Wizz Air orlaivių parkas – vienas jauniausių pasaulyje

„Wizz Air“, sparčiausiai auganti aviakompanija Europoje ir didžiausia žemų sąnaudų oro linijų bendrovė Centrinėje bei Rytų Europoje, turi vieną jauniausių orlaivių parkų pasaulyje, rodo naujausi Šveicarijos oro linijų žvalgybos įmonės CH-AVIATION* duomenys.

„Kadangi keleivių saugumas yra mūsų pagrindinis prioritetas, orlaivių parką išlaikome modernų ir nuolatos jį papildome naujais orlaiviais. Didžiuojamės, kad „Wizz Air“ orlaivių parkas gali pasigirti vienu jauniausių vidutinio orlaivio amžiaus rodiklių ne tik Europoje, bet ir visame pasaulyje. Tai leidžia teikti saugias ir aukštos kokybės paslaugas mūsų keleiviams“, – sako „Wizz Air“ vykdomasis viceprezidentas ir generalinis operacijų vadovas Diederik‘as Pen‘as.

Tarp oro linijų bendrovių, turinčių mažiausiai 100 orlaivių, „Wizz Air“ orlaivių parkas yra vienas jauniausių, lyginant pagal vidutinį orlaivių amžių, kuris siekia 5,43 metų. Tik viena oro transporto bendrovė Europoje turi šiek tiek jaunesnį lėktuvų parką ir tik dvi – visame pasaulyje. Aviakompanija užima pirmąją vietą tarp žemų sąnaudų oro linijų bendrovių. Šiuo metu „Wizz Air“ orlaivių parką sudaro 118 itin modernių „Airbus A320“ šeimos orlaivių.

Oro linijų bendrovė    Vidutinis orlaivių amžius    Šalis

Aeroflot    4,70    Rusija

Hainan airlines    5,06    Kinija

Saudia    5,13    Saudo Arabija

Wizz Air    5,43    Vengrija

Sichuan airlines    5,65    Kinija

Aviakompanijos antrinės įmonės „Wizz Air UK“ orlaivių parkas yra antras jauniausias pasaulyje, vidutinis orlaivio amžius yra 0,95 metų, o orlaivių parką šiuo metu sudaro 11 orlaivių.

Oro linijų bendrovė    Vidutinis orlaivių amžius    Šalis

Norwegian Air Sweden    0,74    Švedija

Wizz Air UK    0,95    Didžioji Britanija

Norwegian UK    1,04    Didžioji Britanija

SAS Scandinavian Airlines Ireland    1,30    Airija

Flyadeal    1,34    Saudo Arabija

Jaunas ir modernus bendrovės orlaivių parkas prisidėjo prie „Wizz Air“ įvertinimo kaip vienos iš dešimties saugiausių žemų sąnaudų oro linijų bendrovių 2019 metais. Įvertinimą bendrovei skyrė vienintelė pasaulyje oro linijų saugos ir prekių vertinimo agentūra airlineratings.com.

Taip pat, pasak D. Pen‘o, bendrovė, papildydama lėktuvų parką naujais efektyviais „Airbus A321neo“ orlaiviais, mažina kiekvieno keleivio nuskristų kilometrų paliekamą ekologinį pėdsaką. Šių metų pradžioje aviakompanija Budapešte pristatė savo pirmąjį „Airbus A321neo“ orlaivį, o nuo kovo jų skaičius išaugo iki 5.

„Airbus A321neo“ orlaiviuose įdiegtos naujausios technologijos, įskaitant naujos kartos variklius ir aviacijos rinkos etaloną pelniusį salono dizainą – tai padeda sutaupyti net 20 proc. degalų sąnaudų. Palyginti su ankstesnės kartos orlaiviais, naujieji A321neo modeliai triukšmo lygį sumažina 50 proc. Taip pat „Wizz Air“ 2019 m. gegužės mėnesį dėl išskiriamo 56,5 g CO2 kiekio, skaičiuojamo vienam keleiviui per vieną kilometrą, tapo aviakompanija, kuri daro mažiausią poveikį aplinkai pagal vieną keleivį.

* „CH-AVIATION“ įtraukė komercines oro linijų bendroves, turinčias penkis ar daugiau orlaivių su 30+ vietų.

Apie „Wizz Air“

Didžiausios Centrinėje ir Rytų Europoje mažų sąnaudų bendrovės „Wizz Air“ orlaivių parką sudaro 118 „Airbus“ A320, A321 ir „Airbus“ A321neo tipo orlaivių. Oro linijų kompanija skraidina iš 25 bazių ir siūlo daugiau nei 650 maršrutų, jungiančių 149 kryptis 44-iose šalyse. „Wizz Air“ komandą sudaro apie 4500 aviacijos profesionalų, siūlančių aukščiausio lygio aptarnavimą ir ypač mažų kainų skrydžių bilietus, kuriuos per 2018 metus rinkosi 34 mln. keleivių. „Wizz Air“ akcijos yra skelbiamos Londono vertybinių popierių biržoje (trumpinys – WIZZ) ir yra įtrauktos į FTSE 250 ir FTSE All-share indeksus. „Wizz Air“ pelnė pasaulinio masto pripažinimą dėl vykdomos oro saugumo politikos ir yra įtraukta į Tarptautinės oro transporto asociacijos (IATA) veiklos saugumo audito (IOSA) registrą. Neseniai aviakompanija pateko į dešimties saugiausių oro linijų bendrovių pasaulyje reitingą, sudarytą vienintelės pasaulio oro linijų saugos ir prekių vertinimo agentūros airlineratings.com. Taip pat neseniai metinis aviacijos ir kosmoso industrijos leidinys „Aviation 100“ paskelbė bendrovę už pasiekimus „Metų aviakompanija Europoje“ (angl. European Airline of The Year).


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 24.04.2024 MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04. Estravel Latvia
Atlaide vairāk kā 200 kruīziem šajā pavasarī un vasarā! 7 naktis - Vidusjūra, Ziemeļeiropa un Karību salas // rezervējiet līdz 23.04. | Skatīt vairāk
no 547 EUR
️Tunisija😲 Neticamas cenas! Atlantic Travel
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto | Skatīt vairāk
295 EUR
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 21.04.2024 Liepājas restorānu nedēļa aicina Liepājas reģiona TIB
Liepājas ēdināšanas uzņēmumi visus ēdienu mīļotājus un gastronomijas entuziastus aicinās doties īpašā garšu ceļojumā Liepājas restorānu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.24428105sec.