Pralaimės kultūra – pralaimės Lietuva!

Šalies kultūros darbuotojai netekę vilčių sulaukti didesnių atlyginimų vykdo antrąją visuotinę akciją - tylųjį koncertą ,,Būti ar nebūti“.

Šiuo metu Lietuvoje tebesitęsiant socialinėms ir ekonominėms reformoms, kultūros centrai yra reikšmingi savivaldybių ir regionų kultūros politikos vystymo ir įgyvendinimo instrumentai, tenkinantys bendruomenės kultūrinius poreikius ir vykdantys kūrybinių industrijų plėtrą įvairaus amžiaus, išsilavinimo ir kultūrinių poreikių žmonių grupėms.

Nors visi šalies aukščiausi politikai ir valdžios atstovai tikina, kad kultūra yra prioritetinė šalies sritis, tačiau vis nesiryžta vykdyti savo įsipareigojimų ir pažadų. Ši mūsų akcija – perspėjimas valdžiai, kuri negirdi mandagių ir nerėksmingų mūsų kalbų ir rezoliucijų.

Šiandien galime drąsiai teigti, kad kultūros centrai yra viena pagrindinių ir didžiausių šalies kultūros bendruomenių, netiesiogiai sukuriančių iki 5 procentų bendrojo šalies vidaus produkto, todėl atsigaunant Lietuvos ekonomikai yra pats laikas ir realus pagrindas užtikrinti padorius kultūros darbuotojų atlyginimus.

Tai antroji akcija, kurių jau suplanuota ir daugiau. Kaip kraštutinė priemonė – piketai, streikai ir kitų metų Dainų šventės boikotas.

Kviečiame visuomenę solidarizuotis su kultūros darbuotojais, vykdančiais ne tik kultūrinę, bet ir edukacinę bei socialinę misijas.

Lietuvos Kultūros centrų asociacija visoje Lietuvoje spalio 1 d., Tarptautinę muzikos dieną, rengia akciją-tylųjį koncertą „Būti ar nebūti“. Klaipėdoje tylusis koncertas vyks Meno kieme, šalia Klaipėdos etnokultūros centro (Daržų g. 10) 18.00 val.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atlaide auto nomai Bahreinā Europcar
Persijas līča debeszilajos ūdeņos atrodas apslēpts dārgakmens, kas gaida izpēti — Bahreina. Nepalaid garām, rezervē tūlīt un saņem 20% atlaidi. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 30.04.2024 Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 30.04.2024 Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.02905107sec.