Užsienyje egzaminus švenčiantis jaunimas formuoja naujas kelionių tendencijas

Pavasaris abiturientams ir studentams – bene sunkiausias laikas metuose, kuomet intensyviai ruošiamasi abitūros egzaminams ir stojamiesiems, laikomos sesijos. Keletą pastarųjų metų ryškėjanti tendencija - po egzaminų maratono vis daugiau jaunimo renkasi nebrangias kelių dienų ar savaitės atostogas užsienyje, į kurias vyksta nebe su tėvais, o su draugais ar bendramoksliais.

Atšvęsti diplomą su draugais užsienyje pasirinko ir Gabrielė Martirosianaitė. „Manau, tam, kad ypatinga proga įsimintų ilgam, ją ir paminėti reikia ypatingai“, - sakė tituluota gražuolė. Maljorkoje dvi savaites mergina ilsėjosi su draugais – šokėjais Justina Žemaityte ir Gyčiu Ivanausku.

Į Maljorką G. Martirosianaitė išsiruošė it į medaus mėnesį – su draugais ir lagaminais oro uoste atsidūrė vos po kelių valandų nuo diplomo (studijavo filologiją, - aut. past.) įteikimo Vilniaus Jonų bažnyčioje.

Tendenciją diktuoja palankesnės kainos

„Viena svarbiausių priežasčių, dėl kurių mokslo metų pabaigos proga skubama išvažiuoti į užsienį, yra būtent šiuo metų laiku - gegužę, birželio pradžioje – turizmo sektoriuje nusistovėjusios mažesnės kelionių kainos “, - sakė Inga Aukštuolytė, kelionių organizatoriaus „Tez Tour“ Viešųjų ryšių ir rinkodaros skyriaus vadovė. Pasak jos, mažesnės kelionių kainos šiltojo sezono pradžioje – taip pat jau ne vienerius metus vyraujanti tendencija, kuri ir galėjo paskatinti dažnėjančias jaunimo keliones po egzaminų.

Pavyzdžiui, šiuo metų savaitės kelionę į Bulgarijos kurortą galima rasti nuo 400-600 litų. Jei tarpas tarp, pvz., baigiamųjų ir stojamųjų egzaminų nedidelis, galima susiorganizuoti ne savaitės, o kiek patrumpintas 3-4 nakvynių atostogas. „Gera kaina jaunimui – itin aktualu, nes dažniausiai besimokantys žmonės patys neuždirba arba jų pajamos – ne per didžiausios. Tuo tarpu kelionės paketo, kuomet poilsiautoju pasirūpinama nuo... iki..., privalumas – nėra papildomų išlaidų. Belieka įsimesti šiek tiek kišenpinigių“, - sakė I. Aukštuolytė. Vis dėlto ji prognozuoja, kad, vasarai įsibėgėjus, kainos kils.

Kad egzaminai jauniems žmonėms – vienas sunkiausių išbandymų, rodo ir pavasario pabaigoje, vasaros pradžioje gana radikaliai pakintantis vartojimas: jauni žmonės, kurie linkę keliauti savarankiškai, po egzaminų dažniau renkasi organizatorių sudarytus kelionių paketus. „Ieškoti lėktuvų bilietų per pigių skrydžių bendroves, atskirai organizuotis nakvynę ir transportą užtrunka laiko, o per sesijas ir laikant egzaminus žmonėms - ne tai galvoje, - sakė „Tez Tour“ atstovė. – Matyt, tokių kelionių, kuomet poilsiautoju pasirūpinama nuo... iki.., pasirinkimą lemia ir po didelių stresų apimantis poreikis atsipalaiduoti ir niekuo nebesirūpinti“.

Vilioja pramogos

Tarp pagrindinių poilsio užsienyje su draugų kompanija privalumų – didžiulis kokybiškų pramogų asortimentas ir, žinoma, gero oro garantija. Pasak I. Aukštuolytės, paklausiausios kryptys, kuriomis keliauja jaunimas, yra naktiniu gyvenimu ir kitomis laisvalaikio pramogomis garsėjantys Turkijos, Bulgarijos, Graikijos, Ispanijos bei Kipro kurortai: „Kipre bene populiariausia vieta - Agia Napa. Dėl įspūdingo naktinio gyvenimo ir tiesiog paplūdimiuose vykstančių diskotekų Agia Napa kurortas dar vadinamas antrąja Ibisa“.

