Autorius: Agnė Dirgėlienė
Šaltinis: www.somelje.lt
Lietuvos someljė asociacija (LSA) skelbia, kad Vyno
ir desertų derinių čempionatas šiemet vyks lapkričio 17 dieną. Kaip ir
kasmet nugalėtojais bus skelbiamos virėjų, konditerių ir someljė ar vyno
žinovų komandos, sukūrusios originalius desertus ir prie jų tobulai
priderinusios vyną. Renkant čempioną – Auksinės šakutės laimėtoją, bus vertinamas
pristatymo profesionalumas ir meniškumas, deserto estetika, vyno parinkimo
motyvacija, vyno ir deserto išvaizdos, skonio ir kvapo derėjimas.
Reklāma
Anot čempionato sumanytojo LSA prezidento Arūno Starkaus,
Lietuvoje vykstančios varžybos yra unikalios, neturinčios analogų pasaulyje,
todėl jomis domisi kaimyninių šalių virtuvės ir vyno profesionalai. Šiemet
nuspręsta užsieniečius priimti dalyvauti, taigi čempionatas bus atvirasis, o
Lietuvos desertų ir vyno mėgėjų bendruomenė turės galimybę palyginti skirtingų
šalių desertus.
Pernai čempionate, kuriame varžėsi 20 komandų, nugalėjo
Justinas Kapkovičius ir Renatas Jauniškis („IDW Esperanza Resort“) už moliūgų
sūrio pyragą su „Rozes Porto White“; vicečempionais tapo Narimantas
Miežys ir Audrius Goštautas ("Kempinski Cathedral Square" restoranas
„Telegrafas“) už desetą „Braškė šokolade“ su „Weingut Pockl Rosso e Dolce
2010“; trečia vietą užėmė Arminas Darasevičius, Andrius Kubilius, Renata
Ozarovska (restoranas „Time“) už desertą „Ruduo“ su „Reichsgraf von Kesselstatt
Kaseler Nies'chen Riesling Spatlese 2007“.
Ankstesnių čempionatų laimėtojai:
2012 m. – Arminas Darasevičius, Egidijus Lapinskas
ir Renata Ozarovska (restoranas „Time“),
2011 m. – Andrius Valčiukas („Vyno klubas“)
ir Vytautas Samavičius (restoranas „La Cle“),
2010 m. – Rasa Starkuvienė („Vyno klubas“) ir
Milda Sužiedelytė (Western London University).
Varžybas organizuoja Lietuvos someljė asociacija kartu su
Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija (LRVVKA).
Registruotis į čempionatą kviečiama iki lapkričio 03 dienos.
Draudžiama portale www.travelnews.lt paskelbtą informaciją perpublikuoti be Travelnews.lt redakcijos sutikimo.