Rygos miesto šventėje – dėmesys Kaunui

Rygos miesto šventėje, kuri buvo skirta paminėti Hanzos miestų sąjungos istorijos svarbą bei miestų ekonominį ir kultūrinį augimą per pastaruosius šimtmečius, dalyvavo ir Kauno miesto delegacija. Miestą pristačiusi originaliai bei išsiskyrusi iš kitų delegacijų, Kauno delegacija sulaukė didelio lankytojų susidomėjimo.

Tradicinė Rygos miesto šventė, vykusi rugpjūčio 17 - 19 d., buvo skirta paminėti 730-ąsias Rygos įstojimo į Hanzos miestų sąjungą metines. Senoji Hanza mugė nusidriekė per Rotušės, Katedros bei šalia šv. Petro bažnyčios esančias aikštes, joje dalyvavo Rygos miestai partneriai bei Hanzos sąjungai priklausantys miestai.

Renginių metu buvo stengiamasi atskleisti viduramžių atmosferą. Senojoje Hanza mugėje dalyvavę prekybininkai ir senovinių rankdarbių meistrai, pristatė savo darbus, kuriuos pagamino naudojant tik senovinius įrankius bei priemones. Kauno miesto delegacija miestą pristatė originaliai bei netradiciškai ir susilaukė didelio lankytojų susidomėjimo.

Hanza mugėje Kauno miestui atstovavo Kauno miesto muziejus. Rygos gyventojai ir svečiai turėjo galimybę iš molio savo rankomis nulipdyti viduramžių laikotarpio Kauno miesto herbinį antspaudą ir pasilikti jį prisiminimui.

Rygos rotušės aikštėje Kauno miesto delegacija pristatė viduramžių žaidimą su kamuoliais. Dalyviai, pataikę odinį kamuoliuką į medinį kubiliuką, buvo apdovanoti įvairiais Kauną reprezentuojančiais suvenyrais. Šis žaidimas - Kauno miesto muziejaus edukacinio projekto „Vėlyvieji viduramžiai: kasdieninio gyvenimo įdomybės" dalis. Odinis kamuoliukas - XV a. rekonstrukcija pagal archeologinį radinį Lietuvoje.

„Rygos miesto šventė buvo labai gerai organizuota, daug įvairių pasirodymų. Džiugu, jog tarp visų delegacijų buvo pristatytas ir vienintelis miestas iš Lietuvos - Kaunas. Tiek mūsų stendas, tiek miesto grupė „Hanzanova" išsiskyrė originalumu ir traukė lankytojų dėmesį. Manau, jog ateityje Kaunas ir Ryga turėtų labiau stiprinti ir plėsti savo bendradarbiavimą kultūros, turizmo, verslo, transporto ir kitose srityse", - teigė Rygos šventėje dalyvavęs Kauno miesto vicemeras Stanislovas Buškevičius.

Oficialus Rygos mero Nilo Ušakovo priėmimas vyko Mažojoje Gildijoje. Jo metu Kauno miesto vicemeras S. Buškevičius pasveikino miesto vadovą N. Ušakovą su gražia švente ir padėkojo už suteiktą galimybę šiame renginyje dalyvauti ir Kauno miestui.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk
Latvija
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.58228397sec.