Artimiausi «Kauno kempingo» planai: plėtra link Neries ir dviejų žvaigždučių statusas

Kelerius metus sėkmingai veikiančio „Kauno kempingo" vadovai neslepia ambicingų netolimos ateities planų. Prie Neries įkurta turistinė aikštelė nusidrieks arčiau upės, o pagerinus infrastruktūrą tikimasi gauti dviejų žvaigždučių kempingo statusą.

„Jau parengtas detalusis aikštelės planas, dabar laukiame, kol Kauno miesto savivaldybei bus perduotas valstybei priklausantis žemės sklypas, esantis arčiau upės", - teigė VšĮ „Automobilių stovėjimo aikštelės" laikinasis direktorius Saulius Staškūnas.

Direktorius juokauja, kad dabar laukyme prie Neries prieina tik žvejai ir benamiai. Jau du dešimtmečius niekieno netvarkomas žemės sklypas šiuo metu labai apleistas, apaugęs krūmynais ir tik iš tolo atrodo gražus. Tad rudenį gavus leidimus plėtrai, pirmiausia planuojama žemę suarti, išpurenti, išlyginti ir užsėti žole.

Teritoriją skirs rekreacijai

Link Neries nusidriekiančią kempingo dalį planuojama skirta rekreacijai. Tai bus poilsio ir žaidimų zona. Joje bus įrengtos krepšinio, lauko teniso aikštelės, pastatytos pavėsinės, palikta vietos palapinėms.

„Darbai laukia ir jau veikiančioje kempingo dalyje. Čia bus įrengti dar du tualetai ir dušai, įrengsime prieigas neįgaliesiems, plėsime kanalizacijos sistemą visoje aikštelėje. Taip pat reikia pertvarkyti elektros instaliaciją. Aikštelėje apsistojantiems kemperiams reikalingas elektros šaltinis. Dabar jie naudojasi oro kabeliais, todėl norime įrengti saugias elektros spintas", - pasakojo S. Staškūnas.

Vertina geriau nei Rygos kempingą

Kempingo administraciniame pastate kitais metais pradės veikti nedidelis Turizmo informacijos centro padalinys. Tokiose turistinėse aikštelėse keliautojai apsistoja neilgam, vos vienai ar dviem dienoms, o apie pusė jų - tik nakčiai. Todėl čia pat veiksiančiame turizmo informacijos centre jie gaus reikalingos informacijos apie Kauną, patarimų, kaip galėtų praleisti neilgą savo viešnagės laiką mieste, kurio Senamiestis ir Naujamiestis nuo kempingo pasiekiamas vos per kelias minutes.

Kempingo darbuotojai džiaugiasi, kad tarp Neries ir Jonavos g. įkurtą kempingą keliautojai vertina geriau nei esantį Rygoje. Miesto kempinguose apsistojantys turistai paprastai neieško ramybės, kurią suteikia gamtoje įkurtos turistinės aikštelės. Tačiau jau kitą vasarą „Kauno kempinge" iš skaidrios medžiagos bus sumontuotas apsauginis atitvaras, kuris užstos nuo gatvės sklindantį mašinų ūžimą.

„Kempingo plėtrai iš Europos Sąjungos fondų gausime apie 800 tūkst. Lt. Darbus aikštelėje planuojame pradėti pavasarį. Didžiausių turistų srautų kempingas sulaukia šiltuoju metų laiku, ypač vasaros mėnesiais, todėl jei žiemą oro sąlygos bus palankios, spartinsime darbus. Mūsų kempingas gerai žinomas visame pasaulyje, turistams jis patogus, nes yra netoli greitkelio, tad nenorime, kad jiems trukdytų statybiniai darbai", - teigė S. Staškūnas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss ! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 20.04.2024 Rīgas Motormuzejam 35 Motormuzejs
Par godu Rīgas Motormuzeja 35 gadu jubilejai aicinām uz ieskandināšanas svinībām 20. aprīlī. | Skatīt vairāk
Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē! Alūksnes TIC
Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57 | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.65293097sec.