Populiariausios lietuvių vasaros atostogos kryptys ryškėja vos prasidėjus žiemai

Lietuviai noriai priima naujoves, susijusias su kelionėmis ir atostogomis. Tokią tendenciją galima pamatyti pažvelgus į kelionių organizatoriaus „Novaturas“ naujai pasiūlytų vasaros atostogų krypčių populiarumą. Vos per pirmąsias dešimt išankstinio vasaros kelionių pardavimo dienų ryškėja naujieji lituvių atostogų favoritai.

Tarp naujai pasiūlytų vasaros kurortų daugiausiai tautiečių dėmesio sulaukė Sicilijos sala Italijoje. Už jos lieka Andalūzijos regionas su Malagos kurortu Ispanijoje, o populiariausių naujų vasaros atostogų kurortų trejetuką šiuo metu užbaigia Koso sala Graikijoje.

Kroatija, Kipras ir Salonikai Graikijoje – kitos trys „Novaturo“ būsimo vasaros kelionių sezono naujienos, populiarumu beveik nenusileidžiančios pirmajam trejetukui.

„Pirmosios 10 išankstinio vasaros kelionių sezono pardavimo dienų, atrodytų, yra pakankamai nedidelis laiko tarpas, kad būtų galima daryti tikslias išvadas, tačiau iš patirties esame pastebėję, kad pirmosios tendencijos dažnai neblogai atspindi viso sezono rezultatus. Italijos ir Ispanijos kurortų lyderiavimas nestebina, lietuviai juos renkasi kaip žinomus atostogų taškus“, - teigia „Novaturo“ generalinis direktorius Linas Aldonis.

„Iš mažiau lietuviams pažįstamų naujienų dideles viltis dedame į Kiprą. Mūsų svetainėje apklausus beveik 2000 lankytojų, rezultatai rodo, kad Kipras yra viena iš labiausiai viliojančių naujų krypčių. Viena iš piečiausiai esančių Europos salų, su graikiško svetingumo prieskoniu ir puikiais Viduržemio jūros paplūdimiais – šių savybių junginys lietuvius turėtų traukti kaip magnetas“, - prognozuoja L. Aldonis.

Iš bene tradicinėmis jau tapusių „Novaturo“ siūlomų krypčių populiarumu ir toliau išsiskiria lietuvių mėgstama Turkija, už jos – Bulgarija bei Kreta. „Šiek tiek nustebome Egipto kurortą Hurgadą dabar išvydę kaip dažną pasirinkimą – Egiptą iki šiol vertinome kaip žiemos atostogų karalių, tačiau, atrodo, didelė dalis turistų jį mielai renkasi ir būsimai vasarai“, - sako „Novaturo“ vadovas.

Apie pusę visų poilsio kelionių perkama penkių žvaigždučių viešbučiuose, absoliuti dauguma (apie 80 proc.) – su „viskas įskaičiuota“ sistema.

„Taip pat įdomi tendencija, kad matome gerokai daugiau perkančių keliones ne pirmiesiems vasaros kelionių sezono mėnesiams (balandžiui, gegužei), tačiau vėlesniems – birželio, rugsėjo. Vadinasi, atostogų planavimo laikas ilgėja nuo 3-4 mėnesių net iki 6-9 mėn.“, - pastebi L. Aldonis.

Didžiausias kelionių organizatorius Baltijos šalyse „Novaturas“ lapkričio pabaigoje paskelbė būsimo vasaros kelionių sezono krypčių sąrašą. Turistai galės rinktis iš 15 poilsio kelionių krypčių: Turkija, Bulgarija, Kreta, Rodo ir Koso salos bei Chalkidikės pusiasalis Graikijoje, Kroatija, Maljorka, Andalūzijos regionas Ispanijoje, Kipras, Sicilija, Portugalija, Egiptas ir kt. – tai daugiau nei iki šiol plačiausią pasirinkimą turėjusio 2007-ųjų vasaros sezono metu.

Planuojama, kad kitąmet vasaros kelionių sezono metu su „Novaturu“ ilsėsis 90 tūkst. poilsiautojų iš Baltijos šalių.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē! Alūksnes TIC
Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57 | Skatīt vairāk
Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss ! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀! Latvia Tours
Pēc jaukā brauciena, tiem, kas Grieķijā vēlas uzturēties ilgāk, iesakām pagarināt savu atpūtu vienā no piedāvātajām Tasas salas viesnīcām. | Skatīt vairāk
no 1089 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 21.04.2024 Bērnu un jauniešu teātru festivāls Valmieras TIC
19. un 20. aprīlī Valmieras Viestura vidusskolā notiks XVII Latvijas bērnu un jauniešu teātru festivāls “..un es iešu un iešu!”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.63054585sec.