Ryškėja vasaros kelionių tendencijos

Vasarai įpusėjus, vis populiaresne tampa atostogų bei kelionių tema. Tai ir puiki proga įvertinti, kaip kinta tautiečių vasaros kelionių kryptys, išskirti ryškėjančias tendencijas. Kelionių agentūros „Estravel Vilnius“ vadovės Žydrės Gavelienės teigimu, viena pagrindinių tendencijų – vis labiau populiarėjančios pažintinės kelionės ir besiplečianti jų geografija.

„Analizuodami turimus birželio mėnesio duomenis ir lygindami juos su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, galime konstatuoti, kad ženkliai auga kelionių į JAV (+17%) ir Aziją (+23%, o Singapūro ir Japonijos kryptyse pastebimas net ~50% augimas) skaičius, taip pat populiarėja pažintinės kelionės į Turkiją, Gruziją ir Islandiją“,- sako Ž. Gavelienė.

Turizmo ekspertės nuomone, augantis pažintinių kelionių skaičius rodo, kad žmonės vis dažniau įvertina jų suteikiamą progą ne tik atitrūkti nuo įprastinės aplinkos, bet ir pažinti naują kultūrą, lankomos šalies virtuvę, pamatyti atokesnes vietoves. Be to, oro linijų bendrovės pasiūlo vis daugiau akcijų skrydžiams į tolimus kraštus, tad šios kelionės tampa prieinamos vis platesniam ratui žmonių.

Vertindama poilsinių kelionių tendencijas Ž. Gavelienė teigia pastebinti, kad jose irgi daugėja pažintinių elementų. „22% išaugo kruizų po Viduržemio jūrą skaičius. Jie puikiai tinka ne tik norintiems plataus spektro pramogų, bet ir siekiantiems per atostogas aplankyti bent keletą šalių. Taip pat matome, kad vis daugiau žmonių kelionių konsultantų prašo pasirūpinti ir automobilių nuoma – aktyviai leisti atostogas tampa vis populiariau“,- pasakoja „Estravel Vilnius“ direktorė.

Jau pavasarį identifikuotas kelionių per ilguosius savaitgalius skaičiaus augimas pagreičio nepraranda ir vasarą. „Turimi duomenys rodo, kad daug žmonių neilgas keliones į svečius kraštus planuoja būtent per Žolinę. Manau, kad viena pagrindinių to priežasčių – nenoras nusivilti prastu oru mūsų pajūryje, kaip kad dažnam nutiko per Jonines. Ar, priešingai, orui esant itin geram – gaišti laiką automobilių spūstyse bei ieškant laisvos vietos paplūdimyje“,- svarsto turizmo ekspertė.

Nusprendusiems vykti į ilgojo savaitgalio kelionę per Žolinę kelionių konsultantai pataria rinktis tiesioginiais skrydžiais lengvai pasiekiamas kryptis. Pavyzdžiui, Stambulą, Prahą, Amsterdamą – šie pramogų kupini miestai puikiai tinka ir naujų įspūdžių ištroškusiam jaunimui – taip pat Kutaisį ar Kiprą. Vis populiaresnės ir kelionės po Latviją ir Estiją, aplankant Saremos salą bei Baltijos jūros kruizai, praleidžiant įspūdžių kupiną dieną Stokholme.

Pastebima, kad nors nemažai atostogaujančiųjų vasarą renkasi poilsį Lietuvoje, vasaros kelionių į užsienį skaičius auga. Remdamasi klientų atsiliepimais kelionių agentūros vadovė sako, kad viena to priežasčių – nenoras rizikuoti dėl vis labiau permainingų orų, visus metus lauktoms atostogoms turint tik savaitę ar dvi.

„Klientai itin dažnai renkasi keliauti ten, kur visada šilta ir saulėta. Arba ten, kur apstu įdomių pramogų bei įspūdžių net ir lyjant. Be to, dažnas jų pastebi, kad kainos mūsų pajūryje vasaros metu jau seniai prilygsta europietiškoms“,- teigia Ž. Gavelienė.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.64630294sec.