Žmonių gerumui sienos neegzistuoja

Lietuvos ambasadoriaus Egipto Arabų Respublikoje Dainiaus Junevičiaus žmona Asta įsitikino, kad gerumas ir kalėdinė dosnumo dvasia lengvai užkrečiama. Šiemet Lietuva jau trečius metus dalyvavo Kaire vykusioje Europos šalių Kalėdų labdaros mugėje. Nors saugumo sumetimais likus keletui dienų iki pradžios mugė buvo perkelta iš tradicinio šeštadienio į visiems mažiau patogų ketvirtadienį, dalyvauti neatsisakė nė viena iš rekordiškai didelio – net 30-ties Europos šalių būrio. Atskirą „Café Europa“ stendą turėjo Europos Sąjungos delegacija. Pasiruošiamajam darbui vadovavo ES ambasadoriaus žmona, tuo tarpu Asta Junevičienė jau antrus metus ėjo Kalėdų mugės iždininkės pareigas.

Toks lietuvių gerumo proveržis sėkmingai virsta tradicija, mat dar praėjusiais metais ponia Asta savarankiškai organizavo labdaros akciją po sudėtingų 2011-ųjų sunkiai atsigaunantiems Egipto žmonėms. „Pernai savo draugams išsiuntinėjau paprastą elektroninį laišką, kuriame prašiau paaukoti suaugusiųjų ir vaikų drabužių, avalynės, žaislų, vaikiškų knygelių. Tikrai nesitikėjau, kad padėti norės tiek daug žmonių“, – pasakojo p. Asta. Surinkta labdara buvo perduota vienai vargingame Gizos rajone įsikūrusiai Šv. Mykolo ir Šv. Gabrieliaus koptų bažnyčiai, kurios vadovas žadėjo išdalinti ją bendruomenės nariams.

Gruodį vykstančioje Kalėdų labdaros mugėje Europos šalys tradiciškai parduoda savo maisto produktus, gėrimus, šalis reprezentuojančius bei kalėdinius suvenyrus, rankdarbius. Mugėje, kurios nekantriai laukia ne tik egiptiečiai, bet ir tarptautinės bendruomenės nariai, galima įsigyti itališko kalėdinio pyrago panettone, graikiško alyvuogių aliejaus, prancūziškų kvepalų, vokiškų dešrelių, belgiško šokolado, pačių įvairiausių europietiškų patiekalų ir rankdarbių. Lietuvos stendas kvietė paskanauti šakočio, buvo galima įsigyti lietuviškų maisto produktų ir gėrimų, auksarankių meistrų pagamintų papuošalų bei suvenyrų.

„Kaip ir kasmet, Kalėdų labdaros mugės metu surinktos lėšos bus skirtos maždaug 30-čiai labdaros organizacijų, dirbančių su labiausiai reikalingais paramos ir pagalbos – vaikais, našlaičiais, senyvo amžiaus žmonėmis, ligoniais, – pasakojo Asta Junevičienė. – Organizacijas, kurioms skiriamos lėšos, atrenka Kalėdų mugės labdaros komitetas.“ Komitete – 11 įvairių Europos šalių ambasadorių sutuoktinių, jam vadovauja Jungtinės Karalystės ambasadoriaus žmona. Dažniausiai yra remiamos tradicinės, gerai pažįstamos labdaros organizacijos, tačiau kasmet yra priimami ir naujų organizacijų prašymai, kurių skaičius šiais metais ypač išaugo.

Lietuvos dalyvavimą labdaringoje akcijoje antrus metus palaiko ir remia tarptautinis kelionių organizatorius TEZ TOUR. Jis iš Lietuvos pernai atgabeno surinktą labdarą, o šiemet – maistą ir suvenyrus mugei. „Kadangi labdaros mugėje yra svarbi kiekviena egiptietiška ginėja, TEZ TOUR pagalba iš Lietuvos atgabenant produktus bei suvenyrus buvo ir yra be galo svarbi. Už tai Lietuvos ambasada Egipte yra nuoširdžiai dėkinga, – rėmėjus įvardijo ponia Asta. – Dar norėčiau pabrėžti, kad kartu su labdaros mugės produktais į Egiptą ši kompanija atgabeno ir siuntinį daiktų, reikalingų menininkų Sauliaus Valiaus ir Dianos Radavičiūtės rengiamai parodai. Tai Mikalojui Konstantinui Čiurlioniui skirta paroda, kuri bus atidaryta gruodžio 13 d. Aleksandrijos bibliotekoje.“ Paroda veiks iki 2013 m. sausio pradžios.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.4855752sec.