Aušros muziejuje prasideda kalėdiniai stebuklai

2011 m. gruodžio mėnesį Šiaulių „Aušros“ muziejus – TV3 ir SEB banko vykdomo paramos projekto „Išsipildymo akcija“ ambasadorius – organizuoja kasmetinę akciją „Kalėdiniai stebuklai“, skirtą Šiaurės Lietuvos vaikų globos namų ir specialiųjų mokyklų auklėtiniams. Vaikai kviečiami nemokamai apsilankyti „Aušros“ muziejaus Aušros alėjos rūmuose (Aušros al. 47, Šiauliai) ir dalyvauti šventiniame edukaciniame užsiėmime „Kalėdų žvaigždė“. Jiems bus įteiktos dovanėlės.

Per ketverius kalėdinės akcijos metus „Aušros“ muziejų aplankė daugiau kaip 1500 auklėtinių iš Šiaulių miesto ir apskrities vaikų globos namų, šeimynų ir specialiųjų mokyklų. Vaikai, padedami profesionalių muziejaus darbuotojų, gali mokytis, kurti, žaisti – tiesiog smagiai leisti laiką muziejuje. „Aktyvus globos namų dalyvavimas kalėdinėje akcijoje rodo, kad tokia iniciatyva yra reikalinga. Tai įkvepia toliau tęsti darbus ir bent prieš gražiausias metų šventes praskaidrinti vaikų kasdienybę, suteikti jiems žinių, naujų įgūdžių ar tiesiog parodyti, kad jie mums tikrai rūpi“, – teigia „Aušros“ muziejaus Edukacijos skyriaus vedėja Asta Vaitkienė.

Šiais metais „Aušros“ muziejus įsiliejo į reikšmingą, nuo 2003 m. TV3 ir SEB banko organizuojamą paramos projektą „Išsipildymo akcija“ ir tapo šio projekto ambasadoriumi Šiaulių mieste ir rajone. Akcijos ambasadorių misija – pasidalinti savo žiniomis, talentu, kūryba, idėjomis su globos namų vaikais. Pasak A.Vaitkienės, muziejus kelerius metus iš eilės savo jėgomis organizuoja kalėdinę akciją vaikų globos namų ir specialiųjų mokyklų auklėtiniams, ieško rėmėjų, stengiasi vaikus nustebinti atminimo dovanėlėmis. Mintis prisijungti prie visoje Lietuvoje gerai žinomo paramos projekto „Išsipildymo akcija“ kilo siekiant, kad žinia apie galimybę vaikų globos namų auklėtiniams nemokamai aplankyti muziejų, dalyvauti edukaciniuose užsiėmimuose, būtų skleidžiama kiek įmanoma plačiau.

„Aušros“ muziejaus vykdomos akcijos „Kalėdiniai stebuklai“ dalyviai šiemet bus pakviesti į Aušros alėjos rūmus, kur visą gruodžio mėnesį vyks naujas edukacinis užsiėmimas „Kalėdų žvaigždė“. Per užsiėmimą vaikai išgirs pranašystę apie Mesijo atėjimą į žemę, sužinos apie Betliejaus žvaigždę, Trims Karaliams – Kasparui, Merkeliui ir Baltazarui – rodžiusią kelią pas gimusį kūdikėlį Jėzų, išsiaiškins, kokios apskritai būna žvaigždės, kada jos vaizduojamos ir ką simbolizuoja. Kiekvienas vaikas, muziejaus edukacinių programų kuratorių padedamas, artėjančioms Kalėdoms pasidarys savo žvaigždutę bei gaus nuolatinės akcijos rėmėjos Jolitos Girijotienės individualios įmonės „AIKA“ dovanėlę, priminsiančią apie apsilankymą „Aušros“ muziejuje.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 05.04.2024 Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47174311sec.