Tarptautiniame festivalyje «Riga Tourfilm 2013» Kaunas apdovanotas specialiuoju prizu

Antrus metus iš eilės Kauno kino studija dalyvavo tarptautiniame festivalyje „Riga Tourfilm 2013". Šiemet trumpametražis filmas „Du ratai, Kaunas ir aš" buvo įvertintas specialiuoju prizu.

Festivalyje buvo pristatyti 83 trumpametražiai filmai iš 34 šalių. Filmas „Du ratai, Kaunas ir aš" (ang. „Take a Ride. Visit Kaunas!") buvo apdovanotas specialiuoju prizu - dviračiu. Praeitais metais Kauno kino studijos pristatyti filmai - „Kaunas drive" ir „Never Fear Shadows" - pelnė du apdovanojimus.

„Džiaugiuosi, kad Kaunas antrus metus iš eilės ne tik dalyvavo šiame didžiuliame ir svarbiame festivalyje, bet ir buvo pastabėtas bei įvertintas. Pirmąsias vietas laimėjo filmai, kurių biudžetai buvo kur kas didesni. Tai tik dar kartą įrodo, jog svarbiausia yra kūrybiškumas ir didelis noras", - teigė Kauno miesto mero pavaduotojas Stanislovas Buškevičius.

Šiais metais Kauno kino studija suteikė galimybę konkurse dalyvauti ir įgyvendinti savo idėjas jauniesiems kino kūrėjams. Po gausybės laiškų, įvairiausių scenarijų bei idėjų studijos kūrybinė komanda išrinko geriausio projekto autorių - Julijų Nosovą, atstovaujantį meno studijai „In*Beat".

Praėjusį savaitgalį Rygoje vykusiame festivalio uždaryme apdovanojimą atsiėmė S. Buškevičius. Pirmadienio popietę dviratis buvo perduotas trumpametražio filmo idėjos autoriui J.Nosovui.

„Dviratis, Kaunas, artimi draugai - tiek užteko, kad pažintume mūsų miestą. Jį galima apibūdinti kaip, gyvą, įdomų, galintį nustebinti visus. Kauno senamiestis, Pažaislio vienuolynas, Ąžuolyno parkas, Kauno marios ir rudeniškos pastelinės spalvos žavėjo ir stebino mane", - įspūdžiais dalinosi J. Nosovas.

Festivalis „Riga Tourfilm" kasmet pritraukia vis didesnį įvairių šalių kūrėjų ir turizmo specialistų skaičių, siekiančių filmais atkreipti dėmesį į savo šalies turizmą.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Māra Upmane-Holšteine un Aigars Apinis Valmieras TIC
19.maijā pl.16.00 aicinām uz Stāstnieku Pēcpusdienu Akustikā kopā ar mūziķi Māru Upmani-Holšteini un aktieri Aigaru Apini. | Skatīt vairāk
40 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 30.04.2024 Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 29.04.2024 Liepājas pēdas Latvijā Liepājas reģiona TIB
Lai aktīvi un erudīti atzīmētu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu, liepājnieki un pilsētas viesi aicināti pieteikties orientēšanās | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 28.04.2024  Vislatvijas golfa diena 5.maijā! Jurmala Golf Club & Hotel
Vislatvijas Golfa Dienas – atklāj golfa spēles burvību! Aicināts ir ikviens pie mums Jurmala Golf Club & Hotel! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.66093016sec.