Galvė Jazz fiestoje siaus tarptautinio džiazo kvinteto ritmai

Galvė Jazz fiestos padangėje – originalus, įspūdingas koncertas su charizmatiškais, temperamentingais atlikėjais. Rugpjūčio 8 dieną muzikiniame „Galvės“ laive, Galvės ežere, skambės JAZZ QUINTET muzika. Tai tarptautinis džiazo projektas, kuriame dalyvauja Lietuvos ir Italijos atlikėjai.Nertūks ir JAV džiazo spalvų, nes du muzikantai yra baigę prestižinį Berklio muzikos koledžą.

Instrumentininkas bei kompozitorius Liutauras Janušaitis – pirmasis lietuvis, baigęs prestižinį ir pasaulyje plačiai žinomą džiazo muzikantų kalve vadinamą Berklio muzikos koledžą (Bostonas, JAV), kuriame studijavo improvizaciją ir kompoziciją su pripažintais meistrais Dino Govoni, Hal Crook, Victor Mendoza, Greg Osby ir kt.

Nuo 2004 m. dirba su žinomiausiais Lietuvos džiazo, funk bei pop muzikos kolektyvais, yra Dainiaus Pulausko seksteto narys, Kauno bigbendo dirigentas. Ne tik kaip saksofonininkas, bet ir kaip klavišininkas nuolat koncertuoja Europoje ir JAV, dalyvavo džiazo festivaliuose Kanadoje, Didžiojoje Britanijoje, Slovakijoje, Turkijoje, Rusijoje, Baltijos šalyse.

Liutauras kuria, aranžuoja bei prodiusuoja muziką įvairiems užsienio projektams, su kuriais koncertavo Ispanijoje, Japonijoje, Pietų Korėjoje. L. Janušaitis 2014 m. laimėjo UNESCO atranką kaip kompozitorius dalyvauti tarptautiniame menininkų bendradarbiavimo projekte Brazilijoje. Šiais metais pasirodys ilgai laukti pirmieji atlikėjo albumai – debiutinis „Eclectic Sketches“, įrašytas Niujorke, JAV, ir antrasis, Švedijoje įrašytas darbas, kuriame skambės muzika styginių orkestrui „ Two Different Sides Of The Moon“.

TrimitininkasVytautas Skudasdžiazo scenoje debiutavo 2000 metais su legendine grupe „Jazz Pictures“, laimėjusia daug džiazo prizų įvairiuose konkursuose. Ši grupė buvo jauniausia „Vilnius Jazz“ debiutantė šio festivalio istorijoje. 2007-aisiais trimitininkas su kita grupe „Untitled“ tapo „VilniusJazz Young Power“ konkurso laureatu. Birštono džiazo festivalyje V. Skudą girdėjome 2006-aisiais Vladimiro Čekasino projekte „Kovo pica“.

Trimitininkas pats yra inicijavęs projektų su perspektyviais jaunosios džiazo kartos muzikantais, pasirodė Latvijos tarptautiniame džiazo festivalyje „Joy Spring“. 2014 m. taip pat grojo Birštono džiazo festivalyje projekte „Itališkos džiazo spalvos“ V. Skudas studijavo Vilniaus kolegijos ritminės muzikos katedroje, taip patLietuvos muzikos ir teatro akademijoje, džiazo katedroje bei yra igijęs pedagogo ir džiazo atlikėjo magistro laipsnį. Jis tobulinosi ir garsių trimitininkų Paulo Brody bei Franko Londono seminaruose Lenkijoje. V. Skudas bendradarbiauja su įvairių žanrų muzikos atlikėjais – Rūta Ščiogoliovaite, Tommaso Troncon, Enrico Smiderle, Paolo Garbin, Evelina Sašenko, Pauliumi Zdanavičiumi, Eugenijumi Kanevičiumi, reperiu Pushu irkitais.

Paulius Zdanavičius profesionalus, talentingas pianistas. Muzikuoti Paulius mokėsi Birštono meno mokykloje, vėliau – M. K. Čiurlionio menų gimnazijoje, prof. E. Ignatonio vadovaujamoje fortepijono klasėje. Nuo 1999 metų studijavo Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. 2003 m. įgijo bakalauro laipsnį, baigęs fortepijono specialybę (doc. Z. Ibelhauptas). 2008 m. baigė džiazo atlikėjo magistro studijas (doc.A. Anusauskas). Turintis puikią skambinimo techniką P. Zdanavičius yra grojęs Kauno, Birštono džiazo, Pažaislio muzikos, Kristupo vasaros festivaliuose. Su įvairiomis džiazo grupėmis koncertavo Latvijoje, Estijoje, Lenkijoje, Švedijoje, Norvegijoje, Danijoje, Ispanijoje ir kitose Europos šalyse. Pianisto skambinimas pasižymi išpuoselėta klasikine garso kultūra, virtuoziškumu, lankstumu bei melodingumu.

Armėnų kilmės kontrabosininkas Armanas Isojanas studijavo smuiko specialybę Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatorijoje, vėliau baigė kontraboso studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Bosininko karjerą jis pradėjo uostamiestyje – grojo Klaipėdos muzikiniame teatre, Jurgio Barakausko diksilende.

Muzikantas pasirodo įvairiuose projektuose ir džiazo sesijose. Jis dalyvavo Klaipėdos pilies džiazo festivalyje, „Jazznica 2011” festivalyje Slovakijoje, tarptautiniame projekte „Divercities Grenoble 2012“ Prancūzijoje. Pernai A. Isojanas pelnė specialų prizą „Vilnius Jazz Young Power“ konkurse kaip grupių „R.A.D.D.“ ir „Legentet“ bosininkas, o su „R.A.D.D.“ laimėjo ir pagrindinį konkurso prizą.

Gimęs ir augęs Milane, Italijoje, būgnininkas ir aranžuotojas Alessandro Lombardo šiuo metu daug keliauja ir intensyviai dirba su įvairiais tarptautiniais projektais. 2011 metais baigė Berklio muzikos koledžą, kuriame studijavo su daugybe žinomų atlikėjų ir pedagogų, tokių kaip Terri Lyne Carrington, Dave Di Censo, Sergio Bellotti, Hal Crook, Jon Hazilla, John Blackwell ir kt. Studijų metu buvo apdovanotas Armand Zildijan specialiuoju prizu už akademinius pasiekimus perkusijos srityje bei pasirašė kontraktą su Universal Music. Nors Alessandro tik 26-eri, jis kaip atlikėjas ir aranžuotojas jau yra dirbęs su puikiai žinomais džiazo pasaulio atstovais – Michael MacDonald, Rhiannon, Bobby McFerrin, Donna McElroy, Mission Hill, Dennis Montgomery, Jackson Schultz bei Ken Pullig.

Renginį remia Trakų rajono savivaldybė.

„Galvės“ laivas išplaukia iš Karališkojo sodo prieplaukos (Karaimų g. 57, Trakai)19.30 val.

Bilietus platina www.bilietupasaulis.lt. Organizatorius VšĮ Baltų amatai, kontaktinis tel. . 8 612 852626. Interneto svetainė www.trakaijazz.lt

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.2284379sec.