Vietinio turizmo verslo misijų dalyviai – į Vėjų Meką

Valstybinis turizmo departamentas (toliau - VTD) tęsia verslo misijų organizavimą ir pradeda vykdyti pažintinių turų į penkis Lietuvos regionus projektą „Vietinio turizmo verslo misijų ir pažintinių turų organizavimas".

„Vietinio turizmo verslo misijas organizuojame jau trečius metus iš eilės, kadangi tikime šio projekto sėkme ir matome realią jo teikiamą naudą vietinio turizmo skatinimui. Šį kartą misijos dalyviai - vietinio ir atvykstamojo turizmo kelionių organizatoriai, konferencijų ir renginių organizatoriai, vietos savivaldybių, vietos turizmo informacijos centrų, respublikinės žiniasklaidos atstovai - susipažins su unikaliais, naujais ar atnaujintais lankytinais objektais Dzūkijoje, Žemaitijoje, Aukštaitijoje, Suvalkijoje ir Mažojoje Lietuvoje,” – mintimis apie projektą dalinasi VTD direktorė dr. R. Balnienė.

Pirmoji iš penkių vietinio turizmo verslo misijų vyks š.m. spalio 11-12 d. ir dalyvius pakvies į pažintinę kelionę po Mažąją Lietuvą bei Kontaktų mugę.

Panemunės keliu verslo misijos dalyviai keliaus Klaipėdos krašto link, grožėdamiesi piliakalniais, senovę menančiomis pilimis bei vaizdingais nedideliais miesteliais, tokiais kaip Seredžius, Veliuona ir kt. Vėliau lankysis Pajūrio regioninio parko lankytojų centre, dalyvaus ekskursijoje po Girulių bateriją „Memel-Nord“. Nakvynė numatyta Palangoje, viešbutyje „Auska“, buvusioje uždaroje valstybės vadovybės rezidencijoje, kuri lankytojams duris atvėrė tik po šiemet baigtos renovacijos. Verslo misijos dalyviai viešės ir unikaliame Mažosios Lietuvos objekte „Svencelės spotas“. Vėjų Meka vadinama Svencelė, kur dėl geografinės padėties visada pučia vėjai, yra mėgstamiausia Lietuvos ir kitų Pabaltijo šalių kaituotojų bei burlentininkų vieta.

Turo pabaigoje misijos dalyviai susipažins su netoli Gargždų įsikūrusia viena naujausių ir gražiausių kaimo turizmo sodybų Lietuvoje „Gribžė“. Visa sodybos teritorija yra suskirstyta į 7 zonas: aukštaitišką, dzūkišką, žemaičių, suvalkiečių ir kuršių sodybas, sporto ir pramogų zoną, taip pat vaikų poilsio stovyklos zoną.

Kaip viena iš sudėtinių VTD įgyvendinamo projekto „Vietinio turizmo verslo misijų ir pažintinių turų organizavimas” dalių Mažojoje Lietuvoje vyks ir Kontaktų mugė.

Mažosios Lietuvos regiono paslaugų teikėjai į Kontaktų mugę, kuri vyks spalio 12 d., 8.30 val., kviečiami registruotis iki spalio 10 d. telefonu (8 5) 212 58 03 arba el. paštu [email protected]

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 08.05.2024 - 13.05.2024 Orientēšanās diena ar Sandru Grosbergu Valmieras novada Tūrisma pārvalde
12. maijā jūs gaida lieliska iespēja piedalīties meistarklasē un pieredzes apmaiņā ar Latvijas elites sportisti orientēšanās - Sandru Grosbergu! | Skatīt vairāk
2 EUR
Ēģipte skolēnu RUDENS brīvlaikā Estravel Latvia
Esiet tālredzīgi un gudri! iegādājieties ceļojumu skolenu RUDENS brīvlaikam jau tagad! Hurgada vai Šarm-el-Šeiha | Skatīt vairāk
no 685 EUR
Pavasara brīvdienas TURCIJĀ Atlantic Travel
Pieejamās cenas, lielisks serviss, siltā jūra, grezna dabas vide - viss jums un jūsu komfortam. | Skatīt vairāk
no 425 EUR
Iepazīsti dabas takas un parkus Bauskā Bauskas TIC
Iepazīsti Bauskas apkārtnes dabas takas un parkus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46949482sec.