Kviečia paroda «Kalėdinė Trakų pilies pasaka»

Gruodžio 20 dieną, Trakų salos pilyje vyks tarptautinio vaikų ir jaunimo kalėdinių meninės kūrybos darbų konkurso "Kalėdinė Trakų pilies pasaka" parodos atidarymas. Paroda vyks trijose pilies vakarinių kazematų salėse. Renginį organizuoja Trakų istorijos muziejus ir Trakų meno mokykla.

Trakų salos pilis – unikalus Lietuvos valstybingumo, istorijos bei kultūros paminklas, vienas svarbiausių valstybės simbolių. Daugiausia lankytojų ši amžius menanti pilis ir joje įsikūrusi Trakų istorijos muziejaus ekspozicija sulaukia šiltuoju metų laiku. Nuotraukos ir filmuota medžiaga pasklinda po atokiausius pasaulio kampelius. Norėdami pritraukti dėmesį, o tuo pačiu ir lankytojus į šį objektą, kai jis būna sniego pataluose, Trakų istorijos muziejus ir Trakų meno mokykla pakvietė pasaulio vaikus ir jaunimą pasidomėti, kaip pilis atrodo žiemą. Balandžio 23 dieną buvo paskelbtas tarptautinis meninės kūrybos konkursas „Kalėdinė Trakų pilies pasaka“, kuris vyko iki spalio 15 dienos.

„Paskelbta tema nebuvo lengva jauniesiems dailininkams, nes privalomas Trakų pilies vaizdas šiek tiek ribojo piešinio kompozicijos įvairovę, – pasakoja Renata Mečkovskienė, konkurso koordinatorė. – Be to, daugelis pasaulio vaikų išvis nėra matę žiemos ir nešvenčia Šv. Kalėdų šventės. Tačiau konkurso dalyviams pasisekė vertinimo komisiją sužavėti gausia atlikimo technikų įvairove, įdomiais spalviniais ir kompoziciniais sprendimais. Stebino daugelio mokyklų atsiųstos vientisos aukšto lygio darbų kolekcijos. Džiugino tautinis darbų savitumas“.

Populiarinant Lietuvą ir pristatant Trakus kitokius nei įprasta, buvo nuspręsta konkurso nugalėtojų darbus panaudoti Trakų istorijos muziejaus Kalėdų atvirukams išleisti.

Į konkursą buvo atsiųsti 1948 darbai iš 24 pasaulio šalių. Be artimesnių kaimyninių Europos šalių (Italija, Kroatija, Slovėnija ir kt.) konkurse dalyvavo ir jaunimas iš tokių tolimų kraštų, kaip Filipinai, Malaizija, Paragvajus, Kinija, Indija ir kt. Dideles darbų kolekcijas atsiuntė Lietuvos, Latvijos, Ukrainos, Rusijos, Estijos, Lenkijos ir Makedonijos jaunieji dailininkai. Iš atsiųstų darbų vertinimo komisija atrinko 99 laureatus, 16 mokyklų tapo medalio laimėtojomis už geriausią darbų kolekciją, o 13 autorių tapo medalio laimėtojais. Pastarųjų darbai buvo panaudoti Kalėdų atvirukams išleisti.

Trakų salos pilyje paroda "Kalėdinė Trakų pilies pasaka" bus eksponuojama iki kovo 20 dienos.

Išsamesnė informacija paskelbta internetinėje svetainėje http://www.trakaimuziejus.lt/.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 28.04.2024 Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē! Alūksnes TIC
Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57 | Skatīt vairāk
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 01.05.2024 GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums Estravel Latvia
Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot | Skatīt vairāk
no 2519 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 30.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54683399sec.