Tarptautinis jaunųjų elektronikos konstruktorių konkursas šiauliuose

2014 m. balandžio 25 d., penktadienį, 12 val. Šiaulių „Aušros“ muziejaus Chaimo Frenkelio viloje (Vilniaus g. 74, Šiauliai) prasidės jubiliejinis XX tarptautinis jaunųjų elektronikos konstruktorių darbų konkursas, organizuojamas „Aušros“ muziejaus kartu su Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centru (Vilnius). Šiais metais konkurse dalyvaus geriausi Vilniaus, Kauno, Šiaulių ir Rygos (Latvija) radioelektronikos konstruktoriai.

Pradžioje skirtas tik Šiaulių miesto moksleiviams, 1997 m. šis konkursas tapo respublikiniu, o 2004 m. išaugo į tarptautinį. Konkurso organizatorių tikslas – paskatinti jaunuosius radioelektronikos konstruktorius kurti, suteikti jiems galimybę pristatyti savo kūrinius bei susipažinti su kolegų darbais. Jau dvidešimtą kartą rengiamame konkurse dalyvaujantys jaunieji konstruktoriai suteikia vilties, kad Lietuvoje netrūks perspektyvių elektronikos, kompiuterinės technikos specialistų. Tai, kad konkurse varžomasis ir su kitų šalių dalyviais, jaunimui yra dar didesnė paskata kurti vis įdomesnius, sudėtingesnius prietaisus.

Konkurse dalyviai varžosi trijose amžiaus grupėse: jaunesniųjų – iki 15 metų, vyresniųjų – nuo 15 iki 18 metų ir vyriausiųjų – nuo 18 iki 21 metų. Konkursui pateikiami darbai, susiję su elektronika, ryšio sistemomis, kompiuterija, roboto technika ir kt. Darbai turi būti originalūs, estetiški, saugūs naudoti. Prie kiekvieno darbo privalomas aprašymas su gaminio paskirtimi, pagrindiniais parametrais, nubraižytomis elektrinėmis principinėmis schemomis ir jų trumpu aprašymu. Pristatydamas savo kūrinį, autorius paaiškina jo esmę ir privalumus, pademonstruoja, kaip jis veikia, atsako į vertinimo komisijos ir dalyvių užduotus klausimus. Vertindama darbus, komisija atsižvelgia į prietaiso originalumą, praktinį pritaikymą, atlikimo kokybę. Šiemetinės vertinimo komisijos nariai: Šiaulių universiteto (ŠU) Elektronikos katedros vedėjas prof. dr. Gintautas Daunys, ŠU Biomedicininės inžinerijos mokslinio centro jaunesnysis mokslo darbuotojas, keletą metų pats varžęsis šiame konkurse, Saulius Niauronis, UAB „Bodesa“ kokybės inžinierius Ernestas Barauskas, Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro (LMNŠC) laboratorijos vedėjas Vaclav Tadeuš Četyrkovski, UAB „Alpha consulting“ vadybininkas Valerijaus Kniševskis.

Konkurso organizatorius džiugina, kad jaunųjų radioelektronikos konstruktorių pristatomų darbų kokybė kasmet gerėja, daugelyje darbų pritaikoma šiuolaikinė kompiuterinė technika, pažangios technologijos. Šiemet konkurso dalyviai vėl stebins savo kūryba: Šiauliečiai pademonstruos telefono iškvietimo indikatorių akliesiems ir kurtiesiems, elektroninį „Kauliuką“, o pats jauniausias dalyvis – dešimtmetis Džiugas Ivaškevičius – pagamino dekoraciją „Žiema“. Kauno moksleiviai pristatys šviesos efektus, o žaidimų konsolę „Euzebox“, kvadrokopterį „LTU 804“, šviesos diodų matricą pagamino moksleiviai iš Vilniaus. Svečiai iš Rygos sukonstravo „Teslos ritę“, radiją su „laiko projekcija“ ir daug kitų įdomių dalykų. Iš viso konkurse bus pristatyta 30 darbų.

Pasibaigus konkursui, nugalėtojai tradiciškai bus apdovanoti diplomais ir prizais, už kuriuos organizatoriai dėkingi rėmėjams: UAB „Elektrobalt“, UAB „Milgreta“, UAB „Jung Vilnius“.

Informaciją apie konkursą teikia Šiaulių „Aušros“ muziejaus muziejininkė Angelė Milienė tel. (8 41) 52 43 99.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
TŪRISMA TRIATLONS VIŠĶOS 12.MAIJĀ  TAKA
Šī gada 12. maijā visi tiek laipni aicināti piedalīties ikgadējā Tūrisma triatlonā, kurš šogad pirmo reizi norisināsies Višķos. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 30.04.2024 Pavasara brīvdienas TURCIJĀ Atlantic Travel
Pieejamās cenas, lielisks serviss, siltā jūra, grezna dabas vide - viss jums un jūsu komfortam. | Skatīt vairāk
no 425 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 30.04.2024 ALBĀNIJA jau no 30.05. Latvia Tours
Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija | Skatīt vairāk
no 589 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.58233094sec.