Rengiama galimybių studija Kuršių buities muziejui

Pradedama rengti Kuršių buities muziejaus galimybių studija. Šio turistinio objekto galimybių analizes planuojama parengti iki kitų metų pavasario. Muziejaus statybai reikalinga dokumentacija bus rengiama įgyvendinant Europos Sąjungos lėšomis finansuojamą projektą.

Kuršių buities muziejaus po atviru dangumi Pervalkoje įrengimas numatytas dar 1994 metais Vyriausybės nutarimu patvirtintame Kuršių nerijos generaliniame plane ir šiuo metu galiojančiuose naujuose teritorijos planavimo dokumentuose.Kuršių buities muziejų numatoma įkurti ties Pervalkos įlanka, kurioje yra buvusi senoji žvejų laivų prieplauka ir laivų valka.

Neringos istorijos muziejus tik iš dalies atspindi tai, kas Kuršių nerijos praeityje yra buvę, todėl toks ne tik kuršininkų, bet ir baltiškąją kuršių kultūrą reprezentuojantis kultūros židinys yra labai aktualus ne tik senosios kultūros rekonstravimo, pristatymo bei pažinimo, bet ir kultūrinio – pažintinio turizmo plėtros bei sezoniškumo mažinimo prasme.

Planuojama, kad muziejuje bus pristatomi kuršių ir kuršininkų aplinkos tvarkymo būdai, verslai, buitis ir gyvenimo būdas. Visus metus vyks edukaciniai užsiėmimai bei programos.

Rengiant galimybių studiją numatoma konsultuotis su kurorto verslininkais, tarybos nariais ir gyventojais. Muziejaus Pervalkoje dokumentacijos parengimas yra viena iš 2007-2013 m. Lietuvos, Lenkijos ir Rusijos EKPP bendradarbiavimo per sieną programos lėšomis finansuojamo projekto Kryžkelės 2.0 veiklų (Crossroads 2.0, ILPR.02.0100-96-001/10-01).

13 partnerių iš Lietuvos, Lenkijos ir Rusijos Federacijos Kaliningrado srities vienijančio projekto pagrindinis tikslas – Pietryčių Baltijos jūros regiono aplink Kuršių marias ir Aismares patrauklumo ir konkurencingumo gerinimas, siekiant didinti turistų srautus.

Projektą įgyvendinanti Neringos savivaldybės administracija Kuršių buities muziejaus galimybių studijos rengimo sutartį pasirašė su VšĮ „KULTUR“. Projekto vertė - 1 042 746 Lt.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 30.04.2024 Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR
Sezonas atklāšanas Grill ballīte pludmalē Baltic Beach Hotel & SPA
18. maijā, atklājot sezonu, aicinām visus uz garšīgu un smaržīgu Grill ballīti pludmalē. Plašs grilēdienu klāsts, muzikāli priekšnesumi un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.83793998sec.