Pamario krantus apjungusioje Žvejo šventėje - naujovės ir tradicijos

Liepos 18 – 19 dienomis vykusioje Pamario krašto žvejo šventėje netrūko nei kelias dešimtis metų skaičiuojančių tradicijų, nei pirmąją šventės dieną susirinkusius džiuginusių naujovių.

Ilgamečiams šventės dalyviams didžiausia staigmena buvo - Lietuvos nacionalinės virėjų rinktinės pasirodymas. Pirmą kartą šventės istorijoje kurorto svečiai ir gyventojai buvo vaišinami išskirtiniais patiekalais iš ungurio, sterko, rūkyto ešerio.

Senąjį Kuršių nerijos gyvenimo būdą priminė Kuršių marias raižęs ir Juodkrantės krantinėje plukdęs kurėnas. Šventės svečių susidomėjimo sulaukė ir Lietuvos liaudies kultūros centro pristatyti atkurti tautiniai kostiumai.

Gražiausia šalyje pamario krantine vaikštinėjantys smalsuoliai galėjo prisijungti prie vėtrungių tapymo užsiėmimų, stebėti kaip pinami nėgių bučiukai ar apžiūrėti demonstruojamus žvejybinius tinklus bei kitas žvejybos priemones.

Pirmosios Žvejo šventės dienos pabaigą skelbė Pamario krašto kapelijos ir liaudies kolektyvų koncertas.

Kelias Neringos kurorto žvejų kartas siejantis renginys jau trečius metus siekia apjungti viso pamario krašto bendruomenes, todėl ir šiais metais pramogauti, pasidalinti džiaugsmais ir rūpesčiais bei susirungti smagiose rungtyse su Nidos ir Juodkrantės gyventojais atvyko Rusnės, Drevernos ir Klaipėdos miesto bendruomenių atstovai.

Azarto ir smagių emocijų tarp vietos gyventojų ir svečių netrūko kovose dėl „Neptūno“ taurės. Komandos varžėsi mažojo futbolo, krepšinio, virvės traukimo, inkaro laikymo, krepšinio kamuolio nuo bačkos metimo rungtyse. Tvirčiausi komandų vyrai varžėsi ir iš marių traukdami undinę, kuria buvo Mis Lietuva Ieva Gervinskaitė.

Po nuožmių kovų nugalėtojų taurė iškeliavo į Dreverną. Antrąją vietą pelnė juodkrantiškiai, trečiąją – Rusnės komanda.

Šventę vainikavo vakarinis šventinis koncertas, kuriame dalyvavo pop-klasikos atlikėjai ,,el Fuego” su gyvos muzikos grupe, Inga Valinskienė, merginų grupė ,,4 Roses” bei svečiai iš Baltarusijos – grupė „BYCITY“.

Projektas finansuojamas Europos žuvininkystės fondo lėšomis. Projekto Nr. EŽF-13-PŽ-02-013.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 29.04.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 27.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 28.04.2024 Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē! Alūksnes TIC
Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 30.04.2024 Tet Rally Latvia Liepājas reģiona TIB
Liepājā notiks pilsētas ātrumposms, Tet Rally Latvia uzvarētāju noskaidros Dienvidkurzemes novada Vecpils autotrasē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.08565688sec.