Pirmieji Kauno oro uosto pašonėje įsikūrusio viešbučio metai: nuolatinis klientų srautas, plėtros planai ir varžybos su «Kempinski»

Dviženklį Kauną aplankančių turistų skaičiaus augimą vis dažniau jaučia ne tik miesto centre užsienio svečius priimantys viešbučiai ir maitinimo įstaigos. Pasirodo, besiplečianti skrydžių iš Kauno geografija tampa raktu į sėkmę ir Kauno pakraštyje, Karmėlavoje, įsikūrusiems verslams. Prieš metus viešbutį prie antrojo pagal dydį šalies oro uosto atvėrę verslininkai tikina esą klientų srautai jau viršijo optimistiškiausius planus, o jame trumpam apsistoja ne tik į Kauną užsukantys keliautojai ir verslininkai, bet ir pratybų laukiantys kariai.

Postūmį suteikė tako rekonstrukcija
                                                                                        
„Sprendimas 35 praėjusių metų vasaros dienoms Lietuvos aviacijos centru paversti Kauno oro uostą sutapo su dar ankščiau numatytu verslo startu ir tapo pradiniu impulsu, mat paklausa tarp ypač ankstyvų arba vėlyvų skrydžių laukiančių keleivių buvusi didžiulė. Galima sakyti, kad buvo viršyti visi optimistiniai lūkesčiai.

Tai liudija ir skaičiai: dar gegužę, net nesulaukus birželio 2 d. minėto pirmojo gimtadienio, kambarių užimtumo lygis peržengė 70 proc. ribą. Na, o kai kuriomis dienomis užimtumas buvo šimtaprocentinis“, – pasakoja 50 m atstumu nuo Kauno oro vartų terminalo esančio viešbučio „Air Hotel“ valdybos pirmininkas Žilvinas Karalevičius.

Anot pašnekovo, 2017 m. vykusiai Vilniaus oro uosto kilimo ir tūpimo tako rekonstrukcijai viešbutis buvo itin dėkingas dėl pirmųjų klientų pritraukimo, tačiau jai pasibaigus pradėjo džiaugtis tolimesniu organišku augimu. Bene svarbiausios to priežastys – plečiamas skrydžių maršrutų iš Kauno tinklas ir nuolat miesto laisvojoje ekonominėje zonoje dygstančios naujos įmonės. Į pastarąsias trumpam užsukantys užsienio verslininkai dažniausiai nakvynę renkasi kuo arčiau oro uosto.

Tarp svečių – kariai ir orlaivių inžinieriai


„Apie pusę klientų sudaro lietuviai, o likusią pusę – užsieniečiai iš įvairių šalių, tarp kurių pirmauja Danija, Vokietija, Didžioji Britanija. Sulaukiame ir svečių iš JAV, Lenkijos, Baltarusijos, taip pat prieš skrydį trumpam apsistojančių užsienyje gyvenančių lietuvių.

Neseniai iš Kauno pradėti vykdyti skrydžiai į Varšuvą šešis kartus per savaitę, o juk Lenkijos sostinė – vienas didžiausių visos Europos verslo centrų, tad skrendančiųjų šia kryptimi dalis tarp klientų irgi auga“, – pažymi „Air Hotel“ valdybos pirmininkas, pridūręs, kad dalis viešbučio svečių į jį užsuka jau nebe pirmą sykį.

Tačiau turistai ir verslininkai – ne vieninteliai viešbučio svečiai. Pasirodo, trumpam, kartais tik kelioms valandoms, apsistoti šalia oro uosto pamėgę ir Lietuvos bei užsienio šalių kariai, dalyvaujantys pratybose Rukloje. Be to, į „Air Hotel“ užsuka ir užsienio krepšinio komandas į Kauną skraidinančių privačių oro linijų bendrovių įgula, orlaivių techninio aptarnavimo angaruose besidarbuojantys inžinieriai, atvykstantys iš skirtingų šalių.

Debiutas apdovanojimuose atvedė iki finalo

Tiesa, oro uostų prieigose išdygęs viešbutis neliko nepastebėtas ne tik atokvėpio prieš skrydį ieškančių svečių. Gegužės pabaigoje įvykusiuose „Baltijos nekilnojamojo turto apdovanojimuose“ „Air Hotel“ buvo nominuotas geriausio viešbučio kategorijoje kartu su prestižiniais Rygos „Grand Hotel Kempinski“ ir Talino „Centennial“ viešbučiais.

„Nors apdovanojimo ir nelaimėjome, tačiau vien tik tai, kad buvome nominuoti kartu su tokiu viešbučių rinkos lyderiu kaip „Kempinski“, mums buvo didžiulis, nors ir netikėtas įvertinimas“, – tikino Ž. Karalevičius.

Optimistiškai nuteikiantys pirmųjų metų veiklos rezultatai ir matoma erdvė tolimesniam augimui, „Air Hotel“ vadovus verčia kalbėti ir apie tolimesnę plėtrą. Šiuo metu jau yra gautas leidimas antro viešbučio etapo statyboms, po kurio svečiams naujame korpuse bus pasiūlyti papildomi 53 kambariai – dar tiek, kiek dabar.

„Šį planą realizuosime jau netolimoje ateityje, tiesa, galutinis sprendimas bus priimtas tik visiškai nusistovėjus kambarių užpildymo lygiui“, – sakė valdybos pirmininkas.
 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13089085sec.