"Nepatogus kinas" prasideda ir šiauliuose

2014 m. lapkričio 5 d., trečiadienį, 18.30 val. Šiaulių „Aušros“ muziejaus Chaimo Frenkelio viloje (Vilniaus g. 74) vyks dokumentinių filmų festivalio „Nepatogus kinas“ atidarymas ir filmo „Rugpjūčio belaukiant“ peržiūra. Dalyvaus festivalio koordinatorius Justinas Vancevičius.

Lapkričio 5–8 d. Chaimo Frenkelio vilos kino salėje bus demonstruojami 5 festivalio filmai. Visi kino seansai nemokami, filmų subtitrai – lietuvių kalba.

Ką tik Vilniuje pasibaigęs dokumentinių filmų festivalis „Nepatogus kinas“ jau kitą savaitę pradeda kelionę po Lietuvą. Žinoma, nebus aplenkti ir Šiauliai, kur žmogaus teisių kino festivalis jau tampa tradiciniu. Čia kino mėgėjai festivalį žino ir laukia.

Pasak festivalio direktoriaus Gedimino Andriukaičio, „Nepatogus kinas“ išskirtinis ne tik tuo, kad yra didžiausias Baltijos šalyse dokumentinių filmų festivalis, rodantis pasaulinį pripažinimą pelniusią dokumentiką, bet ir tuo, kad už bilietą prašo susimokėti tik tiek, kiek žiūrovas mano esant verta. Mažiausia bilieto kaina – vos 1 centas.

Šių metų konkursinėje programoje „Nepatogaus kino“ rengėjai pristato septynis išskirtinius dokumentinius filmus. Vieni jų dar tik pradeda savo kelionę po festivalius, kiti – liko nepelnytai nepastebėti ar neįvertinti didžiųjų kino festivalių. Vienas iš jų, „Rič Hilas“, bus pristatytas ir šiauliečiams.

„Panoramos“ rubrikoje pateikiami vieni iš ryškiausių pastarųjų metų dokumentinių filmų, pabuvoję daugelio svarbiausių tarptautinių kino festivalių programose, pelnę ne vieną prestižinį įvertinimą. Jie skiriasi savo kino kalba, nagrinėjamomis temomis, tačiau kiekvienas yra savaip „nepatogus“. Chaimo Frenkelio viloje bus demonstruojami du šios rubrikos filmai „Rugpjūčio belaukiant“ ir „Visatos valdovas“.

Šiemet tradicinėje festivalio rubrikoje „Ekrane – moterys“ pristatomi moterų režisierių filmai apie moteris. Pankrokas, moterų aktyvizmas, reprodukcinės teisės ir smurtas šeimoje – regis labai skirtingos temos. Tačiau visus šiuos filmus vienija nepaprastai stiprios jų herojės. Šiauliečiai išvys vieną iš šios rubrikos filmų „Privatus smurtas“.

Vienas iš festivalio tikslų – skatinti „nepatogaus“ dokumentinio kino plėtrą Lietuvoje. Šiemet programoje pristatomi trys nauji Lietuvos kino kūrėjų dokumentiniai filmai. Vienas iš jų – režisieriaus Ričardo Martinkaus filmas „Galutinis tikslas“ pristatomas ir Šiauliuose.

Daugiau informacijos apie festivalio „Nepatogus kinas“ filmų programas galima rasti tinklalapyje www.nepatoguskinas.lt.

Informaciją teikia festivalio „Nepatogus kinas“ koordinatorius Justinas Vancevičius, mob. tel. +370 616 26966 ir Šiaulių „Aušros“ muziejaus Ryšių su visuomene skyriaus vedėja Deimantė Bačiulė, tel. +370 41 43 36 80.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 24.04.2024 MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04. Estravel Latvia
Atlaide vairāk kā 200 kruīziem šajā pavasarī un vasarā! 7 naktis - Vidusjūra, Ziemeļeiropa un Karību salas // rezervējiet līdz 23.04. | Skatīt vairāk
no 547 EUR
Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀! Latvia Tours
Pēc jaukā brauciena, tiem, kas Grieķijā vēlas uzturēties ilgāk, iesakām pagarināt savu atpūtu vienā no piedāvātajām Tasas salas viesnīcām. | Skatīt vairāk
no 1089 EUR
ALBĀNIJA jau no 30.05. Latvia Tours
Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija | Skatīt vairāk
no 589 EUR
Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.4574101sec.