Palanga svečius žavės holivudiškomis smėlio skulptūromis

Palangoje, turistų labiausiai pamėgtoje J. Basanavičiaus gatvėje (J. Basanavičiaus g. 5), ir vėl duris atveria skulptūrų paroda, tapsianti atrakcija ne tik mažiesiems, bet ir juos lydintiems suaugusiesiems. Šeštadienį, birželio 7 d., atidaroma paroda lankytojų lauks visą vasarą.

Parodos įkūrėjas skulptorius Andrius Petkus žada dar daugiau įspūdžių, nei lankytojai patyrė praėjusią vasarą, apsilankę šio autoriaus surengtoje smėlio skulptūrų parodoje „Pasaulio animacija“. Šių metų tema – “Holivudas“ su fantastinės krypties filmų personažais, kaip antai Golumas iš „Žiedų valdovo“, Supermenas, Terminatorius, Godzila, Betmenas, King Kongas, “Žvaigždžių karai” ir daugybė kitų.
„Parodai pasirinktos populiariausios temos, tad visi čia apsilankiusieji – tiek vaikai, tiek jų tėvai ar seneliai – ras jiems puikiai pažįstamų filmų herojų. Juo labiau kad apsilankymas šiuos personažus išgarsinusiuose kino teatruose Lietuvoje yra populiaru“, – sakė parodos autorius A. Petkus.
Naujai įrengtas galerijos interjeras taip pat pasitarnaus suteikiant daugiau įspūdžių fantastiniam šių metų tematikos fonui. Daugiau nei praėjusiais metais kruopščiai išdirbtų skulptūrų išryškins specialūs apšvietimo efektai.
Šiųmetė naujiena – skulptoriui A. Petkui, šiais metais Maskvoje vykusiame smėlio skulptūrų konkurse tapusiam pasaulio čempionu, talkina daugkartinis pasaulio čempionatų ir daugybės įvairiausių prizinių vietų nugalėtojas iš Italijos Leonardo Ugolini. Bendromis jėgomis šie talentingi meistrai sukūrė tikrai neįtikėtiną grožį, „išspaustą“ iš paprasto karjerinio smėlio.
Taip pat lankytojai turės progos stebėti ir patį kūrybos procesą, mat skulptoriai dar visą ateinančią savaitę darbuosis galerijoje. Beje, skulptūroms bus sunaudota maždaug 100 tonų smėlio iš netoli Palangos esančio karjero.
Palangos Kurorto kultūros centro direktoriaus pavaduotojo Nerijaus Stasiulio teigimu, smėlio skulptūrų parodai pajūrio kurortas yra pati tinkamiausia vieta. „Šie kūriniai yra tai, kas ypatingai susieja meną su mūsų gamta – smėlis ir iš jo padarytos skulptūros puikiai tinka Palangai. Turime su smėliu ir kūryba susijusių idėjų, ir jos jau kurį laiką „sklando ore“ – įrengti smėlio pilių parką ar surengti smėlio skulptūrų festivalį. Ši A. Petkaus paroda amus artina prie idėjos įgyvendinimo“, – kalbėjo N. Stasiulis.
Kultūros centro direktoriaus pavaduotojas džiaugėsi, kad tituluotas, tarptautinėse smėlio skulptūrų parodose laurus skinantis Palangos menininkas savo kūrybą demonstruoja ne tik užsienyje, bet ir savame mieste. „Gal ateityje tai išsirutulios į didesnio žanro festivalį? Juo labiau kad turime savo smėlėtą pajūrį – pasitelkę šį žanrą galėtume dar labiau išpopuliarinti Palangos kurortą“, – svarstė N. Stasiulis.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.04.2024 - 20.04.2024 Viesu nams “BALTIŅI” TAKA
Lieliska vieta atpūtai, kur paslēpties no pilsētas burzmas un trokšņiem. Ir iespēja baudīt spāņu virtuvi. Visus ēdienus gatavo spāņu šefpavārs! | Skatīt vairāk
Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Igaunijā Europcar
Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.450248sec.