Niekuomet nemiegančiais miestais jau ne vienerius metus tituluojami Turkijos Bodrumo, Antalijos ir Marmario kurortai. Juose vyksta geriausi vakarėliai, o klubų scenose pasirodo aukščiausio lygio atlikėjai ir DJ. Pavyzdžiui, Marmaris garsėja barų gatve, kurioje klubus galima rinktis pagal muzikinį skonį. Itin energingas kurortas - Bodrumomiestas. Jame restoranai, barai, naktiniai klubai, kavinės lankytojų laukia visą naktį. Kiekvieno naktinėtojo svajonė - Bodrumo Cumhuriyet gatvė, dar vadinama „Barstreet“. Bodrume rekomenduojama užsukti ir į vieną didžiausių Europos diskotekų „Halikarnasas“, kurios erdves raižo lazeriai, o plokšteles suka garsiausi DJ iš viso pasaulio.

Jei biudžetas ribotas, kokybiškų pramogų ieškantis jaunimas vis dažniau atranda netolimą vasaros sostinęBulgariją. Pramogų mėgėjų itin pamėgti Auksinių kopų ir Salėto kranto kurortai – juose linksmybės vyksta iki paryčių.

G. Martirosianaitė: „Kelionė pateisino lūkesčius“

Atostogaujantys Maljorkoje salos sostinėje Palma ras dviejų vyšnaičių klubą „Pacha“. Jeigu saloje apsistojama savaitei, pakaks laiko nuvykti ir į britų pamėgtą kurortą Magalufą, kuriame įsikūrę garsieji salos klubai „BCM Dance Palace“ bei „Mallorca Rocks“. G. Martirosianaitė pastebėjo, jog Maljorkoje naktinis gyvenimas yra labai aktyvus: „Kiekvienas vakaras skirtas klubinės muzikos, vakarėlių bei šokių iki paryčių mylėtojams“!

Nors filologijos diplomą pernai Maljorkoje šventusios Gabrielės lūkesčiai buvo kiek kitokie: „Tikėjausi gero oro, skanaus maisto ir puikios nuotaikos. Visi mano lūkesčiai pasiteisino su kaupu! Maljorka - puiki sala, kurioje yra nuostabūs paplūdimiai, tinkantys mėgstantiems leisti atostogas pasyviai. Ir sykiu ten įspūdinga gamta tiems, kurie nori keliauti ir pamatyti kuo daugiau“.

Tarp šventusiųjų mokslų pabaigą užsienyje – ir Liepa Mondeikaitė. Prieš kelerius metus, iškart po mokyklos egzaminų, kartu su mokytojais ir kitais buvusiais moksleiviais dainininkė vyko į Kanadą: „Skridome koncertuoti, bet tokiu būdu pavyko ir išlaikytus egzaminus atšvęsti“.

Šalia intensyvaus naktinio gyvenimo, dienomis jaunimui siūloma daugybė aktyvių pramogų: organizuojami žygiai kalnų upėmis – plaukiama plaustais, galima rinktis žygius po kalnus keturračiais ar džipais ir t. t. Atsipalaiduoti padeda populiarieji vandens sportai: buriavimas, jėgos aitvarai, nardymas. „Siūlomų pramogų asortimentas ten – didžiulis. Daugeliui jų dėl kultūrinių, klimato ar gamtos sąlygų atitikmens Lietuvoje tiesiog nėra“, - sakė „Tez Tour“ atstovė.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 25.04.2024 Nāc un sāc spēlēt golfu! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Maroka - Āfrikas eksotika  Estravel Latvia
Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot | Skatīt vairāk
no 559 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.04.2024 Grieķijas valdzinājums! Latvia Tours
Ekskursiju ceļojums "GRIEĶIJAS VALDZINĀJUMS" 12 dienas! Atpūta un pelde Jonijas jūras Korintas līcī, Vuliagmeni ezerā, termālajos baseinos | Skatīt vairāk
no 689 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.61466289sec.