Tradicinės japoniškos muzikos koncertas

Japonijos ambasada Lietuvoje maloniai kviečia pasinerti į tradicinės japoniškos muzikos pasaulį. Lapkričio 10-11 dienomis Vilniuje ir Marijampolėje vyks 25 stygų koto atlikėjo ir kompozitoriaus Tomoya Nakai pasirodymai. Tai unikali galimybė išgirsti lietuviškas kankles primenančio japoniško instrumento atliekamą muziką.

Tomoya Nakai pradėjo groti koto nuo šešerių metų. Jis studijavo tradicinę japonišką muziką Tokijo meno ir muzikos universitete bei šiuo metu yra vienas iš nedaugelio vyrų, atliekančių ir kuriančių koto muziką. T. Nakai sukurti muzikos kūriniai yra autentiški. Jie išreiškia jo nepaprastą muzikinį stilių – tai tradicinės ir šiuolaikinės muzikos elementų įvairovė. Vadovaudamasis klasikine japoniška literatūra, tradiciniu atlikimo menu ir viso pasaulio mitais, Tomoya Nakai kuria kūrinius, kurie ne tik drebina klausytojų širdis, bet ir nuramina mintis. Laisvai demonstruodamas plačią koto funkcinių stilių įvairovę, T.Nakai taip pat nagrinėja šio instrumento meniškumo galimybes. Publika liks sužavėta šio stulbinančio pasirodymo raiškumu ir meistriškumu bei subtiliu muzikos pateikimu.

Japonijoje koto instrumentą žino beveik kiekvienas, tačiau tik nedaugelis japonų rimtai užsiima juo groti. VI a. iš Kinijos į Japoniją atkeliavęs koto buvo vienas iš dvarų muzikos Gagaku instrumentų ir turėjo 13 stygų. Prieš 20 metų iki 25 stygų ištobulintas instrumentas dar labiau praplėtė muzikinę įvairovę.

Paskyręs visą savo gyvenimą siekiui atskleisti šio tradicinio japoniško muzikos instrumento žavesį, T.Nakai rengia pasirodymus įvairiose Europos, Amerikos ir Azijos valstybėse.

Su įvairaus žanro muzikos atlikėjais bendradarbiaujančiu T.Nakai koncerto scenoje Vilniuje pasirodys ir jaunoji kanklininkė Lina Žilinskaite, Lietuvos teatro ir muzikos akademijos studentė. Žiūrovus nustebins bendrai atliekama lietuvių ir japonų liaudies kūrinių interpretacija. Ši neeilinė dviejų skirtingų kultūrų muzikinė sinergija vyks Vilniuje, o Marijampolėje T.Nakai atliks solo pasirodymą, kur taip pat supažindins ne tik su japonų liaudies melodijomis, bet ir pristatys savo originalius kūrinius.

Renginiai vyks:
Lapkričio 10 d. (antradienis), 18.00 val.
Šv. Kotrynos bažnyčia (Vilniaus g. 30, Vilnius)

Lapkričio 11 d. (trečiadienis), 18.00 val.
Viešbutis Mercure Marijampolė (J.Basanavičiaus a. 8, Marijampolė)

Įėjimas į renginius nemokamas

Išankstinė registracija į renginius nėra reikalinga.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 20.04.2024 Rīgas Motormuzejam 35 Motormuzejs
Par godu Rīgas Motormuzeja 35 gadu jubilejai aicinām uz ieskandināšanas svinībām 20. aprīlī. | Skatīt vairāk
Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.73777413sec.