Konferencija apie saugomas teritorijas Lietuvoje ir Europoje

Asvejos regioniniame parke liepos 18-19 d. vyks tarptautinė konferencija „Lietuvos saugomų teritorijų plėtra ir tarptautinis bendradarbiavimas: pasiekimai ir iššūkiai“. Konferencijos dalyviai iš Austrijos, Didžiosios Britanijos, Čekijos, Lenkijos, Kroatijos, Estijos, Latvijos ir Lietuvos dalinsis patirtimi, pasakos apie tų šalių saugomų teritorijų sistemos raidą ir plėtrą.

Konferencijoje dalyvauja 15 pranešėjų, iš jų – net 12 iš užsienio šalių. Konferencijos pranešimų tematika – labai įvairi: Lietuvos ir kitų Europos šalių saugomų teritorijų sistemos plėtra per pastaruosius 20 metų, saugomų teritorijų planavimas ir tvarkymas, bendradarbiavimas su vietos partneriais, lankytojų centrai, gamtos mokyklos, tarptautinė saugomų teritorijų svarba ir t. t.

Konferenciją organizuoja Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba prie Aplinkos ministerijos kartu su VšĮ „Kultūros idėjų centras“. Konferencija yra tarp oficialių renginių, skirtų Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai.

Lietuva, kaip Europos Sąjungos šeimos narė, prisiėmė įsipareigojimus prisidėti prie ES keliamų tikslų, išsaugojant svarbiausias gamtos vertybes. Lietuvoje yra kuriamas Natura 2000 teritorijų tinklas (Europos svarbos teritorijos, skirtos išsaugoti rūšims, jų buveinėms), kuris integruojamas į mūsų krašto saugomų teritorijų sistemą.

Pasak Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos prie AM direktorės Rūtos Baškytės, ši tarptautinė konferencija ir diskusijos mums dar labiau padės dirbti išvien. Svarbu žinoti, kaip dirbama kitose Europos šalyse, kaip jie sprendžia problemas, ką siūlo lankytojams. Pasidairius po Vakarų pasaulį, galima paminėti, kad atskirais atvejais ten reglamentavimas yra griežtesnis, negu pas mus. Galbūt todėl, kad praradus, pakeitus gamtą, buvo suprasta, kas yra vertingiausia, kad lengviau išsaugoti, nei atkurti.

Tarptautinės konferencijos „Lietuvos saugomų teritorijų plėtra ir tarptautinis bendradarbiavimas: pasiekimai ir iššūkiai“ atidarymas – liepos 18 d. 9 val. Asvejos regioniniame parke (Seminarų ir poilsio centras Dubingiuose, Giraičių k.). Liepos 19 d. konferencijos dalyviai aplankys Neries regioninį parką, užsuks į lankytojų centrą, dalyvaus gamtos žygyje Dūkštos pažintiniu taku.

Saugomos teritorijos – sausumos ir vandens plotai nustatytomis aiškiomis ribomis, turintys pripažintą mokslinę, ekologinę, kultūrinę ir kitokią vertę. Lietuvos saugomų teritorijų sistemos steigimo tikslai – išsaugoti gamtos ir kultūros paveldo vertybes, kraštovaizdžio ir biologinę įvairovę, genetinį fondą, atkurti gamtos išteklius, sudaryti sąlygas pažintinei rekreacijai, moksliniams tyrimams ir aplinkos būklės stebėjimams. Lietuvoje saugomos teritorijos užima 15,7 procentų šalies teritorijos. Lietuvoje yra 5 nacionaliniai ir 30 regioninių parkų.

Kontaktinis asmuo: Diana Rakauskaitė, Viešųjų ryšių specialistė, Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba prie Aplinkos ministerijos, A. Juozapavičiaus g. 9, LT-09311, Vilnius; tel.: (5) 2709048.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 27.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Sala ar unikālu skaistumu! Latvia Tours
Korfu pludmales ir vienas no labākajām un tīrākajām, aptuveni 30 no tām piešķirts Zilais karogs. | Skatīt vairāk
no 469.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 30.04.2024 TUNISIJA no 295 EUR/pers!  Latvia Tours
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām! | Skatīt vairāk
no 295 EUR
Plāno kāzas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Iedvesmojies populārākajām laulību slēgšanas vietām Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::5.28687787sec.