Paaiškėjo tarptautinio jaunųjų elektronikos konstruktorių darbų konkurso nugalėtojai

Minint 120-uosius radijo išradimo metus, Chaimo Frenkelio viloje balandžio 24 d. surengtas jau tradicija tapęs XXI tarptautinis jaunųjų elektronikos konstruktorių darbų konkursas, sukvietęs būrį jaunųjų kūrėjų iš Lietuvos ir Latvijos. Konkursui buvo pristatomi originalūs, estetiški ir saugūs naudoti darbai, susiję su elektronika, ryšio sistemomis, kompiuterija, robotų technika ir kt. Visi gaminiai susirinkusiems buvo pateikiami su aprašymais, pagrindiniais parametrais, nubraižytomis elektrinėmis principinėmis schemomis.

Šiemet konkurso dalyviai stebino savo kūryba ir originalumu, pristatė apie 30 išskirtinių darbų: „Registratorių su GPS“, „Mažagabaritį garsiakalbį“, „Optinį tremolo“, „Elektroninį žaidimą“, „Automobilinį žemo dažnio stiprintuvą su dvipoliu maitinimu“, „Magnetinį eksperimentą“, „Energijos perdavimo bandymą“ ir kt.

Pirmoje amžiaus grupėje (iki 15 metų) pirmoji vieta atiteko trylikamečiui vilniečiui Adomui Jucevičiui už sukurtą ausinių stiprintuvą. Moksleivis atstovavo Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centrui, būrelio vadovas – Valerijus Kniševskij.  Antroji vieta  už „Paprastą termenvoksą“ skirta Pijui Udriui iš Šiaulių jaunųjų technikų centro, trečioji – Juliui Barauskui iš Kauno moksleivių techninės kūrybos centro, sukūrusiam skystųjų kristalų indikatorių.

Antroje amžiaus grupėje (nuo 15 iki 18 metų) pirmoji vieta skirta robotą sukūrusiam Lukui Tamulevičiui iš Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro, vadovas – Romualdas Rančys. Antroji vieta atitekto Radviliškio rajono Šiaulėnų Marcelino Šikšnio gimnazijos mokiniui Liutaurui Miakiševui už GSM valdomą mašinėlę, trečioji –  kolonėles sukūrusiam Karoliui Juciui iš Kauno moksleivių techninės kūrybos centro.

Trečioje amžiaus grupėje (nuo 18 iki 21 metų) pirmoji vieta už automobilinį žemo dažnio stiprintuvą su dvipoliu maitinimu skirta Ernest Jevič  iš Vilniaus Aleksandro Puškino vidurinės mokyklos. Nugalėtojo fizikos mokytoja – Natalia Kiriyanova. Antroji vieta atiteko Rygos moksleivių rūmų atstovams Valters Šne ir Dmitrij Konan už magnetinius eksperimentus, trečioji –  Tomui Pečionaičiui iš Kauno moksleivių techninės kūrybos centro.

Į tarptautinį jaunųjų elektronikos konstruktorių darbų konkursą atvyko 34 moksleiviai iš Lietuvos ir Latvijos. Dalyvavo atstovai iš Rygos moksleivių rūmų, Vilniaus Aleksandro Puškino vidurinės mokyklos, Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro, Vilniaus statybininkų rengimo centro, Kauno moksleivių techninės kūrybos centro, Radviliškio rajono Šiaulėnų Marcelino Šikšnio gimnazijos ir Šiaulių jaunųjų technikų centro.

 

 

Informaciją apie konkursą teikia Šiaulių „Aušros“ muziejaus muziejininkas Marius Morozas tel. (8 41) 52 43 95.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀! Latvia Tours
Pēc jaukā brauciena, tiem, kas Grieķijā vēlas uzturēties ilgāk, iesakām pagarināt savu atpūtu vienā no piedāvātajām Tasas salas viesnīcām. | Skatīt vairāk
no 1089 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.04.2024 Grieķijas valdzinājums! Latvia Tours
Ekskursiju ceļojums "GRIEĶIJAS VALDZINĀJUMS" 12 dienas! Atpūta un pelde Jonijas jūras Korintas līcī, Vuliagmeni ezerā, termālajos baseinos | Skatīt vairāk
no 689 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 25.04.2024 Nāc un sāc spēlēt golfu! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.04.2024 - 20.04.2024 Viesu nams “BALTIŅI” TAKA
Lieliska vieta atpūtai, kur paslēpties no pilsētas burzmas un trokšņiem. Ir iespēja baudīt spāņu virtuvi. Visus ēdienus gatavo spāņu šefpavārs! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.61584806sec.