Šiaulių 777-asis gimtadienis - simboliais pažymėta šventė

Trys septynetai – tai išties magiją ir netikėtumus žadantys skaičiai. 777 –ąjį gimtadienį švęsiantis Šiaulių miestas, kitą savaitę, rugsėjo 16-22 d., gaudžiantis šurmulyje ir įvairiais simboliais, netradiciniais renginiais pažymėtoje programoje, ketina nustebinti ne tik vietinius, bet ir iš svetur atvykusius svečius.

Pagrindinė Šiaulių miesto gimtadienio šventės diena – rugsėjo 22 d. Ši data siejama su Saulės mūšiu, įvykusiu 1236 m. netoli Šiaulių miesto, kai buvo apgintos baltų žemės ir nugalėtas Kalavijuočių ordinas. Kaip teigė Diana Martinaitienė, „Šiaulių dienos 777” projekto vadovė, šiais metais pirmą kartą kartu su aukšto lygio svečiais iš Lietuvos ir Latvijos bus paminėta Baltų vienybės diena. „Laukiame atvykstant abiejų valstybių kultūros ministrų, taip pat parlamentų vadovų. Šeštadienį, rugsėjo 21-ąją, bus gausu bendrų projektų su Latvija: vyks amatų mugė, folkloro kolektyvų koncertai, interaktyvaus liaudies šokių projektas „Lielvardės juosta“, paroda „Esame kaimynai“. Taip pat bus rengiamos sportinės rungtys, „Talkšos regata 777”, kurią papuoš vandens transporto priemonių paradas, žaidimai ir kitos atrakcijos. Visus kviesime burtis prie P.Višinskio aikštės”, - pasakoja organizatorė.

Septynias dienas besitęsiančios Šiaulių miesto šventės oficialus atidarymas prasidės pirmadienio, rugsėjo 16-osios, popietę jungtiniu miesto moksleivių bei studentų teatralizuotu pasirodymu „Gyvoji Šiaulių istorija”. Antradienį numatyta socialinė akcija „777 pyragėliai“, skirtingų menų sintezės koncertas-performansas miesto amfiteatre „777 skambančios spalvos“. „Šiaulių šventėje ketiname pasiekti Gineso rekordą – nupinti ilgiausią juostelių pynę, simbolizuojančią Saulės kasas. Miestiečiai ir miesto svečiai po pietų bus kviečiami prisidėti prie šios akcijos, kartu palikti raštelį su savo asmeniniu sveikinimu miestui. Po šventės ilgiausia pynė papuoš Šiaulių miesto istorijos muziejų”, - programos planus pristatė D. Martinaitienė.

Svarbiausi „Šiaulių dienų 777” renginiai vyks nuo penktadienio: iškilminga eisena su orkestrais miesto centre bus fiksuojama iš paukščio skrydžio oro balionu, vakare šiauliečius meniniu projektu-koncertu sveikins atlikėjai Jurga Šeduikytė, Leon Somov, Gediminas Gelgotas.

„Šiaulių šventės kulminacija numatyta šeštadienio, rugsėjo 21 d. vakare. Talkšos ežero pakrantę sudrebins „Simfonija Šiauliams”, kurią su orkestru atliks solistai E. Bavykinas, E. Sašenko, L. Mikalauskas ir R. Karpis. Koncertą vainikuos specialus J. Štrauso kūrinys, atliekamas sinchroniškai su fejerverkais. Užtikrinu, kad pasirinkę savaitgalį Šiauliuose, neliks nusivylę“, - žada viena iš šventės organizatorių D. Martinaitienė.

Valstybinio turizmo departamento vadovė Raimonda Balnienė sako, kad tokios Lietuvos miestų šventės atskleidžia skirtingų regionų ypatumus ir tradicijas, padeda geriau pažinti savo kraštą ir juo didžiuotis. „Atėjęs ruduo tikrai nereiškia, kad įdomios pažintinės kelionės turi baigtis. Kviečiu visus sekti tai, kas vyksta Lietuvoje kiekvieną savaitgalį ir leistis į naujų atradimų kupinus vizitus. Šiaulių šventė – puiki proga naujiems įspūdžiams patirti“, - teigė R.Balnienė.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.42763686sec.