VDU Kauno botanikos sodas norėtų tapti turizmo traukos centru

VDU Kauno botanikos sodas - tai unikali erdvė, kurioje turėtų susipinti šiuolaikinių edukacinių, kultūrinių ir rekreacinių bendruomenės veiklų įvairovė.

Kaip botanikos sodą paversti turizmo traukos centru šiandien buvo diskutuojama Kauno miesto savivaldybėje. Buvo aptartos botanikos sodo plėtros perspektyvos.

VDU Kauno botanikos sodas įsikūręs Aukštojoje Fredoje. Sodo plotas yra 62,5 ha, iš kurių didžiąją dalį užima kraštovaizdžio parkas bei vandens telkiniai.

Čia sukaupta didžiulė augalų kolekcija. Lankytojai gali aplankyti įdomias parodas, oranžerijoje gėrėtis tropiniais augalais. Sode lankytojai gali įsigyti ir kai kurių augalų rūšių sėklų.

„Mes norėtume, kad visi į mus žiūrėtų į kaip didžiulę miesto žalią erdvę, kuri gali tapti turizmo ir edukacijos centru", - sakė botanikos sodo direktorė, profesorė Vida Mildažienė.

Botanikos sodo teritorijoje Aukštosios Fredos dvaro parkas paskelbtas saugomu valstybės, yra ne vienas respublikinės reikšmės gamtos paminklų. Taip pat yra Kauno tvirtovės II forto įtvirtinimų.

Kultūrinio paveldo aplinkos derinys su gamtinėmis ir botaninėmis vertybėmis sukuria ypatingai dėkingą erdvę įvairiom turizmo, švietimo ir kultūros veikloms.

Botanikos sodo vadovybė ieško įvairiausių būdų, kaip pakeisti senąjį sodo įvaizdį, todėl pagalbos kreipėsi ir į Kauno miesto savivaldybę.

Švietimo skyrius padės paskleisti informaciją po ugdymo įstaigas apie botanikos sode įrengtas Žaliąsias klases, atnaujintas ekspozicijas, apie pirmąją Lietuvoje pradėjusią veikti mokslo laboratoriją vaikams.

Botanikos sodas nusprendė savo erdves atverti kultūriniams renginiams. Parko teritoriją ir paveldo pastatus siūloma išnaudoti bendruomenių šventėms, koncertams, parodoms, festivaliams, plenerams, poezijos vakarams.

Pasinaudojus plėtros programų skiriamomis lėšomis botanikos sode galima įrengti informacinius stendus apie sode esančius Kauno tvirtovės II forto įtvirtinimus. Pats botanikos sodas žada paruošti informacinę medžiagą apie kiekvieną vasarą mieste augančius Sosnovskio barščius, kuriuos be galo sunku išnaikinti.

Išvalyti sodo teritorijoje esančius tvenkinius galbūt pavyks pasinaudojus aplinkos apsaugos specialiosios programos lėšomis.

Botanikos sodo direktorė taip pat pageidavo, kad Kaune atsirastų kelio ženklai, nukreipiantys į VDU Kauno botanikos sodą, nes tiesiog lankytojai dažnai pasiklysta, beieškodami lankytino objekto.

„Miesto įvaizdžio ir turizmo skyrius mums pateikė 17 tokių lankytinų objektų sąrašą, į kurį pateko ir botanikos sodas. Planuojame metų pabaigoje, perskaičiavę turimas lėšas, įrengti informacinius kelio ženklus apie šiuos objektus. Tačiau nesam garantuoti, kad tam užteks pinigų", - pasakojo Transporto eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Pasitarimo metu buvo nuspręsta nelaukti metų pabaigos ir įrengti šiuos informacinius ženklus apie VDU Kauno botanikos sodo dislokacijos vietą.

Pasitarimo metu buvo aptarta ir daugiau klausimų, kaip Savivaldybė galėtų padėti, tačiau kai kuriuos darbus atlikti užtrunka labai ilgai.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Daiļslidošanas sacensības  Valmieras TIC
No 6. līdz 7. aprīlim Valmieras Olimpiskā centra ledus hallē notiks starptautiskas daiļslidošanas sacensības “Wolmar Spring Cup 2024”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 05.04.2024 Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā TAKA
Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā. Pieteikšanās līdz 5.aprīlim. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.66533017sec.