Ch. Frenkelio viloje skambės muzika, skirta «Aukštaitijos dangui»

2012 m. lapkričio 30 d., penktadienį, 18 val. Ch. Frenkelio viloje (Vilniaus g. 74, Šiauliai) vyks Kazimiero Jakučio-Pagulbio ir grupės koncertas „Aukštaitijos dangui“ bei naujo atlikėjo DVD albumo pristatymas. Bilieto kaina – 10 Lt, moksleiviams koncertas nemokamas, vietų skaičius ribotas. Bilietus ir nemokamus kvietimus galima įsigyti Ch. Frenkelio vilos kasoje.

Rudens sezoną su koncertine programa pradėjęs dainų autorius ir atlikėjas K. Jakutis juokauja, kad iki šiol daug dėmesio skyręs savo mylimai Aukštaitijai, šį rudenį aplankys ir kitas Lietuvos vietas. Su programa „Aukštaitijos dangui“ ir naujai išleistu DVD K. Jakutis ketina koncertuoti didžiuosiuose šalies miestuose, šiaurės Lietuvoje bei Žemaitijoje.

Atlikėjas itin daug dėmesio skiria dainų žodžiams ir koncerto nuotaikai. „Mano dainose nėra banalių žodžių. Žodžiai neturi būti numesti, kaip gatvėje gulinti moneta. Žodžiai turi užpildyti erdvę, pasiekti klausančiuosius“, – teigia K. Jakutis. Savo dainoms atlikėjas dažniausiai renkasi poetų Antano Miškinio ir Jono Strielkūno eiles, taip pat kuria pats.

Į koncertus atlikėjas vežasi ir žibinčius (etnografinius įtaisus žibinamoms skaloms įstatyti), kuriais puošia sceną. Jautrios sielos menininkas žibinčiams suteikė ir vardus – Vikingas, Sūnus, Vienišas, Senolis, Pirties durys. „Taip yra todėl, kad žibinčiai pagaminti ne iš paprasto medžio, o iš medžio, kuris buvo senose trobose. Tai – medis, matęs žmogaus gyvenimus, istorijas“, – pasakoja atlikėjas. Žibinčiams gaminti panaudoti statiniai iš keturių vietovių, tarp kurių – ir K. Jakučio tėviškė. Koncertų metu žibinčiuose yra uždegamos žvakės – tai atlikėjui atrodo pats tinkamiausias apšvietimas, atspindintis jo kūrinių nuotaiką.

Ch. Frenkelio viloje vyksiančiame koncerte K. Jakutis pristatys ir neseniai išleistą DVD. Visas atlikėjo ir jo grupės koncertas buvo nufilmuotas kone vienu atsikvėpimu per šiemet Pagulbio kaime (Molėtų r.) K. Jakučio senovinėje sodyboje vykusius tradicinius „Poezijos atlaidus“. Ankstesniais metais atlikėjas yra išleidęs tris kompaktines plokšteles: „Jei negaliu aš turėti tavęs“, „Iš tos nakties“, „Eina mūsų laikai“, taip pat poezijos knygą „Apeiginė liepa“.

Dainų autorius ir atlikėjas sakosi gyvenąs du gyvenimus. Vienas jų – vadovavimas bendrovei ir verslo plėtra. Kitas – nostalgija senam lietuviškam kaimui, praėjusio laiko ir muzikos ilgesys. Jos vedamas prieš dešimtmetį verslininkas įsigijo seną sodybą Pagulbio kaime ir ją pavertė ne tik vieta, kurioje pats ieško ramybės, bet ir kiekvienais metais per Sekmines ten organizuoja „Poezijos atlaidus“.

Informaciją teikia Šiaulių „Aušros“ muziejaus Ryšių su visuomene skyriaus vedėja Deimantė Bačiulė, tel. (8 41) 43 36 80, Gediminas Žilėnas, mob. tel. (8 687) 37653.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 30.04.2024 ĒĢIPTE tikai no 339 EUR/personai! Latvia Tours
Kamēr ziema aiz loga vēl mēģina izspēlēt aprīļa jokus, aicinām siltā piedzīvojumā uz saulaino Hurgadu vai Šarmelšeihu! | Skatīt vairāk
no 339 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 30.04.2024 Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.50706887sec.