Duotas startas Lietuvos turizmo atstovybėms septyniose Europos šalyse

Per tris dienas – beveik aplink visą Lietuvą. Ekskursija po Vilnių, pasiplaukiojimas Galvės ežere, karaimų vaišės, SPA procedūros Druskininkuose, Grūto parkas, viešnagė Rumšiškėse, Pažaislyje, Kaune, Panemunės pilies, Raganų kalno Juodkrantėje, Mirusių kopų ir gintaro galerijos Nidoje lankymas, svečiavimasis Klaipėdoje ir Palangoje. Pamatyti mūsų šalies turizmo išteklius Lietuvos turizmo atstovybių užsienyje darbuotojams taip pat svarbu, kaip ir Lietuvos turizmo verslui su jais aptarti turizmo verslo ir rinkos pokyčius kiekvienoje šalyje, išgirsti apie atstovybių veiklą bei rezultatus.

 Tam buvo skirtas Valstybinio turizmo departamento rugsėjo 23 d. suorganizuotas penkių Lietuvos turizmo atstovybių užsienyje suvažiavimas, susitikimas su Lietuvos turizmo verslu Vilniuje bei pažintinis turas po Lietuvą.


„Pirmasis darbo su Lietuvos turizmo atstovybėmis etapas apėmė 10 svarbiausių rinkų. Šiandien pradedame antrąjį etapą ir pasirašome sutartis dėl Lietuvos turizmo atstovavimo 7-iose šalyse. Profesionalios tarptautinės turizmo atstovavimo kompanijos yra efektyvi priemonė, duodanti ilgalaikius rezultatus. Prioritetinėse rinkose padidėjo Lietuvos žinomumas, jose užmegzti rezultatyvūs kontaktai su verslo atstovų, asocijuotų verslo struktūrų bei turistų auditorijomis. Tai atsispindi ir pirmojo šių metų pusmečių statistikoje: Vokietijos turistų šiemet turėjome 14,4 proc. daugiau, Suomija augo 7,5 proc., Švedija augo 14,4 proc., Norvegija taip pat paaugo 6,5 proc., o Italija net 35,7 proc. Rusijos turistų skaičius Lietuvoje pirmą pusmetį nesumažėjo. Jų sulaukėme 1,3 proc. daugiau nei pernai tuo pačiu metu. Salė šiandien pilnutėlė, o tai rodo, kokia svarbi yra atstovybių veikla Lietuvos turizmo sektoriui,“ – Lietuvos turizmo atstovybių suvažiavimo atidaryme teigė Valstybinio turizmo departamento direktorė dr. Raimonda Balnienė.

Renginio metu Lietuvos užsienio turizmo atstovybių vadovai akcentavo svarbius pokyčius pasaulinėje turizmo verslo aplinkoje, į kuriuos svarbu atsižvelgti Lietuvos turizmo verslui, siekiant įtvirtinti Lietuvą kaip atostogoms patrauklią turistinę šalį.

Atstovybės Vokietijoje „Aviareps“ vadovas Jürgen Gevers atkreipė dėmesį, kad net 61 proc. atostogas planuojančių vokiečių yra svarbus motyvas – aplinkos ir išteklių tausojimas, ekologija. „Vokietijos turistai atostogauja keliskart per metus ir jie įsitikinę, kad geroms atostogoms būtinas profesionalus aptarnaujantis personalas, nesugadinta gamta ir kainą atitinkanti paslaugų kokybė. Perspektyvu pozicionuoti Lietuvą kaip trumpųjų atostogų šalį ištisus metus, plėtoti miestų turizmą,“ – naujausią atliktą tyrimą pristatė J.Gevers. Jis akcentavo, kad šiemet vokiečiai atostogoms išleido 4 proc. daugiau santaupų nei 2013 m.

