Paaiškėjo konkurso «Piešiam!» finalininkai

Paaiškėjo 40 jaunųjų dailininkų, kurie vasario 20 d. varžysis pirmojo Nacionalinio vaikų dailės darbų konkurso „Piešiam!“ finale dėl kruizinės kelionės Ryga–Stokholmas–Ryga 1–4 asmenims. Finalas vyks Vilniaus Gabijos gimnazijoje, kurios mokytoja Audra Mockuvienė į finalą atvedė daugiausiai mokinių – iš 15 siųstų darbų finalą pasiekė 5. Daugiausiai piešinių tema „Jūros pasakojimai“ – beveik 200 – atsiuntė Vilniaus Emilijos Pliaterytės pagrindinė mokykla.

Piešinių gausa nedaug atsiliko Vilniaus Žvėryno gimnazija, atsiuntusi 140 darbų. Jūrą konkursui piešė ir Lietuvos aklųjų ir silpnaregių ugdymo centro bendruomenė, kurie atsiuntė 25 piešinius.
Visi dalyviai suskirstyti į keturias amžiaus grupes – nuo mažiausiųjų ikimokyklinukų iki abiturientų. Kiekvienoje amžiaus grupėje komisija išrinko po 10 finalininkų, kurie po kelių savaičių varžysis dėl pagrindinių prizų.
Kaip pasakojo konkurso „Piešiam!“ koordinatorė Rasa Červinskienė, kai kurie konkurso dalyviai, siekdami labiau įsigilinti į „Jūros pasakojimų“ temą, prie dailės prijungė ir kitas meno šakas. Kauno „Vyturio“ katalikiškos gimnazijos mokiniai dailės darbus atliko per muzikos pamokas klausydami M. K. Čiurlionio simfoninės poemos „Jūra“ ir kartu su muzikos mokytoja Skaiste Žemaitiene dainavo Reginos Bočienės dainą „Aš prie jūros gyvenu“.
Niekada jūros nematę Gelgaudiškio specialiosios mokyklos 6 ir 7 lavinamosios klasės mokiniai jūrą konkursui, kartu su mokytoja Rasa Misevičiene, piešė iš vaizduotės, pasakų, legendų bei matytų filmų.
Kaip teigia konkurso iniciatorius, bendrovės „Biuro pasaulis“ generalinis direktorius Artūras Tuminas, piešimas padeda suaktyvinti smegenų veiklą ir priverčia jas veikti kitokiu, nekasdieniu režimu.
„Šiuolaikinės programos automatiškai piešia ne tik tobulus apskritimus, kvadratus, bet gali parinkti derančias spalvas, jas sulieti ir pan. Visų šių veiksmų atlikimas rankomis reikalauja daugiau pastangų, tačiau gali atnešti ir kur kas įspūdingesnį rezultatą. Vaizduotėje sukūrus paveikslą, kuriame yra keliolika vienodų apskritimų, rankoje laikomas teptukas gali atvaizduoti kaip keliolika savitai atrodančių figūrų. Toks piešimas padeda ne tik lavinti ranką, bet ir skatina vaizduotę. Būtent todėl ir skatiname jaunimą išlaisvinti vaizduotę ir išlieti ją ant popieriaus lapo“, – sako A. Tuminas.
Pirmosioms 50 ugdymo įstaigų, užsiregistravusių ir dalyvaujančių konkurse, bus įteiktas dažų ir kitų dailės reikmenų gamintojos „Colorino Kids“ produkcijos rinkinys. Kiekvienos grupės nugalėtojas ir originaliausio darbo autorius bus apdovanoti laivų kompanijos „Tallink“ kruizine kelione Ryga–Stokholmas–Ryga 1–4 asmenims.
Konkursą „Piešiam!“ organizuoja Dailės mokytojų asociacija, bendrovės „Biuro pasaulis“, „Colorino Kids“ ir „Tallink“. Informacija apie konkursą „Piešiam!“, jo sąlygas ir finalininkų sąrašas tinklalapiuose www.biuropasaulis.lt ir www.piešiam.lt.
„Piešiam!“ yra antrasis nacionalinis konkursas, kurį inicijavo ir organizuoja raštinės, biuro ir kompiuterinės technikos bei mokyklos reikmenų prekybos bendrovė „Biuro pasaulis“. Įmonė jau ketvirtus metus iš eilės rengia ir dailyraščio konkursą „Rašom!“. Juo siekiama reabilituoti rašymą ranka ir ugdyti dailaus rašymo įgūdžius, kurie naikinami į kasdienę veiklą vis labiau besiveržiančių informacinių technologijų. Konkurso „Rašom!“ pirmas etapas vyksta sausio 10–vasario 14 d.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR
Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.57715297sec.