Neringos kurortas kviečia į renginių ir naujienų pristatymą Vilniuje

Vis plačiau duris vasarai atverianti Neringa šiais metais nestokos naujienų, jubiliejų ir net rekordų. Apie tai, kad gražiausias Baltijos pajūrio kurortas ieško vis naujų gero poilsio receptų, byloja pirmą kartą Nidoje vyksiančios „Žiobrinės“.

Gegužės 3-ąją Kuršių nerijos tradicijas atgaivinanti šventė – tik nedidelė dalis Neringos kurorto kultūrinės ir sportinės renginių programos.

„Šie metai Neringai – išskirtiniai, dovanosiantys daug jubiliejų ir rekordų. Birželio 7-tąją sukanka 485 metai, kuomet remiantis Magdeburgo teise buvo patvirtinta Nidos smuklės privilegija. Dešimtąjį jubiliejų minės muzikos ir ekologijos festivalis „Nepaklusniųjų žemė“, dvidešimtąjį – tarptautinis pleneras „Nidos ekspresija“, šešiasdešimtąjį kartą vyks Kuršių marių regata. Jau šiandien organizatoriai prognozuoja, kad jų organizuojami renginiai sulauks kaip niekad daug dalyvių“, - apie karščiausias Neringos naujienas kalba Neringos savivaldybės meras Darius Jasaitis.

Sparčiai vykstantys pagrindinio krašto kelio Smiltynė-Nida rekonstrukcijos darbai šio krašto svečius atves į tvarkomais dviračių bei pėsčiųjų takais bei gražėjančiomis poilsio erdvėmis galinčią pasigirti Neringą. Užsukę į gražiausią Baltijos pajūrio kurortą išvys sutvarkytą Bardų skverą maestro Vytautui Kernagiui atminti, dar daugiau apie senųjų šio krašto gyventojų kuršininkų gyvenimą sužinos rekonstruotoje Neringos istorijos muziejaus Žvejo etnografinėje sodyboje. Su nauja ekspozicija susipažinti kvies ir Thomo Manno memorialinis muziejus. Atnaujintas ir po kelių metų pertraukos veikiantis fontanas Nidoje kvies pažinti naują atokvėpio vietą. Paplūdimiuose plevėsuojančios Mėlynosios vėliavos primins, kad Neringoje jie ne tik gražiausi šalyje, bet ir išskirtinai švarūs.

Neringos savivaldybė tikisi, kad dar daugiau spalvų į kurorto pramogų puokštę atneš ir atnaujinami vandens maršrutai, o poilsis UNESCO saugomame pusiasalyje taps dar patogesnis plečiamomis bevielio interneto ryšio zonomis.

Neringos kurorto renginiai ir naujienos detaliau bus pristatomi balandžio 30-ąją dieną, artėjantį trečiadienį, legendiniame restorane „Neringa“, Vilniuje (Gedimino pr. 23). Pristatyme apie naujoves kalbės Neringos savivaldybės meras Darius Jasaitis, su renginių programomis supažindins jų organizatoriai. Renginio metu Neringos savivaldybei bus įteikta Mėlynoji vėliava.

Neringos kurorto prisistatyme maloniai kviečiame dalyvauti ir žiniasklaidos atstovus. Apie pageidavimą dalyvauti kviečiame informuoti el. paštu: sandra.vaisvilaite@neringa.lt, tel. 8618 57892.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Svinam Vācijas futbola vasaru Europcar
Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 30.04.2024 ĒĢIPTE tikai no 339 EUR/personai! Latvia Tours
Kamēr ziema aiz loga vēl mēģina izspēlēt aprīļa jokus, aicinām siltā piedzīvojumā uz saulaino Hurgadu vai Šarmelšeihu! | Skatīt vairāk
no 339 EUR
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
𝐌𝐞𝐥𝐧𝐤𝐚𝐥𝐧𝐞 būs lieliska izvēle! Latvia Tours
Ceļojums piemērots visiem, kurus valdzina krāšņa, masu tūrisma neizpostīta daba un jūtams vietējās kultūras piesitiens. | Skatīt vairāk
no 369 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60300684sec.