Nauja orientavimosi trasa Neries regioniniame parke

Rodyklėmis ir informaciniais stendais nubarstyti turistiniai maršrutai Lietuvoje – jau seniai ne naujiena. Tačiau kartais taip norisi peržengti ištrypto takelio ribą ir nuklysti į miško tankmę. Neries regioninis parkas kviečia išbandyti naują keliavimo būdą – Velniakampio ežero apylinkių orientavimosi trasą.

Čia keliautojų lauks mažai žinomos ir miško tankmės uoliai slepiamos kultūros ir gamtos vertybės. Norint surasti šiuos objektus, teks orientuojantis tik pagal pateiktas jų koordinates.

Neries regioninio parko direktorė Audronė Žičkutė džiaugiasi lankytojams suteikta galimybe patirti visiškai kitokį keliavimo būdą ir ragina nebijoti iššūkių. „Jei kitus pažintinius takus mūsų parko lankytojai galėjo pereiti užrištomis akimis, tai norint įveikti šią trasą, reikės pasitelkti orientacinius gebėjimus ir intuiciją“ – intriguoja parko direktorė .

Keliautojai raginami neišsigąsti, kai teks nuklysti į miško gilumą ar po kojomis vinguriavęs takelis staiga pasibaigs. Tai tik padės pamatyti netikėčiausias regioninio parko vietas ir pajusti tikrąją jų dvasią.

Norintieji keliauti kitaip kviečiami nepamiršti žemėlapio, kompaso ir GPS imtuvo, kurie padės surasti taškus Velniakampio ežero apylinkėse.

Trasoje keliautojų laukia 7 mažai žinomi ir retai lankomi objektai, stovyklavietė prie skaidrių Velniakampio ežero vandenų, neišmindyti miško takeliai ir mažai žmogaus rankos liesta gamta.

Norint pasiruošti šiam žygiui, visiškai nebūtina atvykti į Neries regioninio parko Lankytojų Centrą (Vilniaus g. 3, Dūkštos). Parko internetinėje svetainėje (http://www.neriesparkas.lt/) keliautojai ras trasos žemėlapį, objektų lapą su trumpais jų aprašymais ir koordinatėmis bei interaktyvų žemėlapį su objektų nuotraukomis.

Trasos ilgį, jo pradžią ir pabaigą bei aplankomų objektų kiekį ir eiliškumą Neries regioninio parko direkcija siūlo pasirinkti patiems keliautojams. Atvykstantiems automobiliu, jį rekomenduojama palikti Velniakampio ežero poilsiavietėje – ten įrengta erdvi mašinų stovėjimo aikštelė.

Daugiau informacijos: Neries regioninio parko direkcijos vyr. specialistas Saulius Pupininkas - [email protected]; (8 5) 2599242, 861538708. http://www.neriesparkas.lt/

Kontaktinis asmuo: Diana Rakauskaitė, Viešųjų ryšių specialistė, Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba prie Aplinkos ministerijos, A. Juozapavičiaus g. 9, LT-09311, Vilnius; tel.: (5) 2709048.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60650706sec.