Viešosiose Kauno miesto erdvėse - fotomeno festivalio "Kaunas Photo" parodos

Rugpjūčio 6 dieną, 13 val., Kauno pilies aikštelėje bus atidaroma Tomáš Pospěch (Čekija) paroda „Pilių savininkai", o 14 val. Čečėnijos aikštėje- Davide Monteleone (Italija) paroda „Ačiū".
Didėjant susidomėjimui, fotomeno festivalis „Kaunas Photo" ir toliau auga, siekia dar didesnių auditorijų, todėl 2014 m. vienuoliktasis festivalis dar plačiau žengė į viešąsias Kauno miesto erdves ir surengė pirmąsias šiuolaikinės fotografijos lauko parodas Lietuvoje, siekiant paįvairinti Kauno miesto pėščiųjų zonų ir turistų lankomų vietų kultūrinį gyvenimą.

Vienuoliktasis festivalis „Kaunas Photo" džiaugiasi iškilių Europos fotografų, švenčiančių keturiasdešimtmetį, pasiekimais ir pristato parodų ciklą „1974 Generation" („1974-ųjų karta") bei to paties pavadinimo fotografijų albumą, kurio tiek fotografai, tiek sudarytojai yra šios kartos atstovai.

Tomáš Pospěch gimė 1974 m. Čekijoje. Jis vienas iš fotografų, pristačiusių savo parodą pirmojo festivalio programoje, kuris tada dar vadinosi „Kauno fotografijos dienos". Fotografijų serija „Pilių savininkai" kalba apie vertybių ir tradicijų perkainojimą. Fotografijos supažindina su savotišku Čekijos fenomenu: realių ir įsivaizduojamų pilių, kurios skirtos sodų, dvarų ar geležinkelio stočių puošybai, modelių gamyba.

Nors Davide Monteleone gimė (1974 m.) ir augo Italijoje, jo šaknys yra Rusijoje, todėl suprantama, kodėl jo fotografijų serija vadinasi „Spasibo" („Ačiū"). Davide Monteleone keliauja po Kaukazą nuo 2001 metų ir yra gerai susipažinęs su šiuo regionu. Darbų serijoje „Ačiū"- slegiantys, įtampos kupini vaizdai susipina su optimistiškomis naujosios Čečėnijos gyvenimo akimirkomis - religinėmis šventėmis, sporto varžybomis, vestuvių ceremonijomis.

Didžioji dalis Festivalio „Kaunas Photo" renginių vyks pirmąją ir antrąją rugsėjo savaitę, o dauguma festivalio parodų veiks iki spalio 11 d. Fotomeno festivalis „Kaunas Photo" nuo 2004 m., kurį organizuoja VšĮ "Šviesos raštas" ir Lietuvos fotomenininkų sąjungos Kauno skyrius, yra tarptautinių organizacijų "Festival of Light" ir Europos fotografijos festivalių sąjungos narys.

Festivalio „Kaunas Photo" didieji rėmėjai - Lietuvos Kultūros taryba, Kauno miesto savivaldybė, Pro Helvetia. Festivalis yra įtrauktas į Kauno miesto reprezentacinių renginių sąrašą ir yra dalinai finansuojamas Kauno miesto savivaldybės biudžeto lėšomis.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 23.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Tradicionālie Sama modināšanas svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 21.04.2024 Balle ar grupu “Džentlmeņu špagats” Valmieras TIC
20.aprīlī pl.21.00 aicinām piedzīvot pavasara izjūtas un ļauties dejām Pavasara ballē kopā ar grupu “Džentlmeņu špagats” Kocēnu Kultūras | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana. TAKA
Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde ‘’TAKA’’ aicina 26. aprīlī plkst. 10.00 apmeklēt tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.61378598sec.