Martynas Starkus ir Vytaras Radzevičius susižavėjo Anykščiais

Keliautojai Martynas Starkus ir Vytaras Radzevičius jau antras mėnuo keliauja po Lietuvą ir ne tik lankosi įvairių miestų ir miestelių renginiuose, bet ir išbando juose siūlomas pramogas. Praėjusią savaitę it tikri dvariškiai pasijautę Pakruojo dvaro „Gyvajame muziejuje“, televizijos rubrikos „Keliauk! Pažink! Pasidalink! Ištisus metus!” vedliai iškeliavo į Anykščius. Čia spalio 19-26 dienomis vyks Lietuvos profesionalių teatrų dramaturgijos festivalis „Pakeleivingi“.

Festivalis „Pakeleivingi“ – pirmasis Lietuvos profesionalių teatrų nacionalinės dramaturgijos festivalis. Šio festivalio spektakliai bus rodomi Anykščių kultūros centre, o edukacinės veiklos, kaip planuojama, vyks Anykščių menų inkubatoriuje-menų studijoje.

 

Lietuva šiais metais mini Anykščių krašto kūrėjo Juozo Tumo – Vaižganto 145-ąsias gimimo metines, tad festivalis atiduos pagarbą šiai meno asmenybei – programa bus pradėta ir baigta teatro pastatymais pagal J. Tumo – Vaižganto kūrybą. Teatrų festivalį pradės Jono Vaitkaus režisuotas Šiaulių dramos teatro spektaklis „Nebylys“, o paskutinę programos dieną, spalio 26 d., Valstybinis Vilniaus mažasis teatras pristatys premjerinį režisierės Gabrielės Tuminaitės spektaklį „Dėdės ir dėdienės“ pagal to paties pavadinimo Juozo Tumo – Vaižganto apysaką.

 

Festivalio svečiai taip pat galės išvysti, režisieriaus Algirdo Latėno spektaklį Žemaitės „Trys mylimos“ (Valstybinis jaunimo teatras), teatro ATVIRAS RATAS premjerą „Žmogus, nužudęs gulbę“ (režisierius Aidas Giniotis) ir Latvijos režisieriaus Valters Silis spektaklį „Barikados“ (Lietuvos nacionalinis dramos teatras). Nacionalinis Kauno dramos teatras pristatys režisieriaus Agniaus Jankevičiaus kūrinį „Gentis“, sukurtą pagal Ievos Simonaitytės romaną „Aukštųjų Šimonių likimas“. Keistuolių teatras pakvies į muzikinį detektyvinį Vytauto V. Landsbergio dviejų dalių romansų spektaklį „Išėjau aš stotin“, kurį kūrėjas režisavo kartu su Aidu Giniočiu.

 

Vaikus susipažinti su teatru kvies Kauno kamerinio teatro spektaklis pagal Daivos Čepauskaitės pjesę „Lapė ir višta“ bei Keistuolių teatro spektaklis apie vaikystės pasaulį mažiems ir dideliems „Kai aš mažas buvau“.

 

O prieš spektaklius festivalio lankytojai bus kviečiami pasekti Martyno Starkaus ir Vytaro Radzevičiaus pavyzdžiu ir iš arčiau susipažinti su Anykščiais bei čia siūlomomis atrakcijomis. Pirmiausia apsilankius būtina išmėginti jau 115-uosius metus skaičiuojantį siauruką – unikalų siaurąjį geležinkelį – bei pasivažinėti dviračiu ant bėgių. Nuotykių mėgėjai kviečiami į Anykščių miesto pakraštyje ant Kalitos kalno įrengtą vasaros rogučių nusileidimo trasą, kurioje įspūdžių netrūks nei mažiems, nei suaugusiems.

 

Besidomintys amatais neturėtų praleisti Arklio muziejaus, kuriame eksponuojami žemės dirbimo padargai, arklio gadynės transporto priemonės, kalvio įrankiai, vyksta edukacinės programos. Užsukti į Anykščius kviečia ir Antano-Žukausko Vienuolio, Jono Biliūno bei Antano Baranausko muziejai, o ištvermingiausi čia kviečiami užkopti į „Laimės žiburį“ – ant aukšto stataus kalno esantį J. Biliūno kapą.

 

Nereikėtų pamiršti, kad Anykščiai – kurortinė teritorija, kurioje šiais metais duris atvėrė šiuolaikinis sveikatingumo ir gydomojo SPA centras „SPA VILNIUS Anykščiai“. Su geriausiais Europos SPA centrais drąsiai konkuruoti galintis SPA centras įkurtas Anykščių šilelio ir Šventosios upės prieglobstyje. Čia pailsėti galite su visa šeima – įkurtas ne tik 4 žvaigždučių viešbutis, bet SPA centras su mineralinio vandens baseinu ir specialiu baseinu mažiesiems Anykščių svečiams.

 

Televizijos rubriką „Keliauk! Pažink! Pasidalink! Ištisus metus!” kviečiame žiūrėti trečiadienį, spalio 15 d., 18:45 per „Lietuvos ryto televiziją“. Joje sužinosite, kas Anykščiuose taip sužavėjo Martyną Starkų ir Vytarą Radzevičių bei ką svečiams žada festivalis „Pakeleivingi“.

 
Savivaldybių organizuojamų renginių viešinimo kampaniją vykdo Valstybinis turizmo departamentas prie Ūkio ministerijos,  įgyvendindamas ES struktūrinės paramos lėšomis finansuojamą projektą „Lietuvos vietinio ir atvykstamojo turizmo skatinimas“ (NR. VP3-1.3-ŪM-04-V-10-005).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 20.04.2024 Draugu piedāvājums - Stambula, 3 naktis Estravel Latvia
Lidojums + bagāža + transfēri + 3 viesnīcā ar brokastīm // spēkā ceļojot sākot no 3 perosnām // Maijā // pārdošana līdz 19.04.! | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 20.04.2024 Dzīvas mūzikas vakars  Park Hotel Latgola
Nobaudi vakaru restorānā "Plaza" ar grupu "Nostalgie"! Dzīva mūzika un Daugavpils ainava no viesnīcas 10. stāva papildinās nesteidzīgo atpūtas vakara | Skatīt vairāk
Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē! Alūksnes TIC
Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 20.04.2024 👉EKSKURSIJU CEĻOJUMI JEBKURAI GAUMEI! Latvia Tours
Brīnišķīga iespēja skatīt unikālus dabas, vēstures un mākslas pieminekļus, piedalīties vietējos svētkos, fiestās un festivālos, iepazīties ar | Skatīt vairāk
no 53.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.61868sec.