Užutrakio dvaro sodybos rūmų Baltoji salė atveria duris naujam kultūriniam sezonui

Viena gražiausių Europoje dvaro sodybų, pastatyta tarp Galvės ir Skaisčio ežerų esančiame pusiasalyje, istoriniuose šaltiniuose minimame nuo XIV amžiaus. Šiandien Užutrakio dvaro sodyba yra nacionalinės reikšmės kultūros paminklas, o rūmų Baltoji salė įvardinama kaip viena reikšmingiausių Baltijos regiono kamerinių salių, kurią užsienio kelionių agentūros vadina šalies kultūros vizitine kortele.

Renginiai, kurie Užutrakyje pradėti rengti dar net nebaigus rūmų ir parko restauracijos, sėkmingai vyksta jau ne vienerius metus, o šio sezono, kuris tęsis net iki 2016-ųjų birželio pabaigos, atidarymas įvyks rugsėjo 20 dieną. Koncerte skambės nauja Liudo Mockūno (saksofonas) ir prof. Petro Geniušo (fortepijonas) programa "Viena muzika dviems" – dviejų menininkų autorinės kompozicijos ir improvizacijos. Kartu Užutrakyje lankytojų lauks ne vien renginiai, bet ir ką tik atnaujinta rūmų salių ekspozicija. Parodą "Erdvė ir epocha. Alfredo, Česlovo ir Joannos Vierušų-Kovalskių tapyba" bus galima lankyti ištisus metus.

Rugsėjo 27 d. renginyje, skirtame M. K. Čiurlionio 140-tosioms gimimo metinėms, susitiksime su Lietuvos Nepriklausomybės akto signataru, pianistu ir muzikologu prof. Vytautu Landsbergiu.

Spalio 4 dieną meno ir mados gurmanams aktorės Valda Bičkutė, Daiva Rudytė ir Virginija Kochanskytė, pasipuošusios dizainerės Ramunės Piekautaitės kostiumais, pristatys rašytojo Stefano Cveigo novelių pagrindu sukurtus teatrinius etiudus "24 valandos iš moters gyvenimo".

Kitomis sekmadienių popietėmis koncertuos žymūs Lietuvos menininkai – V. Prudnikovas ir N. Ralytė, V. Sondeckis ir E. Buožis, V. Čepinskis ir S. Krinicinas bei unikalus džiazo trio "Dirty Mountain". Aktoriaus Andriaus Bialobžeskio parengtoje programoje "Aš pažinau karalių tavyje" pasinersime į Sigito Gedos ir Vytauto Mačernio poeziją. Nuotaikingus vaidinimus vaikams pristatys aktorių trupė "Degam" bei "Raganiukės" teatras.

Svajingomis ir romantiškomis akimirkomis, kurias dovanos viena ryškiausių jaunosios kartos austrų pianisčių Agnes Wolf bei ypatingo grožio balsu apdovanota dainininkė Eglė Strumskytė, pasidžiaugsime lapkričio 8 dieną, koncerte "Vokiečių ir austrų romantikai". Gruodžio pabaigoje Kauno fortepijoninis trio ir solistė Rita Novikaitė pateiks Ispanijos bei Lotynų Amerikos kompozitorių temperamentingų ritmų ir aistringų melodijų pripildytą programą, o pasitinkant Naujuosius, gruodžio 31 dieną, suskambės džiazo grandų Vytauto Labučio (saksofonas) ir Olego Molokojedovo (fortepijonas) parengta šventinė programa.

Nuotaikingas šurmulys Užutrakyje tęsis ir po Naujųjų metų: koncertai pirmąjį sausio sekmadienį čia jau tapo tradicija. Tad sausio 3 d. charizmatiškoji vokalistė Girmantė Vaitkutė ir džiazo pianistas Andrejus Polevikovas kvies į koncertą "Džiazo [ne]standartai". "Mūsų programa – tai naujas žvilgsnis į įprastus dalykus", – teigia šie atlikėjai.

Pasak koncertus organizuojančios VšĮ "Ambra Vox" direktorės Rūtos Banevičienės, jau greitai paaiškės, kokie renginiai vyks kitą pusmetį, iki pat sezono pabaigos. Laukiantys naujienų informaciją ras svetainėje www.ambravox.lt.

Kultūros renginius Užutrakio dvare pristatys Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos programa LRT KLASIKA. "Labai svarbu, kad mus palaiko Trakų istorinio nacionalinio parko direkcija, kuri meno ir kultūros židinio kūrimą dvare vadina direkcijos veiklos prioritetu. Džiugu, kad jau turime ištikimą publiką, pastovių lankytojų ratą. Tikimės, kad ir šiais metais Užutrakio rūmai bus visų mūsų širdingų susitikimų vieta", – sako R. Banevičienė.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana. TAKA
Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde ‘’TAKA’’ aicina 26. aprīlī plkst. 10.00 apmeklēt tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 21.04.2024 Bērnu un jauniešu teātru festivāls Valmieras TIC
19. un 20. aprīlī Valmieras Viestura vidusskolā notiks XVII Latvijas bērnu un jauniešu teātru festivāls “..un es iešu un iešu!”. | Skatīt vairāk
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.37955785sec.