto metų temą, pagal kurią kiekvienoje Europos Sąjungos šalyje yra išrenkama patraukliausia turizmo traukos vietovė. Projektas padeda naujus turizmo objektus prisistatyti Europoje, skatina jų puoselėtojus keistis patirtimi ir bendradarbiauti.

Lietuva EDEN projekte dalyvauja nuo 2008 m. Lietuvos turizmo traukos vietovės vardus jau yra pelnę Užgavėnių tradicijomis garsėjantis Žemaitijos nacionalinis parkas, Šilutės regione esantis Nemuno deltos regioninis parkas ir ežeringasis Zarasų kraštas.

Apie patraukliausias turizmo vietoves yra sukuriami filmai. Jie talpinami oficialiame projekto tinklalapyje ir tampa prieinami viso pasaulio turistams. Nugalėtojai taip pat pristatomi Europos turizmo forume ir kituose renginiuose.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Zudušais un atklātais Bānīša ceļā! Alūksnes TIC
ptuveni 30km velo tūre “Zudušais un atklātais Bānīša ceļā” piemērota gan draugu kompānijām, gan ģimenēm ar bērniem. Apļveida brauciens stars | Skatīt vairāk
Atlaide auto nomai Bahreinā Europcar
Persijas līča debeszilajos ūdeņos atrodas apslēpts dārgakmens, kas gaida izpēti — Bahreina. Nepalaid garām, rezervē tūlīt un saņem 20% atlaidi. | Skatīt vairāk
𝐌𝐞𝐥𝐧𝐤𝐚𝐥𝐧𝐞 būs lieliska izvēle! Latvia Tours
Ceļojums piemērots visiem, kurus valdzina krāšņa, masu tūrisma neizpostīta daba un jūtams vietējās kultūras piesitiens. | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Pārgājienu seriāls "Izpēdo Dienvidkurzemi" Liepājas reģiona TIB
“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.31084299sec.