Skulptūros iš šiuklių šalia Balbieriškio atodangos

Nemuno kilpų regioniniame parke, važiuojant nuo Alytaus link Prienų, būtinai stabtelėsi prie Balbieriškio atodangos. Nemunas, darydamas staigų vingį, atveria įspūdingą stačiašlaitę atodangą. „Nematęs Nemuno nuo Balbieriškio šlaitų, dar negali girtis matęs mūsų upių tėvą”- yra sakęs žymus gamtininkas Česlovas Kudaba. Tačiau skaudu, kad prie naujai sutvarkytos atodangos mėtosi kalnai šiukšlių. Gamtosaugininkai inicijavo idėją – surinkti šiukšles ir padaryti iš jų skulptūrą.

Projekto „Saugomų teritorijų tvarkymas“ įgyvendinimo metu Balbieriškio atodangoje buvo pastatyta nauja apžvalgos aikštelė ir apžvalgos pakyla, skirta norintiems daugiau sužinoti apie Didžiųjų Nemuno kilpų suformuotą kraštovaizdį, įrengti informaciniai stendai, skirti pristatyti gamtos paminklą Balbieriškio atodangą bei Nemuno kilpų regioninio parko lankytinas vietas. Įrengtos informacinės nuorodos bei ženklai, informuojantys lankytojus apie šios teritorijos lankymo ypatumus, įrengti dviračių stovai, suoliukai, pandusai žmonėms su negalia. Visa infrastruktūra yra skirta lankytojams, norintiems susipažinti su Nemuno kilpų regioninio parko vertybėmis, keliaujant automobiliais, dviračiais ar pėsčiomis.

Balbieriškio atodangos apžvalgos aikštelė ir prie jos esantys informaciniai stendai dar nesuniokoti, dar kol kas atvykstančių patogumui stovi visi suoliukai, nenupjauti draudžiantys šiukšlinti ženklai, tačiau į juos ne visi atkreipia dėmesį.

Pasak Nemuno kilpų regioninio parko direkcijos vyr. specialistės Ramutės Milušauskienės, Balbieriškio atodanga kaip magentas traukia šiukšlintojus. Iškylautojai ir vestuvininkai, atvažiavę čia pasigrožėto gamtos panorama, nesibodi palikti šiukšlių, jau nekalbant apie pravažiuojančius ir stabtelėjusius vairuotojus.

Tad šiais metais Valstybinei saugomų teritorijų tarnybai kartu su Nemuno kilpų regioninio parko direkcija kilo idėja – surinkti šiukšles nuo Balbieriškio atodangos ir pastatyti iš jų skulptūrą. Pravažiuojantys tegu mato, kokius kalnus butelių, vienkartinių indų, maišelių, buitinių atliekų palieka gamtoje.

Balandžio 24 d. (ketvirtadienį) gamtosaugininkai kartu su Balbieriškio, Prienų ir Birštono moksleiviais rinks šiukšles prie Balbieriškio atodangos ir iš šiukšlių kurs skulptūrą. Gal ši akcija privers susimąstyti ir nešiukšlinti aplinkos, kuri skirta lankymui ir gėrėjimuisi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄! Latvia Tours
Burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens, neskaitāmas senas pilsētiņas, un, protams, melnkalniešu viesmīlība. | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Larnaka, Kipra. Aviobiļetes Estravel Latvia
Lidojums Rīga - Larnaka - Rīga // 1 x nedēļā // 7 naktis Kiprā // Pēdējā brīža cenas meklējiet ŠEIT | Skatīt vairāk
no 199 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.04.2024 - 30.04.2024 MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 01.05.2024 Brokastu ēdienkarte visas dienas laikā! Jurmala Golf Club & Hotel
Tas brīdis ir pienācis! Jauno sezonu uzsācis Jurmala Golf Club & Hotel mājīgais restorāns! Ar lielāko prieku uzņemsim un parūpēsimies par tavām | Skatīt vairāk
no 6.50 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48024917sec.