Neringoje - ir vėl čiurlena fontanas

Vasara Neringoje pradėta džiugia naujiena – po daugiau nei dešimtmečio kurorte pradėjo veikti fontanas. Į jo paleidimo šventę susirinko gausus būrys neringiškių ir kurorto svečių, suskubusių į čiurlenantį vandenį įmesti pirmąsias monetas.

Greta Neringos meno mokyklos esantis fontanas atgaivintas Neringos savivaldybės bei labdaros ir paramos fondo „Nidos kuršis“ lėšomis.

„Turbūt šimtus kartų praėjome pro neveikiantį fontaną ir žmona Valentina timtelėjo mane sakydama, kad reikia imtis veiksmų šią situaciją pakeičiant. Prie fontano atnaujinimo prisidėjo mūsų artimieji, draugai, kurorto gyventojai. Lėšas rekonstrukcijai rinkome, turbūt, net dviejų kurorto švenčių metu“, - teigė Neringos savivaldybės tarybos narys, fondo „Nidos kuršis“ vienas steigėjų Arūnas Burkšas.

Fondo lėšomis buvo parengtas techninis fontano rekonstrukcijos projektas.

Veikiančio fontano teigia nebepamenantis ir Neringos savivaldybės meras Darius Jasaitis, todėl anot jo, šis įvykis – kurorto istorijai svarbi šventė. „Viliuosi, kad fontanas dar labiau pagyvins Nidos gyvenvietę, kad ši vieta taps mėgstama gyventojų ir kurorto svečių atokvėpio vieta. Džiugu, kad fontanas atkurtas bendradarbiaujant savivaldybei ir bendruomenei bei tikiuosi, kad panašių iniciatyvų ateityje tik daugės“, - kalbėjo Neringos savivaldybės meras Darius Jasaitis.

Nidos fontanas su dekoratyvine Juozo Ruzgo skulptūra „Poilsis“ įrengtas 1962 metais. Metams bėgant skulptūrą vietiniai gyventojai praminė „Undinėle“, kai kuriems ji žinoma ir kaip „Svajoklė“.

Įgyvendinus rekonstrukcijos darbus atkurta 1996-2001 metais pakeista fontano išvaizda. Fontano baseino dugnas išklotas jūros akmenėliais, atkurta skaldytų lauko riedulių sienutė. Taip pat įrengtas fontano purkštuvas panašus į pirminį.

Rekonstrukcijos darbų metu sumontuotos vandenį taupančios necirkuliacinės fontano ir baseino vandens valymo sistemos. Įrengti nauji, baseinui ir fontanui funkcionuoti būtinį įrenginiai, vamzdynai, davikliai, vandens imtumai, fontano purkštuvas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs Estravel Latvia
9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums | Skatīt vairāk
no 1058 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 30.04.2024 Pavasara brīvdienas TURCIJĀ Atlantic Travel
Pieejamās cenas, lielisks serviss, siltā jūra, grezna dabas vide - viss jums un jūsu komfortam. | Skatīt vairāk
no 425 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 25.04.2024 Nāc un sāc spēlēt golfu! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.67541099sec.