Didžiausi pokyčiai – Rusijos turizmo rinkoje. Pasak Lietuvos turizmo atstovybės Rusijoje „Aviareps“ vadovo Robert Obolgogiani, nuo pat 2014 m. pradžios Rusijos ekonomika patiria „dramatišką turbulenciją“ dėl smunkančios rublio vertės ir įtemptos politinės aplinkos. „Šiais metais oficialiai jau užfiksuota 4 proc. mažiau išvykų iš Rusijos į užsienį nei pernai, ypač į tolimąsias šalis tokias kaip Tailandas, Vietnamas, Ispanija. Tam įtakos turi ir ekonominės ES sankcijos turtingiems Rusijos piliečiams. Be to, šių metų liepos-rugsėjo mėnesiais bankrutavo 20 Rusijos kelionių operatorių. Štai Sankt Peterburge savo veiklą sustabdė visi didieji kelionių organizatoriai. Visa tai skatina rusus keliones vis dažniau užsakyti savarankiškai, internetu, atkreipiant didelį dėmesį ekonomiškiems pasiūlymams“, – apibendrino R.Obolgogiani.

„Darnumas, vietinės bendruomenės yra svarbios ir skandinavų turistams, – paantrino ir atstovybės Skandinavijos šalims „Aviareps“ vadovas Paul Riddez. – Prieš kitas konkuruojančias šalis Lietuva laimi todėl, kad ji daugeliui švedų, suomių ar norvegų vis dar yra neatrasta, nepažinta šalis, tinkama trumpoms atostogoms ištisus metus. Kelionių operatoriai turėtų dar stipriau savo pasiūlymuose akcentuoti unikalią patirtį, egzotinius patyrimus, išskirtinius aktyvaus turizmo pasiūlymus, laukiančius Lietuvoje. Skandinavams labai svarbus pažadas patirti tai, ko jie nėra patyrę anksčiau“.

Ekoturizmą kaip vieną iš privalumų renkantis atostogas Lietuvoje išskyrė ir turizmo atstovybės Italijoje „AIGO“ vadovė Paola Cerri: „Italams patrauklios aktyvaus ir žaliojo turizmo galimybės jūsų šalyje, kultūra ir UNESCO paveldas, taip pat mada, apsipirkimo galimybės, o vasarą ir galimybė pabėgti nuo Italijos karščių. Neabejotini pliusai – pagerėjęs Lietuvos pasiekiamumas ir euro įvedimas. Nuo 2013 m. pabaigos Italijos ekonomika atsitiesė po recesijos, tad atostogoms skiriamas vis didesnis dėmesys. Pastebėtina tendencija, kad mados ir gyvenimo būdo blogeriai Italijoje tampa ir turizmo ekspertais. Nauja ir tai, kad kelionės vis dažniau užsakomos naudojantis išmaniaisiais telefonais, planšetėmis, todėl itin svarbus kelionių agentų darbas internetinėje erdvėje, ypač socialiniuose tinkluose, tinklaraščiuose, aplikacijose“.

Britai mūsų šalį vis labiau renkasi trumpoms kelionėms, todėl atstovybės Didžiojoje Britanijoje „Representation Plus“ direktorė Alison Cryer kaip neišnaudotą nišą Lietuvos turizmo verslui pasiūlė parengti daugiau poros dienų trukmės turų, paruošti pasiūlymų keliaujant po šalį šeimoms automobiliu, ketinant sveikatintis ar pasirenkant Lietuvą šeimos šventėms tokioms kaip vestuvės ar povestuvinės išvykos. „Tenka tik apgailestauti, kad nesant tradicinių oro linijų, Lietuva britams išlieka nekonkurencinga konferencinio ir renginių turizmo srityje,“ – teigia A. Cryer.

Asmeniškai užmegzti kontaktus su Lietuvos turizmo atstovybių užsienyje vadovais ir darbuotojais, apsikeisti patirtimi į renginį „Radisson Blu Royal Astorija“ viešbutyje susirinko per šimtą Lietuvos turizmo verslo atstovų.


Nuo spalio mėn. Lietuvos turizmo atstovavimo veiklą taip pat planuojama tęsti Lenkijoje.

Šis renginys yra projektų „Atvykstamojo turizmo skatinimas iš prioritetinių rinkų“ (Nr. VP3-1.3.-ŪM-04-V-08-002) ir „Lietuvos atvykstamojo turizmo skatinimas“ (Nr. VP3-1,3-ŪM-04-11-003) dalis. Renginį organizavo Valstybinis turizmo departamentas prie Ūkio ministerijos, jis finansuojamas pagal Sanglaudos skatinimo veiksmų programą iš Europos regioninės plėtros fondo lėšų.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 05.04.2024 Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.22575092sec.