Vilniaus vaikai ir jaunimas kviečia puoselėti tradicijas lietuviškose šventėse

Lietuvos vaikų ir jaunimo centras kviečia visas Vilniaus šeimas palydėti žiemą pagal lietuviškas tradicijas. Vasario 28-ąją dieną vyks Kaziuko mugė, kurioje savo dirbiniais prekiaus Lietuvos vaikų ir jaunimo centro (LVJC) ugdytiniai, o kovo 4-ąją dieną visi miestelėnai yra kviečiami į triukšmingą Užgavėnių šventę LVJC amfiteatre.

Tradicinę Kaziuko mugę šiemet LVJC surengs kiek ankščiau – vasario 28-ąją, kur pedagogai ir ugdytiniai pristatys pačių vaikų darytus aksesuarus, namų apyvokos reikmenis, keramikos darbelius ir kitus dirbinius. Mugė vyks nuo 15.30 val. LVJC pirmajame aukšte.

Dar daugiau įspūdžių žada kovo 4-ąją dieną rengiama Užgavėnių šventė, kuri netruks tradicinių žiemos varymo linksmybių. Dieną bus rengiamos kūrybinės dirbtuvės, kuriose vaikai su tėveliais galės pasigaminti savo kaukes ir Mores, o 19.30 val. visi susitiks prie laužo, kur bus kepami blynai, verdama arbata, deginamos Morės ir vyks kitos linksmybės.

Pasak LVJC meninio ugdymo skyriaus vadovės Sandros Čėsnienės, tokie renginiai tampa tradicija Lietuvos vaikų ir jaunimo centre ir kiekvienais metais vis didėja. „Šiemet norėjome padaryti šventę ne tik savo centro, bet ir viso miesto vaikams. Stengiamės, kad vaikai sužinotų ir nepamirštų lietuviškų tradicijų, todėl šiemet ne tik kepsime blynus ir gaminsime kaukes, bet ir pakviesime šeimas į Užgavėnių dirbtuvėles, kur mokysimės lietuviškų Užgavėnių tradicijų, gaminsime kaukes, mokinsimės šokius, kuriuos šoksime prie laužo. Tikimės, kad taip paskatinsime meilę savo tėvynei ir tradicijoms“ – teigė Sandra Čėsnienė.

Visus norinčius dalyvauti Užgavėnių dirbtuvėlėse kviečiame kreiptis į Lietuvos vaikų ir jaunimo centro meninio ugdymo skyrių, o Kaziuko mugėje ir prie Užgavėnių prie laužo visi laukiami nurodytu laiku Lietuvos vaikų ir jaunimo centre.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 30.04.2024 Pavasara brīvdienas TURCIJĀ Atlantic Travel
Pieejamās cenas, lielisks serviss, siltā jūra, grezna dabas vide - viss jums un jūsu komfortam. | Skatīt vairāk
no 425 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.74940491sec.