Pramogaukime kartu vasaros parke

Šiaulių „Aušros“ muziejus šią vasarą tęsia prieš kelerius metus pradėtą tradiciją – šiauliečius ir miesto svečius kviečia į nemokamus pramoginius renginius Chaimo Frenkelio vilos parke (Vilniaus g. 74, Šiauliai). Liepos 10, 30 ir rugpjūčio 14 dienomis 18 val. lankytojams bus siūlomos įvairių sričių pramogos: tapyba ir stalo žaidimai, mankšta su „Impulsu“ bei keturkojų vikrumo ir grožio varžybos.

Įėjimas nemokamas, esant blogam orui, renginiai neįvyks.

Liepos 10 d. 18 val. Piknikas vasaros parke. Tapyba ir stalo žaidimai

Chaimo Frenkelio vilos vasaros parke vienam vakarui įsikurs dailininko dirbtuvės po atviru dangumi. Apsilankę ras molbertus, dažus, paletes ir bent vienam vakarui galės tapti dailininkais: tapyti natiurmortus, įamžinti Frenkelio vilos ir parko nuotaiką. Tapymas lauke suteiks galimybę pasijusti impresionistais, kurie pirmieji pradėjo tapyti gamtoje.

Renginio dalyviams „Aušros“ muziejaus Dailės skyriaus specialistės papasakos, kodėl dailininkai išėjo tapyti į lauką, kuo juos domino gamta, kokios spalvos buvo naudojamos, kokiomis technikomis ir kas dažniausiai buvo tapoma.

Pirmąjį vasaros pramogų Chaimo Frenkelio vilos parke vakarą bus siūloma sužaisti ir vieno iš seniausių stalo žaidimų – šachmatų – partiją. Šachmatų rinkinius skolina Šiaulių šachmatų klubas.

Liepos 30 d. 18 val. Kūnui ir sielai. Mankšta su „Impulsu“

Sporto ir sveikatingumo klubas „Impuls“ siūlo sportuoti drauge. Chaimo Frenkelio vilos parke vyksianti mankšta susidės iš 3 dalių: pirma bus „Zumbos“ treniruotė (šokiai, nuotaikinga muzika, išjudinsianti kiekvieną, trenerė Jūratė), po to treniruotė su lankais ir kamuoliais (trenerė Linda). Pabaigoje – vėl šokiai „Zumbos“ ritmu. Mankštos tinkamos įvairiausio amžiaus ir pajėgumo žmonėms, tiek vyrams, tiek moterims.

Rugpjūčio 14 d. 18 val. Mano geriausias draugas. Keturkojų vikrumo ir grožio varžybos su Šiaulių šunų mylėtojų klubo „Agility“ sekcija „Akela“

Šiaulių šunų mylėtojų klubo „Agility“ sekcijos „Akela“ komanda pristatys „Agility“ sporto šaką. Tai gana jauna šunų sporto šaka, kilusi Anglijoje iš žirginio sporto. Pirmą kartą parodomąją „Agility“ programą žiūrovai galėjo išvysti 1977 m. šunų parodos metu ir jau tada sulaukta didelio susižavėjimo. Šiandien „Agility“ yra žinoma visame pasaulyje, o kiekvienos varžybos pritraukia vis daugiau mėgėjų ir profesionalų.

Per nuotaikingą renginį vilos parke žiūrovai išvys, kaip šuo, valdomas tik gestų ir komandų pagalba, turi be klaidų ir kuo greičiau įveikti iš įvairių kliūčių sudarytą trasą. Šios varžybos tinka bet kokio amžiaus, veislės ir dydžio šunims. Tad visi keturkojų mylėtojai kviečiami praleisti smagų vakarą drauge su savo augintiniais bei išbandyti jėgas varžybose.

Konkursas „Vasara „Aušros“ muziejuje“

Vasarą Chaimo Frenkelio viloje bei kituose „Aušros“ muziejaus padaliniuose vyksta įvairūs renginiai, pvz.: Tarptautinis Chaimo Frenkelio vilos vasaros festivalis, Kupolinių ir Žolinių šventės Žaliūkių malūnininko sodyboje, lankytojams siūlomos ekskursijos bei edukaciniai užsiėmimai. Tad visi raginami aktyviai atostogauti su „Aušros“ muziejumi, dalyvauti renginiuose, lankytis ekspozicijose, savo buvimą muziejuje užfiksuoti nuotraukose. Fotografavimasis visuose „Aušros“ muziejaus padaliniuose – Chaimo Frenkelio viloje, Žaliūkių malūnininko sodyboje, ŠAM Edukacijos centre, Dviračių bei Radijo ir televizijos muziejuose – nemokamas, tad kiekvienas apsilankęs muziejuje ir įsiamžinęs, gali dalyvauti populiariausios nuotraukos konkurse. Net trims laimingiesiems, kurių nuotraukos surinks daugiausiai balsų, atiteks kvietimai į vasaros palydėtuves drauge su garsiuoju akordeonistu Martynu Levickiu XI tarptautinio Chaimo Frenkelio vilos vasaros festivalio uždarymo koncerte rugpjūčio 29 d. 19 val. Visos konkurso sąlygos muziejaus tinklalapyje www.ausrosmuziejus.lt bei profilyje Facebook‘e.

Informaciją teikia Šiaulių „Aušros“ muziejaus Ryšių su visuomene skyriaus kultūrinių renginių koordinatorė Edita Smindriūnaitė, tel. +370 41 43 36 80.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47829795sec.