Sėkmingas šiltasis sezonas Novaturui jau leidžia galvoti apie kitos vasaros naujienas

Besiplečianti rinka ir vis drąsiau ne tik į pamėgtus kurortus žiūrintys lietuviai šią vasarą augino atostogų Europos pietuose paklausą – taip pasibaigusiu šiltojo sezono rezultatus apibendrina didžiausias kelionių organizatorius Baltijos šalyse „Novaturas“. Suplanuotų skrydžių į 15 skirtingų atostogų krypčių lietuviams nepakako – sezono viduryje „Novaturas“ padidino skrydžių skaičių į Barseloną ir Kretą. Tačiau mėgstamiausiomis lietuvių atostogų šalimis išliko Turkija, Bulgarija ir Graikija, o netikėtu populiarumu tarp naujienų pasižymėjo Sicilijos sala Italijoje.

„Šių metų vasaros sezono atostogų krypčių pasiūla lietuviams buvo rekordiškai didelė, o sėkmingi vasaros rezultatai įrodo, jog Lietuvos poilsiautojų rinka auga kasmet – vis daugiau žmonių renkasi atostogas užsienyje. Tačiau, jei lyginsime su kitomis ES šalimis, maksimalus potencialas toli gražu dar nepasiektas, todėl jau svarstome, kokiomis naujienomis kitąmet nustebinsime lietuvius“, - teigia „Novaturo“ generalinis direktorius Linas Aldonis.

Pasak jo, neabejotina, kad tokie atostogų favoritai kaip Turkija, Bulgarija ar Graikija liks ir kitiems metams, prie jų taip pat prisijungs ir sėkmingos šių metų naujienos, tačiau staigmenų bus ne viena.

„Pasiteisino ir latvių bei estų tranzitas per Vilnių, leidęs visoms trims Baltijos šalims pasiūlyti įvairesnį atostogų žemėlapį, todėl šį modelį taikysime ir ateityje, netgi planuojame jo plėtrą. Svarbiausia tai, kad iš konservatyvesnių, geriausias vietas atradusių ir į jas nuolat vykstančių poilsiautojų, lietuviai po truputį tampa drąsesniais atradėjais – t.y. nebijo išbandyti jiems naujų krypčių“, - pastebi „Novaturo“ vadovas.

Savaitės trukmės atostogos ir toliau išliko populiariausiomis – jas rinkosi net 7 iš 10 poilsiautojų.

Šeimos su vaikais šiemet rinkosi Antaliją, Graikiją (Kretą, Rodą ir Kosą) bei Bulgariją – net 26 proc. visų vasaros keliautojų sudarė šeimos su atžalomis.

Kelionių organizatorius „Novaturas“ šią vasarą siūlė 15 skirtingų poilsio krypčių – daugiau jų neturėjo net iki šiol rekordiniais buvusiais 2007-aisiais metais (14 krypčių). Prie tradicinių ir lietuvių pamėgtų poilsio vietų, tokių kaip Turkija, Bulgarija, Kretos ir Rodo salos, Ispanija ir Portugalija, prisidėjo ir šių metų naujienos: Kipras, Koso sala ir Chalkidikės pusiasalis Graikijoje, Kroatija, Sicilija ir Andalūzijos regionas Ispanijoje. „Novaturo“ siūlomas kurortų sąrašas yra didžiausias visoje Baltijos šalių rinkoje.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮 Latvia Tours
Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim | Skatīt vairāk
no 745.00 EUR
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.39640903sec.