III tarptautinis chorų festivalis «Kaunas Cantat 2013»

Gegužės 16 – 19 dienomis vyks III tarptautinis chorų festivalis “Kaunas Cantat 2013”. Šiais metais festivalyje dalyvaus per 17 aukšto meistriškumo chorų iš 7 Europos valstybių. Jie pasirodys daugiau nei 10 renginių, kuriuose ne tik koncertuos, giedos mišiose, bet ir varžysis dėl festivalio organizatorių įsteigtų prizų.

Šiemet festivalio chorai atvyksta kaip niekada anksti, likus kelioms dienoms iki pagrindinių renginių. Miesto gatvėse jau galime sutikti choristus iš Filipinų, netrukus suvažiuos chorai iš Rusijos, Estijos, Latvijos ir Lenkijos. Jau antrą kartą šiemet į Kauną atvažiuos Vokietijos Halės miesto choras. Kartu su atlikėjais iš užsienio Kauno chorinės muzikos gurmanus džiugins ir Lietuvos chorai.

Ankstyvas chorų atvykimas leido papildyti festivalio programą nenumatytais koncertais. Patys chorai savo iniciatyva pasisiūlė surengti pasirodymus įvairiose Kauno senamiesčio erdvėse, įsiliedami į šventinį miesto šurmulį – tai vienas iš naujų šiųmetinio festivalio akcentų.

Kitos trečiojo „Kaunas Cantat“ naujovės – tai koncertai Šv. Jurgio Kankinio (pranciškonų) bažnyčioje: festivalio atidarymo ceremonija ir naktinis koncertas „Cantus noctiurnus“. Tikėtina, kad šie koncertai restauruojamoje ir puikia akustika pasižyminčioje Šv. Jurgio bažnyčioje taps tradiciniais ir tuo pačiu pasitarnaus spartesnei nuostabios architektūros gotikos ansamblio atnaujinimo eigai.

Visi III tarptautinio chorų festivalio - konkurso „Kaunas Cantat 2013” renginiai nemokami. Todėl kiekvienas norintis galės pasigrožėti įvairių šalių pasaulietine bei sakraline chorine muzika.

Oficialioji festivalio „Kaunas Cantat 2013“ programa:

Gegužės 16 d., ketvirtadienis:

18 val. atidarymo koncertas Kauno Šv. Jurgio (pranciškonų) bažnyčioje (Papilio g.7).

Gegužės 17 d., penktadienis:

13 val. Chorų konkursas Vytauto Didžiojo universiteto Didžiojoje Auloje (Gimnazijos g.7);

18 val. jaunųjų atlikėjų koncertas Vytauto Didžiojo universiteto Didžiojoje Auloje (Gimnazijos g.7).

Gegužės 18 d., šeštadienis:

13 val. Grand Prix konkursas Vytauto Didžiojo universiteto Didžiojoje Auloje (Gimnazijos g.7); 20 val. naktinis koncertas "Cantus Nocturnus" Kauno Šv. Jurgio (pranciškonų) bažnyčioje (Papilio g.7).

Gegužės 19 d., sekmadienis (festivalio chorai giedos Kauno bažnyčiose):

10 val. Šv. Mišios Kauno kunigų seminarijos Švč. Trejybės bažnyčioje (A.Jakšto g.1); 10.30 val. Šv. Mišios Kauno Šv. apaštalų Petro ir Povilo arkikatedroje bazilikoje (Vilniaus g. 1);

12 val. Šv. Mišios Kauno Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų (Vytauto Didžiojo) bažnyčioje (Aleksotog. 3);

16 val. Šv. Mišios Kauno Šv. Kryžiaus (Karmelitų) bažnyčioje (Gedimino g. 1).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.61364412sec.