«Novaturas» atveria savo skrydžius visiems Lietuvos ir užsienio keleiviams

Kelionių organizatorius „Novaturas“ prisijungė prie tarptautinių skrydžių bilietų platinimo sistemų – nuo šiol „Novaturo“ skrydžių bilietus galima rasti visuose pagrindiniuose užsienio bei Lietuvos skrydžio bilietų pirkimo portaluose. Tai ne tik leis užsienio turistams, planuojantiems darbo arba poilsio keliones, įsigyti tiesioginių skrydžių bilietus į Lietuvą, Latviją bei Estiją, tačiau kartu atvers platesnes skrydžių galimybes lietuviams, norintiems tiesiogiai pasiekti kai kuriuos Europos miestus.

„Novaturas“ tapo pirmuoju kelionių organizatoriumi Lietuvos istorijoje, savo skrydžių bilietus pradėjusiu platinti tarptautinėse bilietų rezervavimo sistemose (GDS – Global Distributing Systems). Tokią galimybę kelionių organizatoriui atvėrė bendradarbiavimas su pasauliniu IT sprendimų turizmo sektoriuje tiekėju „Amadeus“. Šis žingsnis „Novaturą“ priartina prie reguliariųjų skrydžių oro linijų veiklos koncepcijos.

„Šiuo žingsniu gerokai išplečiame savo paslaugų ratą – iki šiol orientavomės į atostogų organizavimą, todėl mūsų tikslinė auditorija buvo poilsio bei atradimų siekiantys tautiečiai. Dabar tampame atviri visiems, kuriems mūsų siūlomų skrydžių kryptys gali būti naudingos ne tik poilsio, bet ir darbo ar kitais tikslais. Tuo pačiu reikia nepamiršti, kad kasmet su partneriais mūsų vykdomi šimtai skrydžių tampa atviri užsienio turistams. Atsiradusi galimybė įsigyti bilietus į šiuos skrydžius reiškia papildomus užsieniečių srautus į mūsų šalį“, – teigia „Novaturo“ generalinis direktorius Linas Aldonis.

Lietuviai nuo šiol turės galimybę perkant tik skrydžio bilietą, be kelionės komplekto, pasiekti tokias Europos šalis, kaip Kroatija, Turkija, Kipras ir kitas.

Valstybinio turizmo departamento prie Ūkio ministerijos (VTD) direktorė Dr. Raimonda Balnienė pažymi, kad savo oro linijų neturinčiai Lietuvai toks „Novaturo“ žingsnis - itin svarbus.

„Labai teigiamai vertiname Lietuvos išvykstamojo turizmo lyderio „Novaturo“ iniciatyvą prisidėti ir prie atvykstamojo turizmo skatinimo. Tokie modernūs ir visame pasaulyje populiarūs sprendimai keleiviams leis dar patogiau įsigyti keliones – Lietuva tampa dar lengviau pasiekiama, vadinasi, tai paskatins daugiau užsieniečių aplankyti mūsų šalį ir kartu prisidės prie patrauklaus turizmo krypties kūrimo“, - teigia Dr. R. Balnienė.

Techninį sprendimo įgyvendinimą užtikrinančios „Amadeus Lietuva“ vadovės Kristinos Čiuželienės teigimu, internetu rezervuojamų skrydžių bilietų skaičius auga kasmet, todėl tarptautinės rezervacijų sistemos papildymas lietuviškais skrydžiais bus naudingas visoms pusėms.

„Nuo šiol „Amadeus Lietuva“ klientai – kelionių agentūros ir kiti turizmo rinkos žaidėjai – galės efektyviau atlikti „Novaturo“ skrydžių užsakymus. Mūsų patirtis rodo, kad tarptautinė „Amadeus“ rezervavimo sistema vertinama kaip vienas patikimiausių ir saugiausių pardavimo kanalų. Esame tikri, kad turizmo ir technologijų suderinimas yra neatsiejamas nuo sėkmingos veiklos šioje rinkoje – „Novaturas“ tai įrodo“, - sako K. Čiuželienė.

Be to, pasak „Novaturo“ vadovo, ši naujiena taip pat aktuali ir gausiai lietuvių diasporai užsienyje. „Į tas šalis, kuriose gausiausios lietuvių bendruomenės užsienyje, tiesioginių skrydžių pasirinkimas nemažas. Tačiau juk lietuvių yra ir kitose Europos šalyse – nuo Kroatijos iki Turkijos, o grįžimas į Lietuvą jiems buvo ganėtinai sudėtingas, kadangi būdami užsienyje jie negalėjo galimybės įsigyti bilietus į mūsų skrydžius. Esame tikri, kad palengvinsime jiems grįžimą į Lietuvą“, – sako „Novaturo“ vadovas.

Toks „Novaturo“ žingsnis reiškia, kad jau nuo gegužės mėn. atsirado galimybės perkant tik bilietą keliauti į ir iš Ispanijos (Barselona, Maljorka), Turkijos (Antalija, Dalamanas), Kipro (Larnaka), Graikijos (Kosas, Rodas, Heraklionas), Bulgarijos (Burgas) ir Kroatijos (Rijeka). Artimiausiu metu šis sąrašas prasiplės visomis kryptimis, kuriomis skrydžius vykdo „Novaturas“.

„Novaturo“ skrydžių bilietus galima įsigyti kelionių agentūrose bei visuose pagrindiniuose bilietų platinimo portaluose tiek Baltijos šalyse, tiek kitose užsienio valstybėse.

Didžiausias kelionių organizatorius Baltijos šalyse „Novaturas“, turizmo rinkoje veikiantis jau 12 metų, šiam vasaros kelionių sezonui siūlo 16 poilsio kelionių krypčių: Turkija, Bulgarija, Kreta, Rodo ir Koso salos bei Chalkidikės pusiasalis Graikijoje, Kroatija, Maljorka, Andalūzijos regionas Ispanijoje, Kipras, Sicilija, Portugalija, Egiptas ir kt.

Planuojama, kad šiemet vasaros kelionių sezono metu su „Novaturu“ ilsėsis daugiau nei 100 tūkst. poilsiautojų iš Baltijos šalių.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Restorānu nedēļa aicina garšu ceļojumā Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies no 12. līdz 21. aprīlim un tajā īpašās ēdienkartes piedāvās 23 Liepājas restorāni un kafejnīcas. | Skatīt vairāk
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.90058017sec.