Nuskambėjo antrasis «Baltic Voice» festivalis

Antrojo Juodkrantėje vykusio tarptautinio vaikų ir jaunimo festivalio-konkurso „Baltic Voice 2014“ pagrindinis prizas atiteko atlikėjai iš Estijos Alikai Milovai, nurungusiai kelias dešimtis konkurentų.

„Grand prix“ savininkei – A. Milovai iš Narvos – atiteko ir 500 eurų piniginis prizas. Po 250 eurų paskirta specialiųjų prizų laimėtojoms – Justinai Budaitei iš Lietuvos bei bulgarei Mariam Mavrovai.

Neringos savivaldybės mero Dariaus Jasaičio globojamame renginyje dalyvavo per du šimtus atlikėjų iš dvylikos šalių. Konkursantai solistai pagal amžių buvo suskirstyti į šešias grupes, ansambliai – į tris. Neringos kurortą festivalyje atstovavo daugelio žiūrovų širdis pavergusi juodkrantiškė – Julija Rušinskytė.

Tarptautinei komisijai konkursantai pristatė vieną laisvai pasirenkamą dainą ir vieną pasaulinį hitą. Daugiausiai publikos simpatijų pelnė atlikėja iš Rusijos Federacijos – Ekaterina Davydova. Jai kurorto meras įteikė plaketę su Neringos istoriniu žemėlapiu.

Be koncertinių programų, tris dienas trukusio festivalio-konkurso metu vyko vokalistams skirti džiazo improvizacijos užsiėmimai, kuriuos vedė Klaipėdos universiteto menų fakulteto docentas Steponas Januška. Išvykų metu konkursantams pristatyta ir Kuršių nerija bei Neringos kurortas.

Festivalį organizavo Liudviko Rėzos kultūros centras kartu su Mažeikių rajono savivaldybės kultūros centru ir visuomenine organizacija „Lietutis“. Festivalio uždaryme kurorto gyventojus ir svečius sveikinęs renginio direktorius Augustas Petkus visus susirinkusius pakvietė į 2015 – taisiais vyksiantį festivalį, kuriame dėl geriausiojo apdovanojimo kovos ne tik vokalistai, bet ir šokėjai.

Renginio organizatoriai už paramą dėkoja pagrindiniam rėmėjui ir Grand Prix steigėjui FOHOW, Neringos savivaldybei ir Lietuvos kultūros tarybai, pagrindiniam informaciniam rėmėjui - Lietuvos nacionaliniam radijui ir televizijai. Taip pat UAB „Gintaro baldai“, Mažeikių šilumos tinklams, Neringos viešbučiams, kavinėms bei kitiems renginio rėmėjams.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.56732702sec.