Pašėlusios džiazo improvizacijos trečiajame Ch. Frenkelio vilos vasaros festivalio koncerte

Rugpjūčio 9 d. Šiaulių „Aušros“ muziejaus Ch. Frenkelio viloje (Vilniaus g. 74, Šiauliai) džiazo mėgėjus ir kitų muzikos stilių klausytojus sužavėjo trečiasis tarptautinio Ch. Frenkelio vilos vasaros festivalio džiazo koncertas „Pašėlusios improvizacijos“. Vieni iš žinomiausių džiazo virtuozų Lietuvoje Artūras Anusauskas (fortepijonas) ir Vytautas Labutis (saksofonas) kaitino viloje susirinkusią publiką harmoningai derančiu tradiciniu ir moderniuoju džiazu.

Nenuostabu, kad ketvirtadienio vakarą vilos koncertinė salė buvo perpildyta, neliko nė vienos laisvos vietos – juk koncertavo profesionalūs muzikantai, garsėjantys savo energija ir kuriama nepakartojama atmosfera per kiekvieną pasirodymą. Atlikėjai, atsižvelgdami į klausytojų nuotaiką, improvizuodami, tarpusavyje „žaisdami“, keitė programą ir kūrė netikėtumo momentą, į pasirodymą įtraukdami ir susirinkusią publiką. Tad savaime suprantama, kad pasibaigus koncertui, klausytojai muzikantus išlydėjo garsiais plojimais ir atsistoję šaukė „bravo“.

Pašėlusius improvizatorius jungia ilgametis kūrybinis bendradarbiavimas įvairiuose muzikiniuose projektuose, o kiekvieno iš jų biografija išties įspūdinga. A. Anusauskas – pianistas, kompozitorius, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos docentas, Džiazo katedros vedėjas. Yra surengęs daug solinių fortepijono muzikos koncertų, koncertavęs su Lietuvos valstybiniu, Kauno, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos simfoniniais ir Lietuvos kameriniu orkestrais. A. Anusauskas dalyvavo džiazo festivaliuose ne tik Lietuvoje, bet ir Rumunijoje, Rusijoje, Estijoje, Šveicarijoje, Italijoje, Vokietijoje, Austrijoje, Švedijoje, Danijoje, Suomijoje, Lenkijoje, Moldovoje, Baltarusijoje, Bulgarijoje, Čekijoje, Latvijoje, Kinijoje, Ukrainoje ir t. t. A. Anusauskas koncertavo su žymiais užsienio atlikėjais: Steveʼu Houghtonu (JAV), Jimmi Rogeriu Pedersenu (Danija), Jeffu Cascaro (Vokietija), Anne Kierulf (Danija), Marco Tamburini (Italija). 2005 m. už ryškią pastarųjų metų meninę veiklą Lietuvos muzikų sąjungos apdovanotas „Auksinio disko“ prizu. Diskografijoje – 20 albumų, iš kurių 4 autoriniai. Galima didžiuotis, kad šis atlikėjas – šiaulietis. Į pirmąjį jo koncertą Ch. Frenkelio viloje atlikėjo palaikyti atvyko ir tėveliai.

V. Labutis – įvairiapusis muzikas: savitas improvizatorius, grojantis daugeliu instrumentų, pedagogas, taip pat nuolatinis grupių lyderis. Be džiazo, V. Labutis atlieka akademinę muziką, dalyvauja performansuose, groja indų muzikos ansamblyje, su simfoniniais orkestrais, šiuolaikinės kamerinės muzikos kolektyvais, rašo muziką kino filmams ir spektakliams. Įvairių muzikinių projektų bendraautoris, pasiekęs nemažai laimėjimų džiazo srityje. Po sėkmingo debiuto 1982 m. su legendiniu Petro Vyšniausko kvartetu Birštono džiazo festivalyje V. Labutis koncertavo bemaž visoje Europoje, taip pat Amerikoje, Australijoje, Azijoje. Diskografijoje – 3 autoriniai albumai, yra 40 albumų bendraautoris, atlikėjas arba muzikos prodiuseris.

Džiugu, kad šiauliečiai ir miesto svečiai aktyviai lankosi festivalio koncertuose, tokiu būdu festivalio organizatoriaus „Aušros“ muziejaus darbas tampa prasmingas, vertinamas. Pasibaigus trečiajam festivalio koncertui, kuriame prireikė net papildomų sėdimų vietų, o norintieji įsigyti bilietus prieš pat koncertą stovėjo ilgoje eilėje, visi festivalio klausytojai nuoširdžiai raginami į kitus koncertus bilietus įsigyti iš anksto. Tai padaryti galima „Bilietų Pasaulis“ ir Ch. Frenkelio vilos kasose.

Kitame festivalio koncerte muziejus laukia klausytojų rugpjūčio 19 d., sekmadienį, 18val. Ch. Frenkelio vilos parke, kuriame vyks svečių iš Danijos (Kristian Gantriis, Mikkel Andersen, Volkmar Zimmermann, Per Dybro Sørensen‘o) gitarų kvarteto „Corona“ koncertas. Programoje jausmingi kompozitorių W. Siegelo, J. S. Bacho, T. Morley, A. Piazzollos kūriniai. Tikimasi, kad klausytojai nepamirš puikios nuotaikos ir skėčių tiek nuo saulės, tiek ir nuo lietaus.

Festivalio globėjas – Lietuvos Respublikos kultūros ministras Arūnas Gelūnas, festivalio meno vadovas – Lietuvos nacionalinės premijos laureatas, dirigentas Robertas Šervenikas, organizatorius – Šiaulių „Aušros“ muziejus.

Koncertai vyks rugpjūčio 19, 23 ir rugsėjo 2, 6, 15 dienomis 18 val. Bilietus į festivalio koncertus galima įsigyti „Bilietų Pasaulis“ ir Ch.Frenkelio vilos kasose. Bilietų kaina: 13, 18 Lt.

Daugiau informacijos – www.ausrosmuziejus.lt

Informaciją teikia Šiaulių „Aušros“ muziejaus Ryšių su visuomene skyriaus vedėja, festivalio koordinatorė Deimantė Bačiulė, tel. +370 41 43 36 80, mob. tel. +370 687 71494.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atlaide auto nomai Bahreinā Europcar
Persijas līča debeszilajos ūdeņos atrodas apslēpts dārgakmens, kas gaida izpēti — Bahreina. Nepalaid garām, rezervē tūlīt un saņem 20% atlaidi. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 30.04.2024 Maroka - Āfrikas eksotika  Estravel Latvia
Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot | Skatīt vairāk
no 559 EUR
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 30.04.2024 Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45395923sec.