Ilgajį savaitgalį Neringoje-Senųjų amatų dienos

Daugiausiai į vakarus nutolęs Lietuvos kraštas, išskirtinis žmogaus ir gamtos kūrinys-Neringos kurortas-šiais metais mini 50-ies metų jubiliejų. Metai bėga, o Neringa išlieka tokia pati- apipinta legendomis, sauganti kuršininkų krašto tradicijas, puoselėjanti dabartinių gyventojų vertybes.

Dar vienas šiais metais miesto jubiliejui skirtas tarptautinis renginys - „Senųjų amatų Neringoje“. Artėjantį savaitgalį, rugpjūčio 13 – 14 dienomis Nidos prieplaukos aikštėje ir Kuršmarių krantinėje įsikurs Lietuvos, Latvijos, Rusijos ir Lenkijos senųjų amatų meistrai ir puoselėtojai.
Jie demonstruos, kaip buvo gaminami titnaginiai kirviai, kibirėliai iš liepos žievės, archajiškai apdirbamas gintaras, kepama duona ant akmenų, žiedžiami ir degami puodai. Šventės lankytojai galės patys pabandyti titnagu užkurti ugnį, nulipdyti puodą, išsikepti duonos ar iššauti iš lanko, timpos, pamėtyti į taikinį kirvį.
Pirmą kartą šventėje dalyvaus Vilniaus amatininkų klubas „Dvaro meistrai“ . Jie demonstruos juostų vijimą medinėmis lentelėmis, supažindins lankytojus su archeologinių tyrinėjimu metu Lietuvoje ir Latvijoje surastomis juostomis, jų ornamentų įvairove. Amatininkės siūs ir siuvinės viduramžių laikotarpio drabužius ir jų aksesuarus, pristatys verpimą verpstuku ir vikinginio laikotarpio mezgimą adata.
Į renginį atvykę knygrišiai supažindins su knygos istorija, jos raida, įvairių laikotarpių epochų knygų rišimo technika. Bus suteikta galimybė apžiūrėti įvairių įrišimų pavyzdžius, įrankius. Klubo puodžiai pristatys gotikinės raugo keramikos dirbinius.
Meistrai iš Trakų, Vilniaus ir Lenkijos gamins juvelyrinius dirbinius, grupė iš Kaliningrado „Gavariaščiaja voda“ vels veltinį, aus, pins ir kartu su Lietuvos senovinių stalo žaidimų propaguotojais mokys žiūrovus įvairių senovinių žaidimų. Lankytojai galės dalyvauti šaškių protėvių- kvirkato turnyre.
Senųjų amatų dienos neįsivaizduojamos be viduramžių kovų. Senovės baltų kovų brolija „Vilkatlakai“ įrengs V-XIV a. baltų ir LDK ginkluotės ir šarvuotės edukacinę ekspoziciją, baltiškų šalmų parodą, vyks parodomosios kovos.
Renginio metu bus demonstruojami archajiški muzikos instrumentai, skambės folkloro ir liaudiška muzika. Luoto skaptuotojai suteiks galimybę pamatyti luoto nuleidimą į marias ir leis kiekvienam norinčiam juo paplaukioti.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 30.04.2024 TUNISIJA no 295 EUR/pers!  Latvia Tours
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām! | Skatīt vairāk
no 295 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 03.05.2024 Āzija un salas. Aviobiļešu akcija SKY24.LV
Pērciet līdz 02.05. - Ceļojiet maijā // Tokija, Bali, Bangkoka, Honkonga, Deli, Maurīcija... | Skatīt vairāk
no 709 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 29.04.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41301608sec.