Indonezijoje ir Vietname kobrų mėsa naudojama mėsainiams gaminti

Indonezijos ir Vietnamo restoranuose mėsainiams gaminti naudojama kobrų mėsa. Vietiniams gyventojams tai nieko neįprasto – kobrų mėsa laikoma ypatingu delikatesu. Visai kitaip į tokį maistą reaguoja europietis, kuriam kobra visų pirma yra egzotinė gyvatė. Kobrų fermos maitinimo įstaigoms kasdien tiekia tūkstančius kobrų. Kobros užmušamos kirviu, o oda nudiriama aštriu peiliu.

Kobros mėsa yra verdama, kepama arba užpilama spirituotu tirpalu. Kobros širdis ir kraujas naudojami įvairioms ligoms gydyti. Restoranuose patiekalą iš kobros mėsos galima užsisakyti už 20 eurų. Patiekalai iš kobros mėsos per pastaruosius metus smarkiai išpopuliarėjo.

Iš kobros odos daromos rankinės, diržai ir kiti gaminiai, tačiau turistams iš Europos šalių nepatariama pirkti šiuos gaminius, kadangi už jų įsivežimą į Europą gresia didelės piniginės baudos ir konfiskacija. Tad mėgaukitės patiekalais iš kobros mėsos, tačiau suvenyrų iš kobros odos geriau nepirkite.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.07.2025 - 17.07.2025 Mājas kafejnīcu dienas Krāslavas novadā Krāslavas TIC
Krāslavas novada “Mājas kafejnīcu dienas” dalībnieki - kafejnīca “Debesnīca” un mājas kafejnīca "Andris Badūns FOOD" gaidīs Tevi ciemos ar | Skatīt vairāk
no 3.00 EUR
JAUNUMS! Restorāns VULFS Cesvaines pilī! Madonas TIC
Cesvaines pils labajā spārnā renovētajās pagraba telpās apmeklētājus uz jaunu garšu piedzīvojumu aicina restorāns VULFS un šefpavārs JURIS | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com

 
Total Timed::0.86350799sec.