«Eglė žalčių karalienė» - 23-iųjų Berlyno pasakų dienų programoje Berlyne

Lapkričio 23 d. LR ambasadoje Berlyno mokyklų mokiniams bus pristatyta lietuviška pasaka „Eglė žalčių karalienė“, dalyvaujant vertėjai Vilijai Gerulaitienei. Mokiniai sužinos apie Lietuvą, gintarą, paragaus Vokietijoje neįprastų tradicinių Lietuvos meduoliukų-grybų, žiūrės multiplikacinį filmą „Gintarinė pilis“, o namo išsineš Lietuvos mokinių kiekvienam asmeniškai adresuotas rankų darbo atvirutes, Virginijos ir Kazimiero Mizgirių dovanotus gintaro gabaliukus ir rinkinį Lietuvos Turizmo departamento išleistų bukletų apie Lietuvą.


Tai bus pirmasis tokio masto šios pasakos pristatymas Berlyne ir pirmą kartą mūsų pasaka taps gerai žinomų ir populiarių Berlyno pasakų dienų programos dalimi.

Berlyno pasakų dienos šiais metais vyks jau 23 kartą. Šių metų dienų pagrindinė tema – Brolių Grimų pasakos: taip paminimas pirmojo Brolių Grimų „Vaikų ir namų pasakų“ (Kinder und Hausmärchen) leidimo, kuris buvo išspausdintas Berlyne, 200 metų jubiliejus.

Berlyno pasakų dienos, kurios tęsiasi ilgiau negu dvi savaites, apima per 1200 renginių 350 vietų. Tai pasakų naktys, parodos, diskusijos, paskaitos, spektakliai, koncertai, susitikimai su įvairaus amžiaus vaikais teatrų, galerijų, kavinių, bibliotekų, kino salių, ambasadų ir kitose erdvėse Berlyne ir Brandenburgo žemėje.

Šalia lietuviškų pasakų šiuose renginiuose bus sekamos ir skaitomos vokiečių, italų, peruiečių, švedų, japonų, slovakų, meksikiečių, graikų ir kitų tautų pasakos.

Vokietijos mokyklose jau antrus metus šeštos klasės mokiniai skaito ir aptaria lietuvišką legendą „Jūratė ir Kastytis“, kurią, vokiškai perpasakotą Vilijos Gerulaitienės, „Cornelsen“ leidykla išspausdino užduočių sąsiuvinyje.

Pasakų diena LR ambasadoje Berlyne vyks lapkričio 23 d., 11 val., Charitestr. 9, 10117 Berlynas.

Projekto organizatorius – LR ambasada Vokietijoje, 23 Berlin Märchentage.

Projekto partneriai: Tarptautinis kultūros programų centras.

Vertėjos viešnagę Vokietijoje remia LR kultūros ministerija.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienu ieskandināšanas pasākums Liepājas reģiona TIB
Ceturtdien, 28. martā, plkst. 15 Liepājas muzejs Kūrmājas prospektā 16/18 aicina ģimenes ar bērniem uz Lieldienu ieskandināšanu, | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.62087083sec.