Atostogas planuoti kviečia turizmo ir aktyvaus laisvalaikio paroda

Pasidžiaugę humoro festivalyje „Vilnius Comedy Fest“ tirpstančiais žiemos šalčiais, keliautojai Martynas Starkus ir Vytaras Radzevičius kartu su televizijos laidos „Keliauk! Pažink! Pasidalink! Ištisus metus!“ žiūrovais ruošiasi planuoti atostogas – sausio 23-25 dienomis Vilniaus „Litexpo“ parodų rūmuose jie lankysis turizmo ir aktyvaus laisvalaikio parodoje ADVENTUR. Kokių kelionių idėjų būsimoms atostogoms verta pasisemti, M. Starkus ir V. Radzevičius pasakos jau šį trečiadienį per „Lietuvos ryto televiziją“.

  „Ateik pasiruošęs!“. Tokį šūkį pasirinko tarptautinės turizmo ir aktyvaus laisvalaikio parodos ADVENTUR organizatoriai. Trijų dienų mini turas, vyksiantis sausio 23-25 dienomis „Litexpo“ parodų ir kongresų centre, kvies aplankyti dar nepažintus Lietuvos kampelius, egzotines pasaulio šalis, o kartu pasiūlys idėjų, kaip keliauti su šeima ar bendradarbiais, kaip užsienyje rengti šventes, bei išmokys atsakingai rinktis, planuoti ir organizuoti savo išvykas.
 

„Norėčiau pakviesti visus Lietuvos gyventojus, ypatingai šeimas, turinčias mažamečių vaikų, apsilankyti šioje parodoje. Šių metų parodos akcentas – atsakingai planuojamos kelionės. Tad čia tikrai rasite visą informaciją apie tai, kur ir ką galima geriausio pamatyti Lietuvoje, tai, kas dar nėra atrasta, išmėginta ar paragauta“,- sako Valstybinio turizmo departamento direktorė Jurgita Kazlauskienė.

 

Šiemet tarptautinėje turizmo ir aktyvaus laisvalaikio parodoje laukiama per 200 dalyvių iš 15 pasaulio šalių: Latvijos, Estijos, Baltarusijos, Čekijos, iš egzotiškųjų Indonezijos, Irano, Jungtinių Arabų Emyratų, Tailando, Tuniso ir Seišelių salų ir, be abejo, Lietuvos.

 
Kvies keliauti po Lietuvą
 

2015-ieji – etnografinių regionų metai, todėl parodoje ypač daug dėmesio bus skirta Lietuvos ir jos kultūros paveldo temai. ADVENTUR lankytojai galės susipažinti ne tik su poilsio užsienyje galimybėmis ar paragauti įvairių pasaulio šalių virtuvės patiekalų, bet ir sužinoti apie Lietuvos turizmo ir poilsio šalyje galimybes.

 

„Pažink Lietuvą“ – viena iš parodos ekspozicijos dalių. Šioje teminėje salėje bus pristatomas kultūrinis turizmas – šalies pilys, dvarai, muziejai, o taip pat – ir kaimo turizmas, kuriame persipynęs aktyvus laisvalaikis, poilsis su šeima, kultūrinis paveldas, verslo renginiai. Be abejo, ir aktyvus poilsis – turistiniai, pėsčiųjų žygiai, savaitgalio ar net vienos dienos išvykos, miestų turizmas, kurį pristatys Lietuvos turizmo informacijos centrai, miestų turai ir ekskursijas rengiančios organizacijos.

 

Neliks nuskriausti ir tie, kurie galbūt neturi galimybių fiziškai keliauti po Lietuvą – jų dėmesio itin lauks naujas, analogų neturintis interaktyvus projektas „Nauji atradimai Lietuvoje – keliaukime virtualiai!“.

 
Pilna naujovių
 

3-ioji tarptautinė turizmo ir aktyvaus laisvalaikio paroda ADVENTUR lankytojus pasitiks su naujomis temomis. Viena jų – „Kelionių muzika“. Tema skirta propaguoti muzikos turizmą Lietuvoje ir suteikti galimybę festivalių organizatoriams pristatyti muzikos festivalių kultūrą dešimčiai tūkstančių muzikos ir kelionių gerbėjų iš Lietuvos, o taip pat – ir supažindinti juos su kiekvieno festivalio unikalumu, didinti susidomėjimą ir skatinti norą keliauti bei pažinti Lietuvą per muziką. „Galapagai“, „Roko naktys“, „Bliuzo naktys“ – visa tai ir koncertiniai pasirodymai bei išskirtiniai pasiūlymai įsigyti išankstinius bilietus lauks parodos lankytojų.

 

Tik vieną parodos dieną – šeštadienį – kelionių organizatorius Rimvydas Širvinskas – Makalius pristatys naują kelionių projektą „Keliauk su žvaigžde“. Tuo tarpu šeštadienio susitikimų cikle „Kelionės – mano gyvenimo būdas“ Linas Zareckas-Choras, Nijolė Oželytė, Livija Gradauskienė ir kiti žinomi Lietuvos žmonės dalinsis savo kelionių istorijomis, įgyta patirtimi, nuotykiais ir asmeniniais atradimais.

 

ADVENTUR lankytojų dėmesį taip pat prikaustys pokalbiai su Mantu Bartusevičiumi, pėsčiomis apkeliavusiu visą Lietuvą („Mesk kelią dėl takelio“), Bukauskų šeima, kurių keturmetė dukra Mėta įtraukta į rekordų knygą, kaip jauniausia alpinistė, ir daugeliu kitų.

 

Televizijos rubrikos „Keliauk! Pažink! Pasidalink! Ištisus metus!“ keliautojai šį trečiadienį, sausio 21 d., 18:45 per „Lietuvos ryto televiziją“ išsamiai papasakos, kas laukia parodos „Adventur“ lankytojų.

 
Savivaldybių organizuojamų renginių viešinimo kampaniją vykdo Valstybinis turizmo departamentas prie Ūkio ministerijos, įgyvendindamas ES struktūrinės paramos lėšomis finansuojamą projektą „Lietuvos vietinio ir atvykstamojo turizmo skatinimas“ (NR. VP3-1.3-ŪM-04-V-10-005).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.87485194sec.