Įvertins geriausius iš geriausių teatro menininkus

Kultūros ministerijos ir Klaipėdos miesto savivaldybės suburtos ekspertų komisijos antradienį paskelbė pretendentus į aukščiausius Lietuvos ir uostamiesčio teatrinius apdovanojimus.

Klaipėdos miestas Tarptautinės teatro dienos išvakarėse pagerbs sėkmingiausiai 2011 m. uostamiestyje kūrusius teatralus ir įvertins jų nuopelnus teatro menui, geriausius iš geriausių apdovanodamas „Padėkos kaukėmis“.

Geriausiu Klaipėdos 2011-ųjų spektakliu pretenduoja tapti šokio opera „Dykra“ (choreogr. A.Šeiko-Sarulienė, Klaipėdos menininkų grupė „Žuvies akis“), F.Poulenco „Drambliuko Babaro istorija“ (rež. R.Sasnauskaitė, Klaipėdos muzikinis teatras), G.Puccini‘o operų diptikas „Sesuo Andželika“ ir „Džanis Skikis“ (rež. Y.Ross, dirigentas D.Pavilionis, Klaipėdos muzikinis teatras), A.Strindbergo „Šmėklų sonata“ (rež. G.Varnas, Klaipėdos dramos teatras) ir „Visa tiesa apie Kukutį, gyvą ar mirusį“ pagal M.Martinaitį (rež. A.Vizgirda, Klaipėdos Pilies teatras“).

„Metų aktoriaus“ nominacijoje į „Padėkos kaukę“ pretenduoja Igoris Reklaitis – už vaidmenis Klaipėdos dramos teatro spektakliuose M.Ravenhillo „Produktas“ (rež. T.Jašinskas), A.Strindbergo „Šmėklų sonata“ ir N.Simono „Saugokite Florą“ (rež. A.Lebeliūnas).

Nominacijoje „Metų vaidmuo“ „Padėkos kaukei“ pristatytas Mindaugas Rojus – už Džanio Skikio vaidmenį G.Puccini’o operoje „Džanis Skikis“.

„Metų teatro dailininko“ nominacijoje dėl „Padėkos kaukės“ varžosi Gintaras Makarevičius – už scenografiją A.Strindbergo „Šmėklų sonatai“, Jolanta Rimkutė – už kostiumus šiam spektakliui, G.Puccini’o оperų diptikui „Sesuo Andželika“ ir „Džanis Skikis“ bei F.Poulenco „Drambliuko Babaro istorijai“, taip pat Artūras Šimonis – už scenografiją ir kostiumus S.Maršako „Katės namams“ (Klaipėdos dramos teatras).

„Metų choreografo“ nominacijoje „Padėkos kaukei“ pristatyta choreografė Agnija Šeiko-Sarulienė – už šokio operą „Dykra“, pedagoginę ir edukacinę veiklą vystant ir populiarinant šokio teatro meną


Pretendentus į „Padėkos kaukę“ galėjo siūlyti visi Klaipėdos teatrai, taip pat kiti teatro meno Klaipėdoje kūrėjai, susibūrę į viešąsias įstaigas bei organizacijas. Šiemet sulaukta 15 pasiūlymų. Savo kandidatus taip pat galėjo iškelti bei kitas nominacijas pasiūlyti ir „Padėkos kaukių“ komisija.

Apdovanojimų ceremonija, kurios metu bus paskelbti laureatai ir teatro kūrėjams Klaipėdoje bus iškilmingai įteiktos ne daugiau kaip trys „Padėkos kaukės“ bei apdovanojimą patvirtinantys dokumentai, vyks Tarptautinės teatro dienos išvakarėse, kovo 26-ąją, Klaipėdos koncertų salėje. Laureatai Klaipėdos apdovanojimą gaus iš uostamiesčio mero Vytauto Grubliausko rankų.


„Padėkos kaukės“ teikiamos nuo 2006 m., jomis jau apdovanota 18 Klaipėdos teatro menininkų. Šį apdovanojimą 2005 m. įsteigė Klaipėdos miesto savivaldybė ir Lietuvos teatro sąjungos Klaipėdos skyrius. Pastarajam nutraukus veiklą, 2012 m. „Padėkos kaukių“ teikimą perėmė Klaipėdos miesto savivaldybės administracija. „Padėkos kaukės“ apdovanojimas kasmet suteikiamas teatro specialistų komisijos nutarimu.


„Padėkos kaukė“ – juvelyrikos meno miniatiūra, sukurta iš sidabro, papuošta auksu bei brangakmeniais – yra specialus apdovanojimas, kuriuo įvertinami Klaipėdoje kuriančių teatralų pasiekimai bei reikšmingiausi metų darbai, tapę teatrinio gyvenimo įvykiais.


Tarptautinę teatro dieną, kovo 27-ąją, už 2011-aisiais Lietuvos teatrų scenose nuveiktus darbus premijomis ir atminimo ženklais bus apdovanoti geriausi šalies teatro menininkai.

Tarp nominantų į šalies Auksinius scenos kryžius – ir Klaipėdoje gyvenantys, čia bei sostinėje kuriantys teatro menininkai.

„Dramos aktoriaus (antraplanis vaidmuo)“ nominacijoje greta trijų kolegų figūruoja klaipėdietis Darius Meškauskas už spaustuvininko Aslakseno vaidmenį Lietuvos nacionalinio dramos teatro spektaklyje „Visuomenės priešas“ (rež. J.Vaitkus).

„Scenografo“ nominacijoje vienas iš penkių pretendentų – tas pats G.Makarevičius už „Šmėklų sonatą“ Klaipėdos dramos teatre bei „Išvarymą“ Lietuvos nacionaliniame dramos teatre. Viena iš trijų kandidačių „Kostiumų dailininko“ nominacijoje – J.Rimkutė, irgi nominuota už „Šmėklų sonatą“.

„Operos solisto“ nominacijoje vienas iš keturių pretendentų – kitas klaipėdiečių „Džanio Skikio“ pagrindinio vaidmens atlikėjas vilnietis Arūnas Malikėnas.

Į Auksinį scenos kryžių kaip „Metų teatro reiškinys“ drauge su dar dviem pretenduoja Klaipėdoje reziduojantys „trupė p.s.“ ir Valentinas Masalskis – už nuoseklią teatro pedagogiką.

Premijos šalies profesionalaus teatro meno kūrėjams, Auksiniai scenos kryžiai ir Boriso Dauguviečio auskaras šiemet tradiciškai bus teikiami sostinėje, Lietuvos nacionalinio dramos teatro scenoje.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 04.05.2024 Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀! Latvia Tours
Pēc jaukā brauciena, tiem, kas Grieķijā vēlas uzturēties ilgāk, iesakām pagarināt savu atpūtu vienā no piedāvātajām Tasas salas viesnīcām. | Skatīt vairāk
no 1089 EUR
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
Zudušais un atklātais Bānīša ceļā! Alūksnes TIC
ptuveni 30km velo tūre “Zudušais un atklātais Bānīša ceļā” piemērota gan draugu kompānijām, gan ģimenēm ar bērniem. Apļveida brauciens stars | Skatīt vairāk
Ēģipte skolēnu RUDENS brīvlaikā Estravel Latvia
Esiet tālredzīgi un gudri! iegādājieties ceļojumu skolenu RUDENS brīvlaikam jau tagad! Hurgada vai Šarm-el-Šeiha | Skatīt vairāk
no 685 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43706894sec.